Aleksandar Vucic a belgrádi központi vasúti pályaudvar új komplexumának átadásán beszélt arról, mikor készülhet el a magyar szakasz.

Amíg Lázár János minisztériuma hallgat, a szerb elnök váratlanul elárulta, mikor készülhet el a Budapest-Belgrád vasútvonal

Aleksandar Vucic szerb elnök. Kép: MTI/EPA/Andrej Cukic 

Legkésőbb 2026 nyarára elkészülhet a Budapest–Belgrád vasútvonal magyar szakasza

– erről a VG szerint Aleksandar Vucic szerb elnök beszélt, még október végén, a belgrádi központi vasúti pályaudvar új komplexumának átadásán. Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal építése most éppen azért csúszik, mert kiderült: sem a kínaiak, sem Mészáros Lőrinc ezen dolgozó érdekeltsége nem képes kiépíteni az európai szabványoknak megfelelő biztosítóberendezést.

Újabb sajtóértesülések még bizonytalanabbá tették a helyzetet, ezek szerint Orbán Viktornak nem engedi meg a kínai elnök, hogy európai céget kérjen fel arra, ami nem megy a kínaiaknak: Hszi Csin-ping azt várja a magyar miniszterelnöktől, hogy inkább lobbizza ki a kínai technológia engedélyezését az EU-ban.

A VG felidézi, hogy Lázár János minisztériuma szeptemberben magabiztosan állította, hogy nem állt le a beruházás, csütörtökön pedig Font Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője közölt videót a kivitelezésről. Megjegyzik ugyanakkor:

Az Építési és Közlekedési Minisztériumtól hiába kérdezték, most mikorra várják a vasútvonal befejezését, semmit sem válaszoltak a lapnak.

Forrás: Vg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
mint a TikTokon kiválóan látható, hogy akár az ötszáz km/h-val közlekedő, akár a hatszáz km/ h feletti tartományban süvítő vontok ott Kínában valahogy jól működnek az ottani szabvány szerinti jelzőberendezésekkel...
...talán az itteni csoszogó vonatok sebességét nem is programozták be?
jáger laszló
Lázár még nem döntött
mikorra készüljön L a B-B vasút MO-i szakasza,mert az árú még hiányzik amit szállítani kéne!!
Ráérünk arra még jeligére...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
Janó a dohány bicnicben érdekelt elfüstölik a lóvácskát mint a kámfort. Az oroszok kibaxottul tudnak ám lopni, különösen, ha ilyen válogatott gazemberekre bízzák a lóvácskát 2026-ra kétszer fog megépülni, legalábbis árban. Az egyik Oroszország anyácskában, a mási Belgrádban. mire elkészül a ner segge teljesen kikészül. Szétkúrják mint a román bocskort.
balos
@Sámannus: Nem véletlenül hízlalják magukat a neres "urak" felkészülnek testileg is az átállásra valagilag!A keleti blokkban nagyszámú nemváltóra számítanak!
szaboria1
Szerintem most tévedett a szerb elnök, mert amit a mostani utazásom során láttam össze vissza szakaszokban kezdtek el vágányt lerakni. MINKÁSOKAT NEM LÁTTAM EGY SZAKASZNÁL SEM. Néhol még 100 méter sincs egy szakasz.
Sámannus
@balos: Orbánnak sem lesz nehéz, mert eddig is jánynak megy közéjük.
balos
@Sámannus: szereti a türk,ha nem ráfekszik a gyesznyó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.