Aleksandar Vucic a belgrádi központi vasúti pályaudvar új komplexumának átadásán beszélt arról, mikor készülhet el a magyar szakasz.

Amíg Lázár János minisztériuma hallgat, a szerb elnök váratlanul elárulta, mikor készülhet el a Budapest-Belgrád vasútvonal

Aleksandar Vucic szerb elnök. Kép: MTI/EPA/Andrej Cukic 

Legkésőbb 2026 nyarára elkészülhet a Budapest–Belgrád vasútvonal magyar szakasza

– erről a VG szerint Aleksandar Vucic szerb elnök beszélt, még október végén, a belgrádi központi vasúti pályaudvar új komplexumának átadásán. Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal építése most éppen azért csúszik, mert kiderült: sem a kínaiak, sem Mészáros Lőrinc ezen dolgozó érdekeltsége nem képes kiépíteni az európai szabványoknak megfelelő biztosítóberendezést.

Újabb sajtóértesülések még bizonytalanabbá tették a helyzetet, ezek szerint Orbán Viktornak nem engedi meg a kínai elnök, hogy európai céget kérjen fel arra, ami nem megy a kínaiaknak: Hszi Csin-ping azt várja a magyar miniszterelnöktől, hogy inkább lobbizza ki a kínai technológia engedélyezését az EU-ban.

A VG felidézi, hogy Lázár János minisztériuma szeptemberben magabiztosan állította, hogy nem állt le a beruházás, csütörtökön pedig Font Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője közölt videót a kivitelezésről. Megjegyzik ugyanakkor:

Az Építési és Közlekedési Minisztériumtól hiába kérdezték, most mikorra várják a vasútvonal befejezését, semmit sem válaszoltak a lapnak.

Forrás: Vg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Lázár még nem döntött
mikorra készüljön L a B-B vasút MO-i szakasza,mert az árú még hiányzik amit szállítani kéne!!
Ráérünk arra még jeligére...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
Janó a dohány bicnicben érdekelt elfüstölik a lóvácskát mint a kámfort. Az oroszok kibaxottul tudnak ám lopni, különösen, ha ilyen válogatott gazemberekre bízzák a lóvácskát 2026-ra kétszer fog megépülni, legalábbis árban. Az egyik Oroszország anyácskában, a mási Belgrádban. mire elkészül a ner segge teljesen kikészül. Szétkúrják mint a román bocskort.
balos
@Sámannus: Nem véletlenül hízlalják magukat a neres "urak" felkészülnek testileg is az átállásra valagilag!A keleti blokkban nagyszámú nemváltóra számítanak!
szaboria1
Szerintem most tévedett a szerb elnök, mert amit a mostani utazásom során láttam össze vissza szakaszokban kezdtek el vágányt lerakni. MINKÁSOKAT NEM LÁTTAM EGY SZAKASZNÁL SEM. Néhol még 100 méter sincs egy szakasz.
Sámannus
@balos: Orbánnak sem lesz nehéz, mert eddig is jánynak megy közéjük.
balos
@Sámannus: szereti a türk,ha nem ráfekszik a gyesznyó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.