„Nagyon egyszerű az üzenet: addig nem lesz kormányváltás, amíg a jelenlegi politikai kultúrán nem változtatunk.”

Gyurcsány onnan kapott brutális gyomrost, ahonnan egyáltalán nem várta

A Momentum nem lesz a "DK KDNP-je". Forrás: Momentum

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a Telexnek mondta el, hogy utoljára a 2022-es választás éjszakáján beszélt Gyurcsány Ferenccel. Nem gondolja, hogy keresnie kellett volna akár Gyurcsányt, akár mást a DK vezetéséből. „Nekem nem velük van dolgom, hanem a választókkal” – magyarázta.

Donáth szerint pártja azt a politikai kultúrát képviseli, „amely az igazságon, a felelősségvállaláson, a kritika elfogadásán és az abból való tanuláson alapul”.

A Válasz Online-on megjelent DK-bírálat szerinte nem hadüzenet „hanem száraz tényközlés”.

Annak időzítéséről pedig azt mondta, „mostanra érett össze az a gondolatmenet, amely részleteit egyébként már nagyon sokszor megfogalmaztam különböző fórumokon a tavalyi választás óta. (…)

Azt látom, hogy az embereket két kérdés érdekli ma: miért ér a fizetésük harminc százalékkal kevesebbet, mint egy évvel ezelőtt, és mi kell ahhoz, hogy leváltsuk a kormányt. Én erre választ adtam az írásomban”.

Donáth állítja: addig nem lesz kormányváltás Magyarországon, amíg a politikai kultúrát gyökeresen nem változtatjuk az igazság kultúrájára”.

Donáth szerint a „helyi tárgyalások (a DK-val) arról szólnak, hogy az önkormányzatokban hogyan tudják a helyi érdekeket a legjobban képviselni. Helyi szinten továbbra is együtt szeretnék működni, mi a jelöltek minőségét nézzük és nem a pártlogókat”. Így

„morális alapon” akart a Momentum előválasztást 2021-ben Zuglóban, amit végül Tóth Csaba ellen Hadházy Ákos nyert meg, és most sem véletlenül jelölik Rózsa Andrást polgármesternek Zuglóban Horváth Csaba ellen. „Pont Zugló példája mutatja meg, hogy mekkora szükség van a politikai kultúraváltásra”

– magyarázta Donáth.

Donáth szerint „egyetlenegy körzet, kerület, vagy település sem fog a Momentumon múlni, mindenhol közös ellenzéki jelölt lesz”. Azt mondta, sok eszközük van arra, hogy a vitás kérdéseket feloldják, egyike ezeknek az előválasztás. Zuglóban például „nem lehetett tárgyalóasztalnál feloldani a vitákat”.

A publicisztika után azonban az sem egyértelmű, hogy hogy fog festeni a DK és a Momentum együttműködése a jövőben. Donáth szerint írásának fontos üzenete, „hogy mit jelent a felelősségvállalás egy köztudottan következmények nélküli országban.

Szerinte a DK „jelenleg gúzsba köti az ellenzéket”, hiszen bárkivel is léptek szövetségre, „elkezdték ledarálni őket. Elveszik a szavazóikat, vagy a saját KDNP-jükké silányítják őket”. A Momentumot ebből a szempontból az „utolsó mohikánnak” tartja. (Itt Donáth "megfeledkezik" a Momentum legnagyobb konkurensének számító MKKP-ról – a szerk.)

„A jelenlegi választási rendszerben szövetségre kell lépnünk, de csak egy olyan szövetséggel lehet leváltani a kormányt, amely partnerként kezel mindenkit, és az igazság kultúráján nyugszik”

– mondta.

Arra a kérdésre, hogy hogyan tudja a Momentum elkerülni, hogy a "DK KDNP-je" legyen, azt mondta: „előbb fogja a Momentum felszámolni magát, mint hogy bejelentkezzen az ellenzéki túlélő szerepére, és Gyurcsány Ferenctől kérjen engedélyt a létezésre”.

Forrás: Telex, Válasz Online
Fotó: Momentum

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: @Philip Marlowe: ti sem vagytok a leg élesebb kések a fidesz fiókban! :)
még az a jó,hogy ti ugyanúgy rábaxtok az 0rbáni országbitorlásra mint mindenki más,persze számotokra az a mentség,hogy rettentö buták vagytok ,elfogultak és szerelmesek 0rbánba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
@csak úgy.Miből gondolja Donáth Anna hogy kormányt tud váltani az ellenzék,ha folyamatosan egymással szemben vitáznak,miért nem fognak össze a cél érdekében,nekem elég hiteltelennek tűnik amikor Gyurcsány ócsárolja és azt mondja hogy nem Gyurcsánnyal van baja hanem az Emberekkel, talán az ellenzéki pártoknak kellene megértetni a választókkal,hogy miért rájuk szavazzanak,az sem ad okot a bizalomra hogy a Momentum rá indítja a saját jelöltjét egy már regnáló ellenzéki Polgármesterre aki nem mellékesen jól is képviseli a kerületét!
izéke
@Maccska: a ti véleményetek csa megerősíti a fentebb leírtakat. Szolgalelkűek vagytok,Hofi jól mondta,a magyar csak úgy érzi jól magát,ha szaros a szája. Nektek mindig kell egy nyalható segg.
namihami
Nusika beszállt a ringbe? Mind az 1 (EGY) százalékával?!?!
Így lehet egy jólcsengő név megszerzett érdemeit pillanatok alatt leamortizálni!
kulabombaafityiszre
@Maccska: tegnap, 11:52
Tehát ha valaki nem mond valamit mert csakis rá tartozik akkor beismerés szerinted.
Ez egy tipikus,a gondolkodásodat eláruló vélemény.
ittott
az asztal közepére szart, aztán beleült.
Yoda69
Minél többször megszolal Donát annál nagyobb károkat okoz az ellenzéki osszefogasban. Rajohetett volna már akár tetszik akár nem, csak teljes osszefogassal lehet a fideSS t levaltaniuk. Ha folyamatosan ekezi a DK-t akkor ezzel gyengíti az osszefogas erejét.
Legyen már diplomatikus és maradjon kussban addig amíg levatjuk a diktátor és demokratikus választást irhatunk ki, ahol mindenki önállóan merethwti meg magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.