Ukrajna elsősorban azért készül leállítani a gáztranzitot, mert szerinte Oroszország nem teljesíti maradéktalanul a szerződésben foglaltakat.

Leállíthatja az Európába irányuló orosz gáz tranzitját az ukrán állami gázvállalat

A Naftohaz ukrán állami gázvállalat a szerződés 2024 végi lejárta után nem kívánja folytatni az orosz gáz Európába irányuló tranzitját

- jelentette ki Olekszij Csernisov, a vállalat igazgatótanácsának elnöke az ukrán Szabadság Rádiónak adott interjújában a hét végén. Kifejtette, hogy

A Gazprom orosz gázvállalat a szerződésben foglaltak ellenére nem fizet a jelenleg orosz megszállás alatti területen lévő Szohranyivka gázmérő állomáson keresztüli szállításért

– állította Csernisov. Hozzátette: Ukrajna ennek ellenére jelenleg még teljesíti kötelezettségeit, és biztosítja a gázszállításokat az európai országok felé.

"Most még nem foszthatjuk meg az Európai Unió egyes országait, amelyek egyébként partnereink, attól, hogy gázt kapjanak és felkészüljenek a télre" – magyarázta a Naftohaz vezetője. Hozzátette: az EU azt tervezi, hogy 2027-ig teljesen felhagy az orosz gáz fogyasztásával, ezért nem ragaszkodik az ukrán tranzit folytatásához.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Zelenszkij leállíthatja az orosz földgáz tranzitját Európába!!!
Kivel baxtt akkor ki!!!??
Hát Európával
Remélem érthető!!???!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@jáger laszló:" Zelenszkij "meg elesik attól a bevételtől, amit a tranzitdij biztosit Ukrajnának. Kivel b@xik ki ? Magával IS!
Az más kérdés, ha Ukrajna visszaszerzi az olajtkitermelő területeit- és saját olajat tud értékesiteni Európának. Nem fekete-fehér ez. És ismét csak az van, feltételes módot kezelünk tényként.
ómió
Végtére is "meg kell hálálja Európának" ez a tetü, amit kap!
Tunes1106
Mire életbe lépne nem ő diktál és mi lesz a reverze gáz szállítással? Nem lesz honnan lopni sem!
qunta
@kereső: szerencsére az ukik semmit sem fognak tudni visszaszerezni. ahogy halad az idő a nyugati támogatás a totális eredménytelenség miatt. ezzel ha szerencsénk lesz ukrajna +szűnik létezni és közvetlenül a gazprommal lehet tárgyalni. A trqnzitdíj drasztikus +emelése miatt pedig az ukrajnai gabona mo-i tranzitdíját radikális összeggel be kell vezetni, ha +szűnik a gáztranzit akkor +szüntetni az uki gabona tranzitot. a kijevi kabar-kazárok elképesztő aljas férgek.
qunta
Előszür +kell drágítani a MOL gázolaj szállításait majd teljesen le kell állítani.
Csizmás Kond
...nehogy akkorra ukrajnából ókrajna legyen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.