Amit Brüsszelből kínálnak a magyaroknak alapvetően téves helyzetértékeléseken alapszik, ezért nem elfogadható; ha ezeket követjük a migráció, a gyerekeink nevelésével, vagy a háborúval kapcsolatosan elfoglalt pozíciónk kérdésében, akkor pár évtized múlva nem lesz olyan ország, amit Magyarországnak nevezhetünk – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója hétfő reggel a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán: Pár évtized múlva nem lesz olyan ország, amit Magyarországnak nevezhetünk

Utalva a miniszterelnöknek a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán elhangzott beszédére, Orbán Balázs elmondta: Magyarország nem egy "nemország". A magyar politika nem abból áll, hogy betartunk másoknak, azoknak az európaiaknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy mi is az Európai Unió részesei lehessünk.

Van egy ellenmodell, mondta, ami azt mutatja, Európán belül lehet teljesen másképpen is berendezni a kormányzati politikát és sikeres országot működtetni.

Ez a két modell megélhet egymás mellett Európában, de – tette hozzá – "mi nyilvánvalóan annak örülnénk, ha minél több ország inkább büszke lenne a nemzeti szuverenitására, inkább családbarát kormányzást folytatna és a versenyképesség növelésére, a kapcsolatépítésre, nem pedig a blokkosodásra, szankciós politikára helyezné a jövőt".

A politikus szerint az európai parlamenti választásokon nagy esély mutatkozik arra, hogy ennek a modellnek a nemzetközi ismertsége erősödni fog a nyugat-európai társadalmakban. Ezt kutatások is alátámasztják, amelyek minden európai országban egy meghatározott módszertan szerinti méréseken alapulnak.

Hozzátette: a "nagy ügyekben", amelyek egyaránt foglalkoztatják a magyarokat és más európaiakat, a magyar kormány álláspontja – ami értelmezhető a magyar nemzeti álláspontként –, többségben van Európa más országaiban is. Hiszen ha megkérdezik az emberektől, hogy szeretnének-e háborúba keveredni Oroszországgal, egyértelműen nemet mondanak. Szeretnék-e, hogy Ukrajna és Oroszország békét kössön? Erre a legtöbb országban igen a válasz. Arra pedig, hogy szeretnének-e illegális migrációt a saját országukban, nemet mondanak – fejtette ki.

Mindez azt mutatja, magyarázta Orbán Balázs, hogy komoly bázisa van ennek a politikának. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy "jelen pillanatban Magyarország az európai emberek hangja", jelentette ki a politikai igazgató, hozzátéve, hogy kormányzati szinten csak Magyarország képes ezt az európai többségi véleményt következetesen kifejezni.

Orbán Balázs az M1 aktuális csatorna vendége is volt, ahol elmondta, a miniszterelnök kongresszusi helyzetértékelése szerint a legnehezebb kormányzati éveket élték meg. Komoly nyomás alá került a magyar kormány, hogy mi is vegyünk részt a háborúban, majd súlyos mértékben hatottak a szankciós politika negatív következményei, mint az energiaárak elszabadulása és az infláció.

Olyan nehéz időszak volt, amit nem gondoltunk volna, de sikerült azokat a vállalásokat teljesíteni, amiket a miniszterelnöki programadó beszédben kitűztünk magunknak

- jelentette ki a politikus, majd hozzátette: meg tudták védeni a nyugdíjakat, a családtámogatásokat, valamint azt hogy a magyar emberek fizessék a legalacsonyabb rezsit, és hogy aki dolgozni szeretne, annak legyen munkája.

Utalt az inflációra is, ami "elindult lefelé". Így jövőre vissza lehet építeni a "masszív növekedést", amihez az elmúlt időszakban hozzászoktunk – mondta Orbán Balázs.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Bocsi. Nem szoktam mások külsejét véleményezni - de ez az orban úgy néz ki ezen a fényképen, mint egy teljesen hibbant-aki inkább a pszhiátriára való, nem a miniszterelnökségre.
Sámannus
@kereső: A parlamenti ellenzéknek már az illegalitás lenne a leg főbb fegyvere orbán ellen. Ugyanis ekkor nem hivatkozhatba demokráciára, hiszen az öszlakoságot tekintve a hatalom gyakorlás diktatórikus.
human
Ennyit tudsz Orbán!

"Az elmúlt 11 évben olyan mértékben csökkent a népesség, mint a népszámlálások kezdete, 1870 óta soha két cenzus között, az ország jelenlegi területén: a 2011-es és a 2022-es népszámlálás között 3,4 százalékkal. Ez magas szám, ugyanis előtte 2,6 százalékkal, azelőtt 1,7 százalékkal, azt megelőzőben pedig 3,1 százalékkal csökkent mindig az előző tíz évhez (az akkori népszámlálás adatához) képest."

g7.hu/adat/20230218/sosem-csokkent-meg-ilyen-mertekben-magyarorszag-nepessege-ket-nepszamlas-kozott/
jáger laszló
OB a pesszimista rémeket lát!!!
Legyen az ő mentális baja!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Ha ilyen marad ez az ország,hát nem is lesz kár érte. Jönnek értelmesebb emberek és eltörlik az emlékét is a magyarok ittlétének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.