Ugyan Budapesten még mindig csak veszít a szavazóiból a kormánypárt, de mindenhol máshol felfelé indult a népszerűsége.

Vége a lejtmenetnek? Újra növekszik a Fidesz népszerűsége a Závecz szerint

Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán 

Nem zuhan tovább a Fidesz népszerűsége, sőt, inkább ismét növekvésnek indult – írja a Népszava a Závecz Research friss közvélemény-kutatását idézve. A reprezentatív felmérés szerint az elmúlt két hónapban 5 százalékkal lettek többen a fideszesek a megyeszékhelyeken, a kis- és közepes városokban, valamint a falvakban pedig 3-3 százalékkal. Budapesten viszont tovább csökkent a kormánypárt népszerűsége, 4 százalékkal, ezzel most 24 százalékon állnak a fővárosban.

A felmérés szerint a választókorú népességnek összesen 30 százaléka volt a Fidesz híve, ez most 32 százalék, vagyis körülbelül 2,6 millió főt.

A második legerősebb párt a DK, szeptemberben 13 százalékon álltak, most 14 százalékon, ez nagyjából 1,1 millió főt tesz ki. A Mi Hazánk népszerűsége 7 százalékról 6 százalékra estek vissza, ez körülbelül félmillió ember. A Momentum maradt 5 százalékon, 400 ezres táborral. A Jobbik és az MSZP 1-1 százalékpontot javítva 4-4 százalékon állnak (300-350 ezer szavazó). Az MKKP 4-ről 3 százalékra csökkent, az LMP 2-ről 3 százalékra erősödött, így mindkettő párt körülbelül 250 ezres bázist tudhat magáénak. 1-1 százalékon áll a Párbeszéd, a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Néppárt és a Jakab Péter-féle Nép Pártján, ez valamivel 100 ezer fő alatti tábort jelent az esetükben.

A mérés alapján ha most lenne választás, csak a Fidesz, a DK, a Mi Hazánk és a Momentum jutna be a parlamentbe.

Forrás: Népszava

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Maccska: azokra akik nem lopnak és nem baxnak át bennünket, - különben migráncs a k. anyád,aki téged még a volt szovjetunióban sza..t a világra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@csak úgy...: 16.22: Csakhogy ez az a ""lefutott"" politikus, aki (nyilván nem egyedül), de mégisd szinte a semmiből épített fel egy pártot! Olyan ellenszéllel, ami a többit elsöoörte (MDF, sokféle Kisgazdák, MSzp és a mára feledett törpék)! Vajon, meddig lenne DK, ha éppen az hagyná ott, aki a pénzét, idejét és kapcsolatait ölte bele a megalapításába!
Igen, az Orbán ma is úgy fél (FÉL) a Gyurcsánytól, mint az égető tűztől! Erre megy ki minden nyilatkozata, a lejáratása a célja az összes elköltött állami forintja! És, mint azt már sokszor leírtam, erre vevő a ""vidékmagyarországnépe"" részleg! Azok, akik nem tudnak, de nem is akarnak ""Vezér"" nélkül élni! Akiknek kell az ostor és még házhoz is mennek érte!
Vajon, ha a Gyurcsány lemondana, akkor meddig lenne DK? Meddig lenne Fidesz Orbán nélkül?
Az ellenzék hatalomra kerülése kérdéses, de légalább valakik mindig ott lihegnek az Orbán nyakában és emlékeztetik arra, hogy kicsoda és honnan indult! Ha a DK is eltűnik, akkor itt megint egy ""újkádár"" szinrelépésének lennénk tanúi! Amihez már most se sok hiányzik!
kereső
@csak úgy...: Szajkózzátok , a semmit. Nincs szüksége a 1,1 millió szavazóra az "ellenzéknek". És akkor mit olvasok- , hogy a fiatalok körében tarol a náci mihazánk. Momentum, Donáth Anna hol vagy? Ja, ott ahol lehet gyurcsányozni, ahelyett, hogy dolgoznának-és és azt a szavazói réteget próbálták volna már megszólitani- akiket immár elhappolt előlük a gödröcskés arcú, és a tutsek ivadék. Komolyan mondom nem vagytok komplettek. Aki nem akar a gyurcsány vezette dk-ra szavazni, annak ott a momentum(mert a többi csak futottak még kategória). A finnyásoknak meg ott a náci mihazánk. Persze ez nagy dilemma, mert ha orbán meglépi a szuverenitás törvényt, akkor könnyen pofára eshet a tutsek párt. Szóval el kéne dönteni- mi a legfontosabb az ország szempontjából- gyurcsány /dobrev legyen , ne legyen- vagy orbán. ez volt már a kérdés 2018 óta egyre élesebben. De az nem ér, a magukat nagyon demokratikusnak!!! tartó pártok részéről- , hogy ők mondják meg másik ellenzéki pártnak ki legyen a vezetője, és ki ne, miközben ez fel sem merül a fidesS-el kapcsolatban a részükről. Sőt, az sem, hogy orbánt el kell takaritani, a fideSS-t örök időkre el kell tiltani a közpolitikától orbánnal együtt. Na, innen induljunk neki a témának még egyszer. Útálom ezt leirni, de aki a mai helyzetben még mindig csak gyurcsányozni tud, az orbán fizetett ügynöke, és őt segiti.
NKF
Tulajdonképpen hány ellenzéki párt van?
csak úgy....
@namihami: @kereső: ti engem ugyan úgy nem akartok megérteni mint a kuka fideszesek !
-persze ti legalább nem köpködtök...
én sosem szavaztam pofára, akik valami jobbat ígértek...,persze nem mint nálatok a hazug fidesz, én azokra szavazok akiknek hinni lehet ,akik nem kergetnek focialista álmokat ,nem tekintik a szülöfalujukat a világ közepének és a rokonaik bátran elszámolnak a vagyonukkal!
gyakorlatilag gyurcsány is egy 0rbáni jelenség, ök mind a ketten a rendszerváltás után lettek!
a kettö nincstelen csávó ..., akik szartak magyarországra és a magyarokra,inkább a kis politikai mocskaikkal,húzásaikkal voltak elfoglalva! az a kibaxott hatalomvágy ami elveszi az eszüket az arra nem termett csálingereknek...
ómió
Hatékony ellenhazugság még nincs, efftársak!?
Dr. Proktor
Csak nem hazazavartak egy száztagú családot ezek a fránya kanadaiak?
Ahelyett hogy befogták volna őket színesfém feldolgozó kisiparosoknak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.