A péntek esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy 2024. február 10-ei hatállyal Novák Katalin köztársasági elnök – a belügyminiszter javaslatára – felmentéssel megszünteti Pomozi Sándor rendőr dandártábornok hivatásos szolgálati jogviszonyát.

Novák Katalin meneszti a Pegasusszal megfigyelt dandártábornokot
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A határozatot Pintér Sándor belügyminiszter is ellenjegyezte.

A Köztársasági Elnöki Őrség egy vezető beosztású tisztjét, Pomozi Sándor dandártábornokot és beosztottját, Viplak Attila törzszászlóst is megfigyelhették a Pegasus kémszoftver felhasználásával – írja az Index.hu.

Viplakot 2019 nyarán vették célba, a fontosabb pozícióban lévő Pomozit hosszabb ideig, 2019 tavaszától legalább öt hónapig figyelhették, derítette ki a Direkt36 oknyomozó portál.

A Pegasus kémszoftver képes a telefonok összes információját összegyűjteni, a mikrofont és a kamerát távolról is bekapcsolni.

A lap érdeklődésére a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóirodája arról tájékoztatott, hogy a köztársasági elnök, valamint szükség szerint a köztársasági elnök családjának személyvédelmét a Készenléti Rendőrség szervezi és hajtja végre.

A Köztársasági Elnöki Hivatal székhelyéül szolgáló Sándor-palota épületének létesítményvédelmét szintén a Készenléti Rendőrség látja el. Azt is hozzátették, hogy a Direkt36 írásában foglalt feltételezéseket nem kívánják kommentálni – írja az Index.hu.

Forrás: Index.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ott ahol biztosan szidták/szidják a maffiát és a módszereit kemény a Katóka, mint a vídia, bezzeg a terrorista Budaházit és a bandáját felmentette minden alol.
Mocskos maffiózók, szemét maffia!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Az elnöki hivatal lassan átalakul a 3 kívánság műsorává. Tibácsi fejbebaszarinthatná egy pontos labdával az érintetteket. Totál megbolondult a világ: a nácidóra kirúgatja a Nemzeti Múzeum igazgatóját , az újraszoci csintasanyi kegyelmet adat a náci támadóinak, totál őrület ez az egész! Az ablaktisztítós papízdsepios hülye 3,14csa is maradt volna inkább Németországban éhenfagyni. Férjura, a gyorstalpaló alezredes mit csinál ilyenkor?! Egy jó szemüveg öltöztet. Ha meg óvszert húzna a fejére, akkor azt hinné, hogy ő az Isten faxa. Valaki szóljon már neki, hogy békepárti kormány van hatalmon.
uploads.disquscdn.com/images/862942bb373e0d49d1f8afcd8fe75321736b4f66a93a79c3ad54feea574be0ea.jpg?w=800&h=555
Nessy
Tessen mondani, nem méltóztatnak fordítva ülni a lovon?? Nem a Pegazus megrendelőjét, és alkalmazóját kellene"felmenteni"??? Vagy az / azok annyira magas polcon ülnek, hogy nem lehet őket onnan leszedni??
Eladott Ország
Maradtál volna az ablakpucolásnál a fidSS-es fülbevalóddal. Az egyetlen problémám, hogy ez a nő látja a sok szörnyűséget visszáságot és mégis közösséget vállal Orbánnal és politikájával és nem növeszt annyi gerincet és bátorságot, hogy kimondja: B+ meg Viktor, ezeket neked kéne látnod és nem lennél ekkora segg, hanem asszisztál tovább! Simicska aki szintén közel volt Orbánhoz kimondta az igazságot Orbánról. Mégis kiszolgálja ezt a retket. Megkereshetné a pénzét máshol, még partnerük is van, hacsak nem a hatalomhoz ragaszkodnak ennyire - vagy zsarolhatóak.
kereső
A sándor palota szerint elfogadható, hogy a Készenléti Rendőrség magas rangú tisztjeit a magyar kormány (i)gazságügyminisztériuma kémprogrammal megfigyelheti. Ezért aztán felmenti- meneszti ezeket a magas rangú tiszteket. ez az indoklás, amit itt a sándor palota előadott- fából vaskarika. Választ, magyarazátot azt ne várjunk.
jesz
ejnye tábornok úr, és aszisztensei...ilyen magas beosztásban illene tudni, hogy nem szabad senkivel telefonon beszélni, csak szolgálati okból...megasztán alap, hogy legalább két telefonja legyen...
csak úgy....
nemrég még azt is tagadták,hogy lenne pegasusuk... ,azt azért meg köll hagyni,hogy az jó jel ha már egymást is figyelik! :)
Eladott Ország
Az emberarcú fideszes. Csak ne hasonlítana annyira a sakálra. Gátlástalan karrierista - ezt úgy nevezik Vége van az ausztráliai pót-nászútjának? Nehéz a pávatáncos élete. Ez egy aljas hazug propagandista. Első útja Braziliába vitte ami azért érthetetlen mert választások előtt utazott oda kb 6 héttel. Ez az elvtelen nő ugyanazt csinálja mint Jancsika az elődje! Szórja a közpénzt és utazgat a nagyvilágba luxusba télen főleg meleg helyekre megy. Elefánt a porcelánboltban, még mennyi kárt fog okozni? Amennyit Orbán parancsba ad neki. Bármit ész nélkül megtesz, amire Orbán utasítja. Az ugyanis nincs is neki. A kesztyűbábok nem szoktak "érteni" semmit, nem is feladatuk. Katika is egyszerű, mint a faék. Biztos furi’ volt neki, hogy Novák Katalin fialtatásügyi miniszterként bármit pofázhatott, mert a földbuta magyar le se szarta, aztán most meglepődik, hogy a külföldiek egy kicsit összetettebbek. Ezért szokott Szijjártó is mindig beégni külföldön. Elkezdődött Katika asszonyság begyűjtötte első sallerjét, melyet hamarosan további kokik is követnek majd. Csak így tovább a kolostorröfike által megkezdett úton.
lampa laz
@Nessy: Minden normálisan gondolkodónak az általad feltett kérdés ugrik be elsőre, miert is nem ők lettek eltávolítva? Ja, úgy, h a minden rendszert túlélő kommunista pintér meg varga focista, hegedűművész(nő) sorsa felett kizárólag orbán dönthet. Itt csak az kerülhet a bűnüldöző szervek látószögébe, akire a dagi kiadja a kilövési engedélyt. Helyettük mindig a kisebb emberek fogják elvinni a balhét.
kereső
arra azért kiváncsi lennék, hogy melyik biró-és milyen indoklás alapján engedélyezte a lehallgatását a dandár tábornoknak? Vagy nem is kellett ilyen engedély/ vagy kellet volna- de varga művésznőnek, és völnerkorruptnak minek?
Béla333
Ott ahol biztosan szidták/szidják a maffiát és a módszereit kemény a Katóka, mint a vídia, bezzeg a terrorista Budaházit és a bandáját felmentette minden alol.
Mocskos maffiózók, szemét maffia!
SÍva
Ajaj! A gyorstalpaló ales gyorstalpaló dandártábornok lesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.