Elfogadhatatlannak nevezte a keresztégetést bárhol Magyarországon a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videójában; Menczer Tamás a Nagy-Szénás hegyen felgyújtott kereszt újbóli felállítása ügyében a "modernkori keresztényüldözés" elleni fellépésre szólított fel.

Menczer Tamás beleállt a harcba: nem hagyja a modernkori keresztényüldözést

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy az augusztusban felgyújtott kereszt esetében "a valláson messze túlmutató kérdésről van szó". Közlése szerint mindent megtesz azért, hogy a hegyen ismét kereszt álljon. A kormányhivatal ki is adta az ehhez szükséges engedélyeket, "azonban vannak emberek, akik nem akarják, hogy itt kereszt álljon" – fogalmazott.

Hozzátette: ilyen ember például Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója, aki szerint a keresztállítással kipusztítanák a leánykökörcsint, az árvalevelű lent és a borzas vértőt. A Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület sem akarja a kereszt felállítását, a szervezet elnöke, Vojczek Judit megtámadta a kormányhivatali engedélyt a bíróságon, így bírósági eljárás lesz az ügyben.

Az elnökasszony és csapata is azt állítja, hogy ha a keresztet újra felállítják, akkor kivégzik a nagy rókalepkét, a fűrészlábú szöcskét, és elpusztítják a kövér daravirágot – mondta a fideszes politikus.

Menczer Tamás kifejtette, fontos ügynek gondolja a környezetvédelmet, azonban nyilvánvaló, hogy itt nem a környezet védelméről van szó.

"Amit Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója és Vojczek Judit elnökasszony csinál, az a modernkori keresztényüldözés". "Én harcolni fogok ez ellen"

– mondta, hozzátéve: mindenki, akinek fontos a kereszt felállítása, számíthat rá. Szerinte "komoly küzdelemre kell készülni", ezért az emberek támogatását kérte az ügyben.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Menczer síkra száll a keresztényüldözéssel szemben. Vagyis felköp és alááll. Nem is értem hogy van pofája erre az ocsmány dumára mikor az ő tevékeny részvételével üldözi a teljes kormányzati apparátus Iványi egyházát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Drága álomtitkár! Magának egy útszéli kereszt jelenti a kereszténységet! Hiszen még a Tízparancsolatot is naponta szegik meg!Nem ritkán "törvényesen"! Látszat státusz kereszténység a maguké!
justhpeter
Menczer síkra száll a keresztényüldözéssel szemben. Vagyis felköp és alááll. Nem is értem hogy van pofája erre az ocsmány dumára mikor az ő tevékeny részvételével üldözi a teljes kormányzati apparátus Iványi egyházát.
csak úgy....
ezek nem okádják le magukat mikor tükörbe néznek? ez az elbaszott keresztény mikor állt ki pld. egy hajléktalan emberért ? - neki csak az a fadarab fontos és nem amit jelképez!
tomi, ti csak ócska bugris ördögök, nem keresztények !
balos
Most hallottam az újságosnál,hogy két fradi bérletért bérelték fel a felgyújtókat a propagandájuk hítelesitéséért!Persze ez is olyan kacsa,mint a mecertompika keresztyény üldőzési mániája!A kultúrha "gyermeteg terjesztője"megdolgozik a júdás pénzért!
izéke
Már nincs mit írnom,az előttem hozzászólók mindent leírtak...
ómió
Túlburjánzott arrafelé az efftárs!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.