Döbbenetes, velőtrázó és fájdalmas mindennap látni, hogy "fanatikus háborús agitátorokká válnak" a békeprojektként létrejött Európai Unió bürokratái – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a párt 30. kongresszusán, szombaton, Budapesten.

Deutsch szerint Brüsszel azt akarja, hogy "szabadon csatangolhassanak gender-érzékenyítő kommandók a magyar óvodákban és iskolákban"
Fotó: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A politikus hangsúlyozta,

az uniónak "az a hivatása, hogy több száz millió európai és Európa szomszédságában élő polgár békéjét garantálja". Ám miközben rengetegen halnak meg az ukrajnai háborúban, "a magyar dollárbaloldal minden európai parlamenti képviselője a háború eszkalálódása, az újabb és újabb fegyverszállítások mellett tör lándzsát Brüsszelben"

- közölte.

Azért emelnek szót, hogy Magyarországot minél inkább, minél gyorsabban és minél mélyebben belesodorják ebbe a háborúba. Mi ebből a háborúból kimaradunk, bármekkora is az ellenszél, a béke politikáját képviseljük

- fogalmazott Deutsch Tamás.

Az EP-képviselő arra is kitért: Magyarország minden brüsszeli "támadás" ellenére, évek óta sikeresen védi déli határait, ezzel az Európai Uniót. Hangsúlyozta: idén eddig 230 ezernél több, 2015 óta egymilliónál több illegális migráns "betörését" sikerült megakadályozni Magyarországon.

Ebben a helyzetben "a magyar dollárbaloldal" valamennyi európai parlamenti képviselője, "Dobrevtől Cseh Katalinig, Ujhelyitől Gyöngyösiig", azért támadja hátba a magyarokat, mert egy népszavazáson kiálltak amellett: "csak egyedül mi dönthetjük el azt, hogy kikkel akarunk együtt élni"

- tette hozzá. Megjegyezte, "bármekkora is a támadás, erről a közös álláspontunkról nem vagyunk hajlandóak lemondani".

Deutsch Tamás szavai szerint

a brüsszeli bürokrácia a gyermekvédelmi törvény eltörlését akarja az országra kényszeríteni, hogy "szabadon csatangolhassanak gender-érzékenyítő kommandók a magyar óvodákban és iskolákban". Értjük az üzenetet: a gyermekvédelmi törvényt szigorítani fogjuk

- jelentette ki a politikus.

Arra is kitért: a brüsszeli bürokrácia törvénytelenül, az Európai Unió írott szabályait megsértve tartja vissza a jog szerint a magyaroknak járó forrásokat, mert politikai kifogásaik vannak. "Nem tetszik az, ahogy 2010 óta döntünk", ám szerinte "Gyurcsány Ferenc és dollárbaloldali elvtársai" találták ki a "politikai zsaroló feltételeket", amiket Magyarországra akarnak kényszeríteni.

Deutsch Tamás hangsúlyozta:

nemcsak Brüsszelben, de e tekintetben Magyarországon is változásra van szükség, mert elképzelhetetlen, hogy aki a magyar polgárok bizalmából európai parlamenti képviselői mandátumot nyert, "saját hazája ellen áskálódjon a jövőben".

A hazaszeretet, a nemzeti büszkeség, a nemzeti szuverenitás, a patriotizmus tartozik a legfontosabb európai értékek közé, nem pedig az, ha valaki a saját hazája ellen áskálódik – jelentette ki, hozzátéve, "aki a saját hazája szuverenitását védi, az valójában Európa szuverenitását védi".

Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője ismertette a tisztújító közgyűlésre előzetesen beérkezett jelöléseket és a szavazás módját. Az elnöki tisztségre Orbán Viktor, alelnöknek Gál Kinga, Kósa Lajos, Kubatov Gábor és Németh Szilárd kapott jelölést – közölte.

Forrás: MTI

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Anyád picsája.
Az egy dolog, hogy a beteg agyaddal te erről ábrándozol, de nem kéne terjeszteni. Megint többet szívtál a kelleténél.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Giovanni Alba: Továbbra se maradt másod, mint a pufogtatható bolsi elmebajod!? Az, bizony, nem sok! De legalább a saját tetvesbolsi efftársaid felismerésére lennél már kész - legalább, ha az Internacionálétokat harsogjátok együtt - ahelyett, hogy időnként másokra próbálnád őket hazudnod! Az önfelismerésig téged már se az elmeosztályon, se a bolsi szemináriumban nem képesek képezni!?
Giovanni Alba
@ómió: ma, 08:52
Kicsihuszár, felpattant a szemed, ittál egy kávét és nekiestél a napi gyalázkodós penzumodat ledolgozni?
Mára sem lettél okosabb, ha még nem jöttél rá, hogy hol keresd a bolsi bajtársaidat. Segítek, fityesz, kdnp.
Egy valamit árulj már el nekem, a FIDESZ betűszó még mindig fiatal demokratákat jelent? Mert akkor ez egy jó vastag hazugság, te meg lelkesen csaholva szolgálsz nekik. Vagy te is benne vagy a csapatban? Gondolom, emlékezetből borotválkozol, vagy éppen olyan lompos-bozontos vagy, mint a dajcs tompika, a megmondó vezéralak.
ómió
@Giovanni Alba: Látom, bolsiék idiótája, te felmerült kérdésekre egyelőre még nem próbáltál válaszolni! Látom, más nem megy, csak az ad hoc baromságaidra szoktál reagálni! Azzal meg ne erőlködj, te azok nélkül is mindig idiótára váltasz fordulni!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 17:22
Csak hogy ne érezd magad annyira árván, mesélj, mit is akartál mondani összefüggéstelen hablatyoddal?
ómió
@Giovanni Alba: Próbálj némi értelmed begyűjtened! Hátha megérted!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.