A nyugdíjasok alig két héttel a novemberi nyugdíj után kapnak pénzt újra.

Nyudíj – A novemberi emelés után ekkor jön az újabb összeg

Fotó: 123rf.com

Ahogy a korábbi években, 2023-ban is előbb érkezik a nyugdíj decemberben a megszokottnál. A nyugdíj utalás időpontja decemberben 4-e lesz, ez a hivatalos nyugdíj-folyósítási dátum. A nyugdíjakat és egyéb nyugdíjszerű ellátásokat a Magyar Államkincstár utalja, a posta pedig az egyéni kifizetési naptárak szerint kézbesíti a járandóságokat. A 2023. novemberi nyugdíjemelést követően decemberben már emelt nyugdíjösszeg érkezik majd az időseknek

- számol be a Pénzcentrum.

Az is könnyen megtudható, hogy ki mennyi nyigdíjat kap.

A decemberi nyugdíj ugyanúgy emelt összegű nyugdíj, ahogy már a novemberi kifizetés is volt. Novemberben 3,1 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak az októberi nyugdíjhoz képest, decemberben is erre az emelt összegre lehet számítani. Viszont novemberben nemcsak az emelt nyugdíj, hanem a visszamenőleges kompenzáció is érkezett, ez megzavarhatja a nyugdíjasok számításait

- teszi hozzá a lap.

Forrás: Pénzcentrum

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Szeretném felhívni a nyugger "társaim" figyelmét,hogy a 3.1%os korrekció az nem a 30 %os fideSSes tömeggyilkosok béremelésével egyenlő!
balos
Szeretném felhívni a nyugger "társaim" figyelmét,hogy a 3.1%os korrekció az nem a 30 %os fideSSes tömeggyilkosok béremelésével egyenlő!
jáger laszló
Nyugi
A nyugdíjasok sem hülyék még ha annak is nézik őket!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Már vártam mikor kezdik el. Amúgy ebből is sikerült lecsippantani egy keveset. 3,5%-ról indultunk.
justhpeter
@simmering73: Tudja a fene, mert ők sem. Az egyik majom a héten 3,5%-t csücsörített, a másik debil 3,1%-ot.
rakitics41
Már százszor elmagyaráztam de az újságírók sem értik meg,hogy aki az adóságát adja meg az nem emeli a pénzt, az csak a tartozását adja meg!Ha egy bérlő nem fizeti a teljes bérleti díjat csak egy részét, akkor ha megadja a tartozását, akkor nem az eredeti bérleti díjat fizeti ki késedelemmel?Gondolkozzanak már el ezen a példán és ne te tekintsék a mostani nyugdíjkorrekciót nyugdíj emelésnek.A most megállapított nyugdíjjal megemelt összeget a kormánynak, ha ló számítja ki a költségvetés készítésekor az infláció mértékét, már ez év január elsejétől kellett volna fizetnie, de csak most korrigálta a hibás számításait, és ezért most egy összegben , de kamat nélkül fizeti meg a "TARTOZÁSÁT!"Miért kell az újságíróknak is csatlakozni ahhoz a bandához akik félre tájékoztatják a magyar embereket helyett hogy z igazságot írnák meg?Szégyellhetik magukat ezek az emberek .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.