A magyar egyetemisták nem lehetnek politikai bosszú eszközei, Brüsszel politikai fegyverként használja a határokon átívelő Erasmus ösztöndíj programot – mondta a Fidelitas pénteki, a Facebookra feltöltött videónyilatkozatában a szervezet külügyi igazgatója.

A Fidelitas a magyar egyetemisták nevében támadta be Brüsszelt

Hegedűs Barbara kifejtette: mára egyértelművé vált, hogy a kormány hiába fizeti ki azokat az ösztöndíjakat, amelyeket Brüsszelből "stoppolnak", hiába teljesíti az Európai Bizottság minden kérését a magyar egyetemekkel kapcsolatban, minden körben újabb és újabb kifogásokat találnak arra, hogy miért nem akarnak megegyezni.

Hidas Dóra, a Fidelitas külügyi és uniós kabinetvezetője a videóban jelezte: 21 magyar egyetem, évi nagyjából 10 ezer hallgató eshet el attól, hogy az unió más tagállamaiban tanulhasson idegen nyelvi környezetben, építhessen nemzetközi kapcsolatokat, egy-egy félév külföldi tapasztalatra tehessen szert.

Bár a magyar kormány továbbra is kifizeti a magyar hallgatók ösztöndíját, hogy senki ne essen el a lehetőségtől, de ha Brüsszel továbbra is szándékosan "betart", akkor jövőre az Erasmus valóban elérhetetlenné válik a magyar egyetemistáknak – fogalmazott.

Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar egyetemistákat pont azok fosztják meg az EU egyik legfontosabb vívmányától, akik magukat az alapvető értékek őrzőinek nevezik – hangsúlyozta. Ez zsarolás, jogfosztás és kicsinyes politikai bosszú, aminek nem lehet tárgya a magyar hallgatók és kutatók ösztöndíja – jelentette ki.

"Az Erasmus és a Horizont program nem lehet politikai furkósbot, el a kezekkel a magyar egyetemektől, ne engedjünk a politikai zsarolásnak, állj ki te is a magyar egyetemisták és kutatók mellett!" – hangoztatta a kabinetvezető.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Áruljátok már el fiatalok, az egyetemisták csináltak alapítványokat, ők rakták tele a kuratóriumokat kormányzati ill. kormányközeli fidesz tagokkal, elnökkel? Ugyanis ez a probléma!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
@Shikari: Bună dimineața. Csak neked,hogy otthon érezd magad végre valaki anyanyelveden szól hozzád :))))
izéke
@Shikari: szóval értetted amit írtam :))))))) itt a bizonyíték hogy te is csak egy kitartott idepattant magyarul kicsit hebegő román vagy
izéke
@Shikari: lebuktál kiscsacsiiii iáá iáá :)))))))
VASTAGBŐR
@pultosjocó: október 28., 06:03

aranyos kis kispöcök xD
kulabombaafityiszre
@Maccska: október 28., 13:26
Akkor légyszíves linkeld már be azt a részt.Elolvasnám.
Olyanra gondoltam ahol leírták pénzmegvonás nem lehetséges a tagállamoktól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.