Száz évig hátrány volt, hogy valaki magyar, itt az ideje, hogy végre előny legyen – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt szerint itt az ideje, hogy végre előny legyen, ha valaki magyarMTI/Máthé Zoltán

Semjén a Magyar Diaszpóra Tanács XII. ülésén beszélt csütörtökön Budapesten. Itt kiemelte: 2010-ben az alapoktól tudták újragondolni majd újraszervezni a világ magyarságát érintő politikát, a kihívásokat lehetősséggé változtatták.

A politikus a magyar állam értelmének és céljának nevezte, hogy a magyar nemzet fennmaradjon és minden magyar életminősége javuljon.

Akkor és csak akkor tud a magyar nemzet csonkítatlanul fennmaradni, ha minden nemzetrésze fennmarad – húzta alá Semjén Zsolt, aki egy háromlábú székhez hasonlította a magyarságot. Az egyik láb az anyaországi magyarság, a másik a Kárpát-medence magyarsága, míg a harmadik a diaszpóra magyarsága, és ha bármelyik láb kiesik vagy eltörik, felborul a szék – mondta.

Semjén Zsolt kiemelte:

nem azért vagyunk világnemzet, mert az akartunk lenni, hanem mert a történelem viharai – Trianon tragédiája, a két világháború, a náci és kommunista diktatúra, a levert 56-os forradalom – miatt azzá váltunk.

Száz évig hátrány volt, hogy valaki magyar itt, az ideje, hogy végre előny legyen. Jobb iskolája legyen, megnövekedett gazdasági lehetőségei legyenek és a magyar állampolgárság által a magyar nemzet teljes jogú tagja lehessen – mondta.

Kitért a nemzetpolitika négy alappillérére: az identitás megerősítésére, a nemzet közjogi egyesítésére a honosítás által, a Kárpát-medencei gazdaságfejlesztési programra és az etnikai magyar pártok támogatására. Felidézte, hogy míg az alkotmány korábban úgy fogalmazott: Magyarország felelősséget érez a határon túli magyarságért, az új alaptörvény rögzíti, hogy Magyarország felelősséget visel minden külhoni magyarért. Ezután hosszan részletezte, hogy a kormány pontosan hogyan tesz a diaszpórában élőkért.

Forrás: MTI

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ittott
ahhoz ész kell. elfogadás. tisztelet. csakhogy Ti anyaszomorítók mindent megtesztek hogy butuljon a nép. hulljon mint a falevél. iskola? egészségügy?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
koszpeko
@simmering73: Szerinted @Sötét nyikhajdi: eljutott az iskolában odáig, hogy történelem órára beüljön?
(Szándékosan nem írtam a "tanuljon" szót.)
koszpeko
@nyikhajdi: a fotelbe elő mered adni dumád
Egyébként már pofán basztak volna
Ezodabasz
@Shikari: ma, 07:29 Ki az a hülye aki irígy a te őstehetségedre és az"eszedre"...ami nincs. Te vagy egyedül a legősibb ősember. Kabbe teknővájó kőbunkó tanár úr.)))
Ezodabasz
@Shikari: Ti magyarok? :)))) Vannak különb magyarok? Jaaa vannak...meg ilyen vadbarom magyarok is vannak mint te, dolgozó magyarok is vannak, fehérgalléros bűnöző tolvaj magyarok is vannak, pitiáner bűnöző tolvaj magyarok is vannak.
Ezek nem kifejezetten hungarikumok! A világ minden országára elmondható, hogy származástól függetlenül vannak értelmes jószándékú emberek, vannak tolvajok, bűnözők és vannak a fehérgalléros tolvaj politikusok, akiknek a seggüket nyalják a vicsorgó alja népségek is (mint te).
Aki Én
@Shakira: Ne affektálj, te hímringyó román! Te a ,,mimagyar", elég buta egy fajta vagy. Még szerencse, hogy kevesen és kevesek vagytok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.