Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója egy televízióműsorban mesélt a szerinte fennálló veszélyekről – hozta le az MTI.

Bakondi szerint az EU migrációs politikája az embercsempészeket segíti

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszél Rétvári Bencével, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárával az illegális bevándorlás aktualitásairól újságíróknak adott nyilatkozatukon a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2023. október 13-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bakondi György figyelmeztetett arra, hogy az EU még mindig nem képes hatékonyan kitoloncolni azokat, akiknek nincs joga Európában maradni. Ehelyett az unió azokat az országokat sújtja, amelyek a határőrizet támogatására helyezik a hangsúlyt, és azoknak kellene fogadniuk a migránsokat, akiknek nincs menedékjoguk. Ez pedig hatalmas migránslétszámot jelentene, amelyet nagy táborokban  - migránsgettókban – kellene elhelyezni.

„Az Európai Unió elhibázott migrációs politikája lehetővé tette, hogy emberek az embercsempészek közvetítésével, pénzért, és nem az uniós tagállamok döntése alapján juthassanak be Európába”

- mondta Bakondi.

A főtanácsadó rámutatott arra, hogy a migrációs helyzet folyamatosan romlik. A déli határon a migránsok közötti konfliktusok kezdetben késekkel és botokkal zajlottak, majd súlyosabb fegyverek is bekerültek a képbe, mint például pisztolyok, kézigránátok és géppisztolyok. Ezek a konfliktusok először külterületeken történtek, majd átnyúltak a lakóterületekre is, és még rendőrökre is támadtak a határtérségben.

Szerbia komoly rendőri erőket vezényelt a határ menti területekre, de az elfogott migránsokat nyílt táborokba vitték, ahonnan sokan visszatértek a határ közelébe.

Ezen felül a nyomás is tovább növekszik, 172 ezer felett van a migránsok száma, és több mint ezer embercsempész ellen indult büntetőeljárás Magyarországon.

A magyar kormány a helyzet miatt nemzeti konzultációt indít a migráció kérdésében, hogy meghallgassa a magyar emberek véleményét az új migrációs paktummal kapcsolatban.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Nem szégyelli magát ezzel kiállni, amikor pont a magyar kormány szabadította rá Európára a sok már bebörtönzött embercsempészt? Azóta az összes szomszédunk szigorított ellenőrzést vezetett be a közös határokon. Nyugdíjba kellene vonulni Bakondi, bőven eljött már az ideje!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yeromos
Aki itt segíti az embercsempészeket a magyar kormány, azzal, hogy gyakorlatlag nem bünteti. A migrációról meg annyi, hogy több száz ezer ázsiait telepit be a kormány, ezzel elvéve a magyarok munkáját.
balos
@colibri: Inkább a magányzárdába!Ott talán még rokon lelkekre is találna a pedofiliánuszoknál!Jó pénzért anyját apját is kimérné a vágóhídón!
ómió
Ezt csak a bolsi zakkantja nem látja!
madlaci66
orbánc meg beengedi az orosz kémeket, és egyébb elitélt bűnözőket a schengeni határ mögé
Ezodabasz
@Maccska: erroraccess_timema, 03:34 Nem a magyaroknak kell befogadni őket, ebben az egy dologban igaza van 0rrbánnak! A gyarmatosító elnyomó, rabszolgatartó jóléti államoknak kellene befogadni vagy támogatni, mert ők azok akik földönfutó nincstelenné tették őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.