Október 21-én halálra késeltek egy 53 éves férfit, Császár Zsoltot, az Arizona állambeli Phoenixben.

Összevesztek a fürdőszobában, majd végzett Bagdy Emőke fiával a két méteres fekete férfi – ezt mesélte fiáról Bagdy

Bagdy Emőke és Császár Zsolt, utóbbi szalagavatóján, 1987-ben. Forrás: Károli Gáspár Református Egyetem

Egy lepukkant arizonai apartmanházban történt a gyilkosság az amerikai sajtó szerint.

Az áldozat Bagdy Emőke fia, a Fidesz-közeli pszichológus megerősítette a tragikus hírt. A család szerint a jóindulatú, mélyen hívő, embereken segítő „teológusfiút” tőrbe csalták. Anyja szerint többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság történt. A bűntényt a 18 éves, 2 méter magas, kisportolt Jackson vállalta, de Császár autóját és mobiltelefonját más vitte el – írja a Blikk.

A lawandcrime.com azt írja, hogy letartóztattak egy 18 éves férfit Arizonában, mert a gyanú szerint megölte a nővére barátját: az 53 éves férfivel több késszúrással végzett. A gyilkos szerint adott indok az, hogy az áldozat zuhanyzás után nem vitte ki elég gyorsan a fürdőszobából a holmiját és ezen vesztek össze.

A Phoenix-i rendőrök október 21-én délután 5 órakor kapták a hívást, mely egy felnőtt férfi megkéseléséről szólt. Az eset a South Central Avenue 8000-es tömbjében, a The Elevate at South Mountain apartmankomplexumban történt. Ez egy kisméretű lakásokat tartalmazó társasház, közös medencével.

A telefonáló maga a gyilkos, Jackson volt, aki elismerte, hogy az áldozattal összevesztek a lakásban. A büntetett előéletű férfi a hatóságokat megvárta a helyszínen, de ragaszkodott hozzá, hogy önvédelemből cselekedett.

A bírósági iratok a következőket tartalmazzák:

A helyszínre érkezéskor a mentők bementek a lakásba és a hálószobában megtalálták Császárt. Több szúrt sebet szenvedett a felsőtestén és a helyszínen meghalt. A rendőrök lefoglalták a gyilkos eszközt, egy henteskést.

Az eddigi adatok szerint Jackson nővére bérelte a lakást, Jackson néha továbbadta albérletbe másoknak. Október 21-én reggel a nővére állítólag felhívta Jacksont, és megkérdezte, beengedheti-e barátját, Császárt a lakásba, hogy a férfi ott maradjon néhány napig. Császár nem a környékről származott, írja a sajtó – nyilván nem, hisz magyar volt – és ő és Jackson soha nem találkoztak korábban.

A lakásba érkezése után Császár állítólag lezuhanyozott. Jackson azt mondta a rendőröknek, hogy amikor Császár végzett, megkérte a látogatót, hogy vigye ki személyes tárgyait a fürdőszobából. Császár megkérte, hogy várjon, és ezen indult el köztük a vita, ami fizikai konfrontációvá fajult. Tegyük hozzá: mindez a gyilkos állítása szerint.

A gyilkos azt mondja, fenyegetve érezte magát, szerinte Császár lökdöste, minek következtében a konyhában kötöttek ki. Ott a gyilkos állítása szerint felkapott egy henteskést, fejbe akarta vágni vele a későbbi áldozatot. Jackson azt mondta, hogy csak „megijeszteni” akarta ellenfelét. Végül, nem tisztázott módon, de Jackson halálra késelte a teológust. A gyilkos a vallomásában folyamatosan arról beszélt, hogy ő fenyegetve érezte magát.

Jackson 193 centi magas, 104 kilós, a néhai Császár Zsolt pedig a rendőrségi iratok szerint mindössze 167 centiméter magas volt. A gyilkos nővére, aki állítólag császár ismerőse volt, nem volt a lakásban az eset idején.

Jacksont pénteken a bíróság előtt ismét meghallgatják. Egymillió dolláros óvadékot szabott meg a bíróság, ha valaki kifizeti, szabadlábon védekezhet az eljárás alatt.

Bagdy Emőke korábban ezt írta fiával való viszonyukról: 

Zsolt elment tőlünk. Még húszéves sem volt, amikor először hajóra szállt. Igaz, onnan még visszajött, de azután 23 évesen végleg kiment Las Vegas-ba. Ő valójában kitört és kiszökött, mert minden áron menni akart. Valószínűleg azt akarta bizonyítani ott kinn, hogy ő ott is lesz valaki – nélkülünk.

A 70. születésnapomra írt köszöntője, ami otthon a falamra ki van függesztve, az olyan mély dolgokról tesz tanúbizonyságot, hogy hát csak elsírni tudom magam…

Apám mondta mindig, hogy nagyon szereti Zsoltit, és bízik is benne. És azt is mondta, hogy

„Emlékeztetlek, az apjával való nagy cirkuszok még a jövőben is lehetnek, de neked ez a fiú öregségedre a vigasztalásod lesz”.

Ezt mondta az én lelkész édesapám. Hát nem tudom, mennyire következik ez be, de nagyon-nagyon szeretem Zsoltit, és nagyon büszke vagyok rá, hogy a teológiát elvégezte, s hogy ő egy valóban nagyon mélyen hívő életű ember.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Nem csodálkoznék, ha itt is kiderülne valami eresztény pajzánság...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@KisTehen: Az eresztény Józsitok nem volt ott?
ittott
valami nagyon KERESZTÉNYi történhetett
Yoda69
"Ő valójában kitört és kiszökött, mert minden áron menni akart. Valószínűleg azt akarta bizonyítani ott kinn, hogy ő ott is lesz valaki – nélkülünk."

No comment.
Inkabb jott volna vissza, azota biztos allamtitkar lehetne. Vagy szajjer joska jobbkeze.
tothjani
A 18 éves fiú nővérének volt az 53 éves barátja, miközben a fiú szülei kb:45 évesek lehetnek??
Lehet, hogy csak egy szolgáltatónál volt, és nem akart fizetni??
levarosbukta
@simmering73: Sose bírtam ezt a tudálékos vén szipirtyót . Ezóta meg egyenesen hányingerem van ha meglátom bárhol is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.