Egyelőre két áldozata van a tettesnek, de a lányt is rendkívül súlyos állapotban kezelik. Élve fogták el a gyilkost, hamarosan az indítékaira is fény derülhet.

Rotterdami lövöldözés: Orvostanhallgató gyilkolt, egy 14 éves kislányt is megpróbált agyonlőni

A lövöldözés egyik helyszíne. Kép: Marco van der Caaij / ANP / AFP

Két ember halt meg Rotterdamban a két helyszínen, egy magánházban és az Erasmus Egyetemi Klinikán elkövetett lövöldözésben – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap rendőrségi információkra hivatkozva csütörtökön.

A rotterdami rendőrség tájékoztatása szerint a fegyveres csütörtök délután előbb a város belvárosának egyik lakóházában gyilkolt, majd nemsokkal később a közeli kórház egyik oktatótermében.

A rendőrök szerint egyedül cselekedhetett, az indítékait egyelőre nem ismerik. Tettét előre kitervelhette.

Az áldozatok között van egy, a belvárosi magánházban elkövetett első lövöldözésben megsebesített 39 éves nő, akinek 14 éves lányát szintén lövés érte. Őt rendkívül súlyos állapotban kórházban ápolják. A másik, az egyetemi klinika oktatótermében halálosan megsebesített áldozat az egyetem 46 éves tanára volt.

A 32 éves elkövető a holland rendvédelmi szervek „harci típusú” ruházatát, valamint golyóálló mellényt, hátizsákot és fejhallgatót viselt. Az első lövöldözést követően felgyújtotta az áldozat házát. Az egyetemi klinikára ezután ment, ahol belépett egy tanterembe, és lelőtt egy 46 éves tanárt. A férfit a kórház közelében fogták el, amelyet szintén felgyújtott. A rendőrségi közlemény szerint

A gyanúsított az egyetem orvostanhallgatója.

Hugo Hillenaar, Rotterdam főügyésze azt közölte, a gyanúsított ismert a bűnüldöző szervek előtt. 2021-ben állatkínzás miatt indítottak ellene eljárást, és el is ítélték. Egyelőre nem világos, hogy a tanár és a diák ismerte-e egymást, és ha igen, milyen minőségben álltak kapcsolatban – tette hozzá.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Valószínűleg az "orvostanhallgató" pszichiáternek tanul, de már most elmebeteg...!
Peller Anikó
@Péter2: Melyik portálon?

Valami állatkínzásos dolga volt ami azért nem főbenjáró bűn. Mi naponta öljük az állatokat, ma is hagytam megdögleni egy vízbe esett büdöspoloskát, ami egy állat.
Péter2
@Peller Anikó: A poloska rovar , az unió nyugati részén Ausztriától felfelé a legkisebb állatkínzásért komoly büntetés jár ! A portált meg vissza kell keresnem , mert sokat nyitottam meg ,és zártam be , mert közben dolgozok is a gépen . Unión belül tartózkodó unión kívüli embert ha bíróság bármiért is elítél, pl legyen egy nagyobb közlekedési vétség azt az ítélet után automatikusan kitoloncolják , sőt még unión beül is megteszik a tagországok a sajátjaival , ismerek olyan magyar embert pl nem léphet be Ausztria területére , pedig csak egy üveg valamit lopott valami boltból csak elfogták .
Péter2
@Peller Anikó: Na itt van egy másik portál , az elfogást megtalálod rajta , közeli kép az elkövetőről , nincs fekete haja , és ekte fehér ember fehérebb nem is lehetne . hirado.hu/kulfold/cikk/2023/09/28/lovoldozes-egy-holland-korhazban-tobben-meghaltak-menekultek-az-orvosok
Peller Anikó
@Péter2: Kösz, nem néger, az látszik.

A rovarok állatok. Ugyanúgy mint az egerek vagy a kenguru. A szúnyog is állat, azt véletlenül legyintettem meg mert valami csípett. Hát ő volt.

Ez az állatkínzás dolog rendkívül aggasztó, mivel milliószámra öljük az állatokat. Bemész a teszkóba és ott láthatod őket, holtan, kiterítve. Feldarabolva. Ha ez nem állatkínzás akkor micsoda?

A világ teljesen elhülyül.
Peller Anikó
Találtam egy meztelencsigát és odaadtam a tyúkéknak. Amit azok tettek vele azt még az orgán piktornak sem kívánom. Az volt az igazi állatkínzás. Feljelentsem a tyúkokat?

Aztán meg a macska fogott egeret. Jézus, hogy mit tett vele, órák hosszat kínozta, pofozta, mármár csaknem elmenekült de megint megfogta mindhalálig. Aztán megette.

Most mit tegyek ezzel az állatkínzóval? Szólhatnék az Európatanácsnak de nem.

A végén mág letartóztatnák a macskát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.