Egyre többen kényszerülnek arra, hogy az állami ellátás helyett a magánegészségügyet vegyék igénybe.

Újabb elkeserítő adat az egészségügyből: 48 ezren várnak műtétreMTI/Vajda János

A NEAK honlapján elérhető adatok szerint november első napjaiban 48 ezer beteg vár valamilyen műtéti beavatkozásra – tudatta a magyarnarancs.hu. Érdemes tudni, hogy ez a szám egy hónappal ezelőtt még 40 ezer volt.

A legtöbb, közel 13 ezer betegnek szürkhehályog-műtét miatt kell türelmesnek lennie.

A három leghosszabb várólistán a betegek száma meghaladja a 30 ezret is.

Egy szakértői vélemény szerint ugyanakkor az egészségügyi ellátórendszer nem érdekelt a várólista csökkentésben. Ennek oka, hogy az orvosok fix fizetést kapnak, nincs semmilyen motiváló tényező az orvosi bérrendszerben. Az orvosok abban érdekeltek, hogy ledolgozzák a munkaidejüket, és utána a magánellátásba áttereljék a betegeiket.

Forrás: magyarnarancs.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rakitics41
Hát nem ezért fizettünk tb járulékot egész munkában töltött éveink után, hogy azután a magán egészségügyet vegyük igénybe?De az is lehet, hogy a tb járulékot azért fizettük mert segíteni akartunk a kormányoknak, hogy abból gazdagítsák a talpnyalóikat.Gondoltuk megsegítjük ezt a szegény államot, hogy hozza már létre a saját elit osztályát.Hogy nem szakad rá a vezetőkre az ég, ha az embernek kétszer kell fizetni azért, hogy meggyógyítsák, illetve hogy kivizsgálják ha beteg lesz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
nem baj, ez kellett a sok agymosott baromnak,hát szívjanak!!!
human
Múltkor voltam egy ügyfélnél. 2 év múlva ígérték közellátásban a térdműtétét. Egy szóval nem szidta a kormányt vagy Orbánt, hanem az orvosokat szidta.
ómió
Na, ugye! 70 kórházzal kevesebb - ahogy az efftársak tervezték - mindjárt "jobban belehúztak volna"!
szegfue
@human: 8:08 Hihetetlen, hogy agyilag még mindig itt tart?! Szavazzon továbbra is a Fideszre és várjon még legalább 5x annyit a térdmütétjére... nem tudom sajnálni.
human
@szegfue: Ezek büszke emberek. Soha nem fogják beismerni, hogy Orbán akit úgy imádtak átverte őket. Akkor inkább fenntartják, sőt tovább építik a hazugság tégláiból a saját valóságukat. Politikától függetlenül is van ilyen emberi viselkedés. Például mikor valaki elfogult a gyereke iránt és nem hajlandó elhinni róla, hogy mondjuk megcsalta a feleségét. Ilyenkor elkezdi azt a hazugságot építeni, hogy a felesége csalta meg őt előbb és a fia csak menekült a rossz házasságból.

Az emberi elme csodálatos és egyben ijesztő dolgokra képes.
human
@szegfue: A 444 videójában ez az abszurd párbeszéd zajlott le.

- Ki tehet arról, hogy ekkora a drágaság?
- Hát az állam.
- De nem az Orbán Viktor.
- Nem.

youtu.be/cvXWbFsY5mw?si=bjlMiUVqR9bRX1-n&t=340

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.