Elfogadhatatlanná nyilváníttatná a kormány Karsai Dániel eutanáziára vonatkozó kérelmét – írja a Telex.

Nem hatotta meg a magyar kormányt a nagybeteg alkotmányjogász kérelme
Fotó: Facebook/Karsai Dániel

Mint ismert, Karsai gyógyíthatatlan, lassú bénulással járó betegségben, ALS-ben szenved. Ezzel a kórral küzdött évtizedekig Stephen Hawking is.

A kormány ellenkérelme szerint arra kérik a bíróságot, hogy nyilvánítsa elfogadhatatlannak a kérelmet, vagy állapítsa meg, hogy az alkotmányjogász jogai nem sérültek a megadott pontokon. A magyar államot Tallódi Zoltán, az Igazságügyi Minisztérium Emberi Jogi Főosztályának főosztályvezetője képviseli az ügyben.

Karsai Dániel azt írja a Facebook-oldalán, hogy a bíróság kétnaposra bővítette a tárgyalást, szakértőket fog meghallgatni, és két szervezetnek, a Dignitasnak és a European Centre for Law and Justice-nak is megengedte a beavatkozást, azaz írásbeli észrevételek benyújtását.

Forrás: telex.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Szarok a telex-re de az ifjú jogásszal egyetértek! A legnagyobb mértékben!
Qqberci
És ha a csútkány lenne ilyen állapotban?...
Nessy
Talán az "önrendelkezésbe" beleférne az egyén önrendelkezési joga az életét méltósággal befejezni! Természetesen szakértők, szakorvosok jóváhagyásával! Miben látja ennek akadályát pártunk és kormányunk?? Mivel indoklója ezt a merev elutasítást??
jáger laszló
1 +oldás!!
Menjen Hollandiába és ott terjessze be a kérelmét,ha már neki ennyire fontos és sürgés!!!
Csak 1 javaslat
barátilag
J.L.
izéke
Talán buta kérdés,de miért nem teszi meg magának amíg képes rá? Utána már úgysem tudják megbüntetni...
C_3PO
@izéke: Jogos kérdés! Talán mert fél megtenni, és / vagy közben a környezetéért aggódik, hisz az öngyilkosság is gyilkosság, s a hatóságok először az idegenkezűséget próbálják kizárni, miközben ez kemény tortúra a hozzátartozóknak!
Qqberci
@izéke: Ő, ahogy mondta is, ezzel a perrel utat akar nyitni másoknak is, akik hasonló helyzetbe kerülnek. Jó ügyvéd, eddig is sokaknak, sokat segített...
Nessy
Azért érdekes lenne megtudni, miért tiltakozik a kormány annyira a legális eutanázia ellen a "csak", vagy "mert" kivételével! Hiszen ha így építik le az egészségügyet,a szociális ellátást, úgyis hamarabb meghal a beteg, csak közben tovább szenved ő is és a hozzátartozók is. Különösen, ha gyógyíthatatlan. Minden tiszteletem az alkotmányjogász úré! Közben egy nő beteg is jelentkezett ugyanezzel a betegséggel.
izéke
@C_3PO: tud hagyni búcsúlevelet amiben leírja az okokat,pláne ha orvosilag is bizonyítható,leletekkel,stb,szóval ez nem lehet indok.
izéke
@Qqberci: akik eddig öngyilkosok lettek bármilyen indokkal is,nem kértek engedélyt rá. Itt az aktív vagy a passzív euthanázia lehet inkább a kérdés tárgya. Az aktív az,mikor pl egy orvos ad be valamit ami átsegít. A passzív az,mikor csak a kezed ügyébe teszik az eszközt,megmutatják a használatát,stb,de saját kezűleg kell megtenni.
izéke
@izéke: vagy fordítva,attól függ kinek az oldaláról nézzük.
C_3PO
@izéke: Azt nyilván lefoglalja a hatóság rögtön! De az is része a procedúrának! Semmiképpen sem helyes az öngyilkosság!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.