Száz évig hátrány volt, hogy valaki magyar, itt az ideje, hogy végre előny legyen – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt szerint itt az ideje, hogy végre előny legyen, ha valaki magyarMTI/Máthé Zoltán

Semjén a Magyar Diaszpóra Tanács XII. ülésén beszélt csütörtökön Budapesten. Itt kiemelte: 2010-ben az alapoktól tudták újragondolni majd újraszervezni a világ magyarságát érintő politikát, a kihívásokat lehetősséggé változtatták.

A politikus a magyar állam értelmének és céljának nevezte, hogy a magyar nemzet fennmaradjon és minden magyar életminősége javuljon.

Akkor és csak akkor tud a magyar nemzet csonkítatlanul fennmaradni, ha minden nemzetrésze fennmarad – húzta alá Semjén Zsolt, aki egy háromlábú székhez hasonlította a magyarságot. Az egyik láb az anyaországi magyarság, a másik a Kárpát-medence magyarsága, míg a harmadik a diaszpóra magyarsága, és ha bármelyik láb kiesik vagy eltörik, felborul a szék – mondta.

Semjén Zsolt kiemelte:

nem azért vagyunk világnemzet, mert az akartunk lenni, hanem mert a történelem viharai – Trianon tragédiája, a két világháború, a náci és kommunista diktatúra, a levert 56-os forradalom – miatt azzá váltunk.

Száz évig hátrány volt, hogy valaki magyar itt, az ideje, hogy végre előny legyen. Jobb iskolája legyen, megnövekedett gazdasági lehetőségei legyenek és a magyar állampolgárság által a magyar nemzet teljes jogú tagja lehessen – mondta.

Kitért a nemzetpolitika négy alappillérére: az identitás megerősítésére, a nemzet közjogi egyesítésére a honosítás által, a Kárpát-medencei gazdaságfejlesztési programra és az etnikai magyar pártok támogatására. Felidézte, hogy míg az alkotmány korábban úgy fogalmazott: Magyarország felelősséget érez a határon túli magyarságért, az új alaptörvény rögzíti, hogy Magyarország felelősséget visel minden külhoni magyarért. Ezután hosszan részletezte, hogy a kormány pontosan hogyan tesz a diaszpórában élőkért.

Forrás: MTI

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ittott
ahhoz ész kell. elfogadás. tisztelet. csakhogy Ti anyaszomorítók mindent megtesztek hogy butuljon a nép. hulljon mint a falevél. iskola? egészségügy?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
És az itthoniakért??? Aki pénzért és kedvezményekért, támogatásért magyar, az önmagát minősíti! Aki meg mindezért itthon várja a szavazatukat, úgy szintén!
ittott
ahhoz ész kell. elfogadás. tisztelet. csakhogy Ti anyaszomorítók mindent megtesztek hogy butuljon a nép. hulljon mint a falevél. iskola? egészségügy?
Péter2
13 év országbitorlásotok eredménye , hogy ilyen gyorsan sohasem fogyott a magyar ember az ország történetébe , az fogy ami nem életképes, és a végén el is tűnik , épp úgy mint az állatvilágban bizonyos fajok . Megfigyelhető , hogy elöregedik a magyar társadalom , csók és egyéb juttatások ellenére sem születik több gyerek , hanem kevesebb , és ebből a kevesebből egyre több születik magyar anyától nem magyar állampolgárnak , mert ugye jövőkép ebben az országban nincs a dolgozó emberek számára , így fiatalon külföldre költöznek , ott alakítanak ki maguknak exisztenciát ,és oda szül , a gyerek állampolgárságát meg az ottani országba jegyezteti be a szülő , mert tudja , hogy a gyereke sokkal jobb helyzettel indul az életbe , és a szociális ellátás is sokkal jobb , pl Németországba a gyerekeknek ingyen van a gyógyszer stb . Kár a nemzethieknek ilyenben ringatni magukat , ahhoz , hogy egy nép gyarapodjon, oda jólét kell, és egy kiszámítható politikai , gazdasági jövőkép , nem pedig egy Európa egyik legszegényebb országa mert az elmúlt 13 évben csak lejtő volt az országnak elmúlt 13 év alatt gazdaságilag a csehek , a lengyelek és a Románok előzték meg gazdaságilag Magyarországot , köszönhető a kókler nemzethi elkurmánynak , de ha így megy tovább lassan Bulgária is előzni fog a kanyarba gazdaságilag . . És ez után vagyis most van demográfiai válságban az ország , mert itt viszont egyre több Rodrigo , Fernandó, Dzsenifer , stb ezek lesznek az újmagyarok .
Menőmanó
Ha az embert az ország vezetőivel azonosítják, az Qrvára hátrányos.
A magyar kormányt minden kultúrnemzet útálja mint a sz@rt.
namihami
Hát, ha valakikkel, akkor ezzel a kormánnyal---""orbánokkal és semjénekkel"" az élen---komoly esélyünk mutatkozik rá! Vajon mikor, ha nem most?!?!
lampa laz
"nem azért vagyunk világnemzet, mert az akartunk lenni, hanem mert a történelem viharai – Trianon tragédiája, a két világháború, a náci és kommunista diktatúra, a levert 56-os forradalom – miatt azzá váltunk."

Te idióta Orvvadász, azt elfelejtetted hozzátenni, h a ti kormányzásotok -orbán diktatúra- alatt hányan menekültek el ebből az országból.
Qqberci
Ha valaki magyar, az lehet előny. De ha olyan görény, mint te, Zsóti, akkor nem...
verőce21
A magyarság "világnemzet" és csak nő a jelentősége, hála a karakán dr. Miniszterelnök Úrnak...! :)
justhpeter
Semjén megirigyelte a gazdaállatát, ezért szerette volna bebizonyítani, hogy ő is tud hülyeségeket gajdolni, de ez így is vérszegényre sikeredett. Szerintem maradnia kellene az éjszakai műszakoknál, részint azért, mert sötétben nem láthatjuk az önelégült pofikáját, részint azért mert a barom törvénytervezeteit sötétben is be lehet adni.
Lendkerék
Nem jő ápoló, nem ad szurit - írta Váncsa a tegnapi Hócipőben. Igaz, ezt Kövérre értette, de egykutya.
Ditrich
Amig ez a szemét banda hatalmon van nehéz bármire is büszkék legyünk! Világszerte vezetjük dobogósan az összes negativ szégyenletes listát!
vitriol
Legfeljebb majd minden románnak adtok igazolást arról, hogy "magyar"!
lusta
Ennek a Tömjén Zsóti nevű véglénynek a magyarázata szerint ismét hatalmas nagy világbemzet leszünk/vagyunk, ezért itthon mindenkinek kuss, mert a lovetta a határon túliakat illeti.
CsipkeRózsa
Jó volna, ha a Magyarországon élő magyaroknak is javulna az életminősége! Magyarország közelebb van!
csak úgy....
@verőce21: látom, ezen még te is röhögsz...,pedíg sírnod kéne a nagy magyar 0rbáni bohózaton! -hiszen a szemed láttára gázolják porba a magyarságodat,te mosolygós öszvér!
verőce21
@csak úgy...: A magyarokat már 907-ben is el akarták tiporni a nomád nyugati hatalmak közös akarattal...!
Ehhez képest te semmi vagy, kis kerti törpe kobold...!
kulabombaafityiszre
Jön ez a marha a háromlábu székkel,miközben egy gerinctelen csúszó-mászó féreg.
csak úgy....
@verőce21: te ennyire öreg,hogy erröl is vannak emlékeid? :) nem köllött vóna botondnak és lehelnek lopni járni nyugatra...,te kis becsavarodott mischling, mondhatám raci.. :)
verőce21
@csak úgy...: te egy hazaáruló aljadék...!
csak úgy....
@verőce21: te egy kibaxxottu buta magyarutánzat! - téged koppány kardélre hányt volna!
verőce21
@csak úgy...: te egy "kardélre való" buta, hazaáruló aljadék...!
csak úgy....
Én meg vagyok elégedve a rezsicsökkentéssel...!
Úgy költözök a váci és a verőcei házam között télen ill. nyáron, hogy a rezsink mindenhol a kedvezményes tarifában maradjon...! Most pl. jövőre egész évben nem kell majd fizetnem a havi átalányt az egyik ingatlanomban, mert annyira túlfizettem ezévben, az emelt tarifával...!

Jókaiék is így költözködtek annó, nyáron a Sváb-hegyi villájukba szüretig, télen a Pesti, (mai Jókai utcai) házukba...! :) (verőce21)

a dicsekvés nálad az élet sója, te jókai bableves! :) (@csak úgy...: )
ugye ezért orrolsz rám,te elbutult féregnyúlvány? :)
verőce21
Úgy-úgy, csak magadban..., azzal nem zavarsz senkit te elmebeteg...!
csak úgy....
@verőce21: gyogyós,ma még semmivel sem dicsekedtél , csak nem most költözöl veröcéröl vácra!? :)
rakitics41
S.Zsolti elfelejtett elmondani, hogy az Orbán kormány is nagyban hozzájárult ahhoz hogy világnemzet lettünk!
simmering73
@verőce21: Aztán mitől világnemzet, ketyós?
koszpeko
Ti ezerrel vágjátok annak a széknek lábát.
verőce21
@simmering73: (21:48) Ősi eszkimó megfigyelés...! :)
Ezodabasz
Zsoltika az őskereszlény eltévedt az erdőben. Vadászgatott egy kicsit és szerencsére nem ölt meg senkit. Gondolt egy nagyot és csinált inkább vadászati kiállítást...
Kicsit átköltöttem a mondókáját: 13 évig hátrány volt, hogy valaki magyar itt, az ideje, hogy végre előny legyen. Jobb iskolája legyen, megnövekedett gazdasági lehetőségei legyenek és a magyar állampolgárság által a magyar nemzet teljes jogú tagja lehessen. Szerintem ez így jobban hangzik, bár van néhány feltétel hogy ez beteljesülhessen.
A fideSS- maffia kormány összes tagját és a sleppjét/haszonélvezőit az újonan épűlő csengeri majorság/birtokra kellene költöztetni! Ide: liner.hu/havi-netto-400-ezer-uj-borton-csenger/
kulabombaafityiszre
@Shikari: Az utolsó nemzetek mindig eltünnek a süllyesztőben.
telegdilaci
@ittott:Sajnos hogy az örökös harcolása a dagadtnak,egy nemlétező ellenséggel,sikeresen elértétek,hogy nem előny ha valaki Magyar inkább Szégyelljük hogy Magyarok vagyunk,Ostoba fajankó Stüszivadász!
ittott
@telegdilaci: hülyékkel vette magát körül. az sem segít
Aki Én
@verőce21: Szánalmas, ostoba vén hülye vagy.
Aki Én
@Őrnagyagyás: Annyira igaza van a melegképű álkeresztény hazaárulónak, hogy sokat tettek azért, hogy ne nagyon legyen előny magyarnak lenni.
Hogy te ezt sem érted, megint csak gyagyásozol meg libkányozol, az teljesen rendben van. Ahogy elnézem, senki nem is vár tőled ennél többet.
Te egy buta suttyó vagy, aki imádja bután nyelni a fidesz szart. Csak legalább bent tartanád.
kulabombaafityiszre
@Őrnagy: ma, 11:42
A magam véleményét mondom a tizedes elvtársnak.Szóval tizdes elvtárs nem mindenki fideszes aki
nem hungarofób.Van közöttük simán hülye is,mint amilyennek a tizedes elvtársnak tetszik lenni.
Néro2
Az már rég előny nálatok te rohadék feltéve ha Nemzethy Magyar.
Miért nem döglessz már meg?
Egy Nemzetnek csak használna.
Trágyadombnak meg csak egy szaros szalmaszála vagy .
Ezodabasz
@Őrnagy: Már megint itt ugatsz te faszparaszt hugyagyú gyagyás! Nem unod még a lemezed? Miért lenne szerinted hungarofób sok magyar ember? Neked elment az eszed? Tömjénes Zsóltinak miben van igaza te tahó? Ugyanolyan tolvaj geci mint a fideSS-maffia, csak ő a kereszlénység mőgé bújva szövetkezett a maffiaállammal.
Te nem vagy fideSS-es ugye? Nem mered felvállalni (még) a lojajitást a mi hazánkhoz ugyi shikari őrnagy gyuripapagáj efftárs?
Oda csapódsz majd akik győznek? ...te egy féreg vagy!
Clavigo
@Shikari: @Őrnagy: Melyikőtök a butább...??
Ezodabasz
@Clavigo: ma, 22:15 Versenyben vannak még, fej-fej mellett:)) Nem lehet hogy ezek ugyanazok más néven? Vagy valóban létezhet két ilyen höje?
Ezodabasz
@Őrnagy: Bocs elbasztam! Megígértem hogy szarok rád, de sajnos nem tudom megállni, hogy ne küldjelek el a jó büdös picsába! Menj a jó büdös picsába te vadbarom!
Peller Anikó
@Ezodabasz: "@Őrnagy: Már megint itt ugatsz te faszparaszt hugyagyú gyagyás! Nem unod még a lemezed? Miért lenne szerinted hungarofób sok magyar ember? Neked elment az eszed? Tömjénes Zsóltinak miben van igaza te tahó? Ugyanolyan tolvaj geci mint a fideSS-maffia, csak ő a kereszlénység mőgé bújva szövetkezett a maffiaállammal.
Te nem vagy fideSS-es ugye? Nem mered felvállalni (még) a lojajitást a mi hazánkhoz ugyi shikari őrnagy gyuripapagáj efftárs?
Oda csapódsz majd akik győznek? ...te egy féreg vagy!"

Milyen féregre gondolsz? Jaj ugye nem bélgilisztára, mert az tényleg elég gusztustalan ember.
Ezodabasz
@Peller Anikó: Bocsánatot kérek a férgektől:) Hogy nevezzem akkor az embertelen gusztustalan, erőszakos, rövidtávú egyéni érdekei által vezérelt seggnyalókat?
Cherry
Ha ilyen a magyar mint te és OV bandája akkor szégyen a világnak hogy magyar valaki, Barom !!!
verőce21
Mint írtam volt, hála a dr. Miniszterelnök Úrnak, feltette a magyarokat a világtérképre!

Ilyen tehetséges, nagyformátumú politikusa még nem született a magyar nemzetnek...! Mindenképpen Kossuth Lajossal, vagy gróf Andrássy Gyulával mérhető magasságokba emelkedett, a géniuszával...! :)
CsipkeRózsa
@verőce21: 23:53

Viccelsz, vagy sokat ittál?
verőce21
@CsipkeRózsa: Csak leírtam a valóságost...! :)
izéke
@verőce21: akkor neked is kinéz egy díj a talpnyalásért? orbán nem olvassa a kommentjeidet,azt se tudja,hogy létezik egy ilyen nevű szarevője,mivel annyi van,hogy nem tudja megkülönböztetni őket...de teperjél csak,sok sikert orbán seggében :))))
verőce21
@izéke: honnan tudod, hogy "nem olvassa", vagy nem számolnak be neki a napi jelentésben...?

Tipikus belvárosi baloldali szöveg, amit nyomsz. Aminek köze sincs a valósághoz...!
izéke
@verőce21: csak onnan tudná,ha közületek valaki jelentene,amire megvan az esély,tuti,hogy van köztetetk egy spicli! De ha eljutott volna a fülébe,már rég elhallgattatta volna ezt az oldalt,mert nem tűrné a kritikát. Szóval előre az ávh-s úton kis 3/3-as kémecske :)))
simmering73
@Clavigo: Versenyt hülyül ez a két elmebeteg.
Sámannus
Az baj, hogy az is előny, ha keresztély és pedofil, vagy buzi.
izéke
@Shikari: ekkora hülyét mint te baszod! Legősibb? Akkor kik laktak itt,mikor a honfoglalás volt? Tőlem vettétek a kacagányt,buzogányt,fehér lovat:) rátok is sóztam a sok kínai selejt szart,de olyan részegek voltatok a kumisztól amit szintén tőlem vettetek ti mezitlábasok,hogy észre se vettétek
simmering73
@Shikari: Európa legősibb nemzete? Hányszor buktál te történelemből? Még az Urálon túl a fán makogtatok, mikor Európában már civilizált nemzetek voltak. Ti retkes migráns buckalakók voltatok, amikor betántorogtatok a Kárpát medencébe.
Clavigo
@Shikari: Hülye vagy , oláh. Apropo, te nem vagy nindzsa ( is )véletlenül ?
koszpeko
@simmering73: Szerinted @Sötét nyikhajdi: eljutott az iskolában odáig, hogy történelem órára beüljön?
(Szándékosan nem írtam a "tanuljon" szót.)
koszpeko
@nyikhajdi: a fotelbe elő mered adni dumád
Egyébként már pofán basztak volna
Ezodabasz
@Shikari: ma, 07:29 Ki az a hülye aki irígy a te őstehetségedre és az"eszedre"...ami nincs. Te vagy egyedül a legősibb ősember. Kabbe teknővájó kőbunkó tanár úr.)))
Ezodabasz
@Shikari: Ti magyarok? :)))) Vannak különb magyarok? Jaaa vannak...meg ilyen vadbarom magyarok is vannak mint te, dolgozó magyarok is vannak, fehérgalléros bűnöző tolvaj magyarok is vannak, pitiáner bűnöző tolvaj magyarok is vannak.
Ezek nem kifejezetten hungarikumok! A világ minden országára elmondható, hogy származástól függetlenül vannak értelmes jószándékú emberek, vannak tolvajok, bűnözők és vannak a fehérgalléros tolvaj politikusok, akiknek a seggüket nyalják a vicsorgó alja népségek is (mint te).
Aki Én
@Shakira: Ne affektálj, te hímringyó román! Te a ,,mimagyar", elég buta egy fajta vagy. Még szerencse, hogy kevesen és kevesek vagytok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.