Szijjártó Péter szerint az országok és társadalmak képviselői a nép által választott kormányok.

A nemzetközi liberális fősodor igyekszik uralni a globális politikát, és ezt az NGO-kon keresztül teszi, amelyeket rendszerint országok képviselőinek tart, ami abszurdum, mert az országok és társadalmak képviselői a nép által választott kormányok

- jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Guatemalavárosban.

Szijjártó Péter Guatemalával összefogva akarja megvédeni a demokráciát és a kereszténységet Európa nyugati részétől

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Mario Búcaro guatemalai külügyminiszter találkozója Guatemalavárosban 2023. november 9-én. MTI/KKM

A tárcavezető a guatemalai külügyminisztérium vezetőinek tartott beszédében elmondta: a korábban globális vezetőként számon tartott Európai Unió jelentős kihívásokkal és egyre nagyobb problémákkal kénytelen szembesülni, miközben az utóbbi években csökkent a térség versenyképessége.

Aláhúzta, a térség egyszerre volt kénytelen szembesülni számos kihívással, ezek között a klasszikus, konzervatív értékeket támadó liberális fősodort, az illegális bevándorlást és az ukrajnai háborút említette.

Az NGO-kat a kormányokkal ellenben senki sem választotta meg, és nincs semmilyen legitimitásuk, hogy nemzetek és országok nevében beszéljenek

– hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a nemzetközi liberális fősodor mindemellett uralja a nemzetközi sajtót is.

Magyarországon az a szerencsés helyzet, hogy a sajtó fele jobboldali, konzervatív, hazafias, kereszténydemokrata, míg a másik fele nemzetközi liberális irányt követ. De ezt a liberális fősodor diktatúrának tartja, mert azt gondolja, csak akkor van sajtószabadság egy országban, ha a sajtó 99 százaléka liberális

– közölte. Hozzátette, a konzervatív és hazafias kormányok feladata, hogy fellépjenek ez ellen.

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra, hogy manapság nagyszabású támadás alatt állnak a konzervatív értékek, a keresztény hagyományok, a nemzeti kultúra és a hagyományos családmodell, miszerint a család apából, anyából és gyerekből áll, az anya nő, az apa férfi.

Kiemelte: Magyaroroszág ezeréves keresztény államiságával felelősséget vállal ezen keresztény értékek és világszerte a keresztény közösségek megőrzéséért, mert a kereszténység vált a legüldözöttebb vallássá szerte a világon.

Beszélt arról is, hogy a családok Magyarországon alkotmányos védelmet élveznek, míg a gyermekek védelmét törvénybe iktatták, védve őket az LMBT-propagandától.

Szijjártó Péter elmondta, hogy az Orbán-kormány már 13 éve van hatalmon, négy egymást követő választást nyertek meg, kétharmados többséggel a parlamentben. "Európában ezt diktatúrának tartják. Az Európai Parlament rendszerint határozatokat fogad el arról, hogy ami Magyaroroszágon történik, az nem demokratikus. Miért? Mert nem a liberálisok kormányoznak" – mondta.

A mi álláspontunk az, hogy a demokrácia akkor demokrácia, ha az emberek akaratán alapszik. Míg Európa nyugati részén a demokrácia fogalma az, hogy annak liberális demokráciának kell lennie. Mi azt mondjuk, hogy ez nem igaz. A demokrácia az demokrácia

– fogalmazott.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Magyarország nem kívánja kiszolgálni a nemzetközi liberális fősodort, sajtót és NGO-kat, mert csak az emberek kiszolgálására kell törekedni, mert ők azok, akik az ország jövőjéről döntenek.

Az illegális bevándorlásról elmondta, hogy Magyarországot, az EU külső határán lévő államként, hatalmas migrációs nyomás éri. Mint fogalmazott, az EU sajnos nem biztonsági, hanem emberi jogi kérdésként kezeli a migrációt. Ezáltal párhuzamos társadalmak alakulhatnak ki, és megnő a terrorfenyegetés.

Kiemelte, hogy Magyaroroszág az országok biztonságáért száll síkra, és azért, hogy minden szuverén ország saját maga dönthesse el, kit enged be területére, és kit nem.

"Nyilvánvalóan elítéljük az ukrajnai háborút. Nagyon világos, ki az agresszor és ki az áldozat" – jelentette ki a tárcavezető. Hangsúlyozta, hogy Magyarország a békéért száll síkra és úgy hiszi, a rendezést tárgyalóasztal mellett lehet elérni, és nem a harcmezőn.

"Magyaroroszág az egyetlen NATO-tagállam, amely nem szállított fegyvert Ukrajnába, mert úgy tartja, hogy békét kell teremteni a régióban" – húzta alá.

Szóvá tette azt is, hogy az EU eddig 11 szankciós csomagot fogadott el Moszkva ellen, de mindez többet ártott az uniós, mint az orosz gazdaságnak.

Örülök, hogy Guatemalában olyan partnerre találtunk, amely hasonlóképpen gondolkodik és amellyel globális szinten együttműködhetünk, hogy megvédhessük a demokráciát, a kereszténységet, és az általunk fontosnak tartott értékeket

– mondta Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@szegfue: Én azt gondolom, hogy Szíjjártó is mint a gazdája, kezdi elhinni amiket mond. Szó szerint beleőrültek a sok hazudozásba. Ezek szerintem tényleg súlyosan beteg emberek.
És aljas gazemberek.
Ha az emberek ma megértenék mit tesznek ezek 14. éve, nem sok esélyük maradna a holnapi túlélésre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szegfue
Azért én előtte gondolkodóba esnék , ha már ilyeneket mondanék... Mégis 2 ilyen pici ország (Guatemala 109 ezer, M.o pedig 93 e km2, mig a lakossága 17 mill, nekünk meg jóindulattal 10 mill.) hogyan védi meg a demokráciát és a kereszténységet bárkivel szemben is?! Guatemalában először 1986-ban volt civil kormány, előtte katonai. Nem gondolja komolyan, hogy ilyen történelemmel, az azóta eltelt közel 40 év alatt egyáltalán kialakult valamilyen demokrácia? Mi a rendszerváltás óta eltelt időben -- amely szinte u.annyi -- ide jutottunk...:( Ami a kereszténységet illeti mindkét ország lakossainak nem egészen a fele keresztény, viszont mi van a másik felével, akik más vallásuak? Tőlük is "megvédik"? Tényleg erős és ütős védelem, amit Szijjártó megfogalmazott:)))
Aki Én
@szegfue: Én azt gondolom, hogy Szíjjártó is mint a gazdája, kezdi elhinni amiket mond. Szó szerint beleőrültek a sok hazudozásba. Ezek szerintem tényleg súlyosan beteg emberek.
És aljas gazemberek.
Ha az emberek ma megértenék mit tesznek ezek 14. éve, nem sok esélyük maradna a holnapi túlélésre.
szegfue
@Aki Én: Valószinü: annyiszor hazudnak, hogy tényleg el is hiszik, ez a valóság. Ezt ahhoz tudnám hasonlitani, mint, amikor egy nőt mindig dicsérnek, hol a külsejéért, hol a "belsejéért", amit a nő igaznak is vél, mert ezt akarja hinni... és gondolkodni már ezen nem is akar.
Kb. igy élünk M.o-n is... megmondják mit csináljunk, mi legyen a véleményünk és ebből az "álomból" nem lehet felrázni a Fidesz hivőket. Pedig rosszabbul élnek, mint régebben (saját bevallásuk szerint), de azért "éljen a Fidesz".
Az Ördög Ügyvédje
Lózung! Nincs ezen mit megvédeni! 1 milliárd hívő! A legnagyobb világvallás!!!
telegdilaci
@Aki Én Ez a húgyagyú Petiminiszter Európában nem talált egy keresztény Demokratikus Országot,ezért Qvatemalába kellet el repülni lelke rajta gondolom vagyunk néhányan az Országban akik nem agymosottak,és nem bánnánk ha soha vissze sem jönne!
human
A mai napig még van aki azt hiszi, hogy ez csak hintapolitika és nem akar Orbán kiléptetni minket az EU-ból. Hiszi ezt sok újságíró, elemző. Még mindig nem értik, hogy Orbán diktátorként gondolkodik és nem demokrataként. Egy demokrata azért dolgozik, hogy jobb legyen az országnak. Egy diktátor azon, hogy hatalmon maradjon. Teljesen mások a célok és így az út is más. Orbán számára már csak a kilépés az opció. Egy esetben maradhatna EU tag. Ha megtörténne az a politikai váltás amire vár. Hogy hozzá hasonló korrupt politikusok kerüljenek többségbe. Ez a jóslata nrm jött be szerencsére, de pont ezért neki már nincs maradása egy civilizált Európában.
Nessy
Kormányunk ezzel az állandó "keresztény védelemmel"lassan kontraproduktív lesz.! A kereszténység hitelesebben tudja magát megvédeni, mint teszi egy státusz keresztény politikus/ A demokráciáról meg azt sem tudja külügyérünk, hogy azt eszik, vagy isszák! De "megvédi"!
human
A hamászt támogatóktól kellene megvédeni Petike!
Azaz Putyintól, Erdogantól, Azerbajdzsántól. Ezek mind a haverotok.
human
Orbán augusztus 20-án vendégül látta Azerbajdzsán vezetőjét. Pár napra rá Azerbajdzsán 100 ezer keresztényt üldözött el.
Putyin találkozot a Hamász vezetőjével. Pár nap múlva a Hamász zsidók tucatjait ölte halomra.

Minden fidesz szavazó ezt a mocskos és embertelen közösséget választotta magának.
szegfue
@Giovanni Alba: Szinte fáj az emberek ilyen nagymértékü butasága:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.