Az Országgyűlés gazdasági bizottsága meghallgatta Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét, aki a digitális ügyintézés és a turizmus témájában nyilatkozott, valamint válaszolt a DatAdat és a Völner-Schadl ügyre vonatkozó kérdésekre – írta meg a 24.hu.

Rogán Antal megszólalt a Völner-Schadl ügyről

Csák János kulturális és innovációs miniszter (jobbról) azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. november 6-án. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Tuzson Bence igazságügyi miniszter és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b-j). Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A miniszter optimistán nyilatkozott az inflációról, kifejezve, hogy jó esély van arra, hogy a jövő évben tovább csökkenjen. A turizmusról szólva Rogán elmondta, hogy a 2022-es év rekordév volt a nehézségek ellenére, beleértve az ukrán háborút és a korábbi pandémiát. Kiemelte, hogy az év során felülvizsgálatot végeztek, és a támogatásokat csak ott tartották fenn, ahol már elkezdődött a turisztikai fejlesztés. Az illegális migrációval kapcsolatos adatokat ellenőrzik, de a turisztikai vonatkozásokban nem.

A miniszter bejelentette, hogy kezdeményezi a kormánynál, hogy az idegenforgalom területén az áfa-ból már elengedett forrásokat fordítsák a turizmust szolgáló célokra és marketingre.

A 24.hu szerint, az állampolgársági igazolványok kérdéséről szólva Rogán kijelentette, hogy az állam csak azokhoz az adatokhoz férne hozzá, mint korábban, és az állampolgár oldalán semmilyen többlet nem keletkezne.

Az adatok kezeléséhez azonban újabb alaptörvény-módosításra lesz szükség, amit jövő tavasszal terveznek a parlament elé vinni.

Az ellenzéki képviselők DatAdat-ügyben feltett kérdéseire válaszolva Rogán bejelentette, hogy feljelentést fognak tenni az ügyben, és ezt nem csak a magyar törvényekkel, de a GDPR-rel is összhangban teszik majd.

A Völner-Schadl ügyről szólva Rogán reakciója rövid és tömör volt:

"Az már lerágott csont."

Forrás: 24.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Horizont: 15.39: Ez (sajnos) az ellopott összegek nagysága miatt nem lehet és lehetne soha lerágott csont! Ahogy nagyon sok ilyen ""csont"" van még az Orbáni tányérokon!
Az időpontról pedig csak annyit, hogy mostanra próbáltak meg hihetőbb(???) dumát megírni neki és betaníttatni vele! A hitelessége? A csordának a ""csak"" is elég volt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
" forrásokat fordítsák a turizmust szolgáló célokra "
Lex Orbán Ráhel
Néro2
Van ez a húsevő baci én mondjuk szívesen látnám aztán a csontjaid.
Azt a jó rohadt kurva cinikus anyádat.
Azt.
Hogy a feljebb lévőkről már ne is szóljak.
vitriol
völlnerék ügye majd akkor lesz "lerágott csont", ha megszületik az ítélet és helyet kapnak valamelyik túlzsúfolt börtönben! Természetesen rogánnak is fenn kell tartani ott egy helyet, mert a kormány első 20 emberének mindenképp szükséges lesz a közös gondolkodás lehetőségének megteremtése.!
Yoda69
Nincs az meg leragva tonyo. Rettegjetek csak hogy meddig tartanak meg a román ciganyaitok hatalomban. Utána jön az elszamoltatas.
jáger laszló
Rogan a magyar Goebbels a fő propagandista
Övé a pénz és a kommunikáció!!Akié a pénz azé a 6alom!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Ezodabasz
Anti a feltaláló, mindig kitalál valami újat A hasznot lehúzza a lerágott csontot odaveti @Shikari: féle kutyáinak:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.