Amit Brüsszelből kínálnak a magyaroknak alapvetően téves helyzetértékeléseken alapszik, ezért nem elfogadható; ha ezeket követjük a migráció, a gyerekeink nevelésével, vagy a háborúval kapcsolatosan elfoglalt pozíciónk kérdésében, akkor pár évtized múlva nem lesz olyan ország, amit Magyarországnak nevezhetünk – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója hétfő reggel a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán: Pár évtized múlva nem lesz olyan ország, amit Magyarországnak nevezhetünk

Utalva a miniszterelnöknek a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán elhangzott beszédére, Orbán Balázs elmondta: Magyarország nem egy "nemország". A magyar politika nem abból áll, hogy betartunk másoknak, azoknak az európaiaknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy mi is az Európai Unió részesei lehessünk.

Van egy ellenmodell, mondta, ami azt mutatja, Európán belül lehet teljesen másképpen is berendezni a kormányzati politikát és sikeres országot működtetni.

Ez a két modell megélhet egymás mellett Európában, de – tette hozzá – "mi nyilvánvalóan annak örülnénk, ha minél több ország inkább büszke lenne a nemzeti szuverenitására, inkább családbarát kormányzást folytatna és a versenyképesség növelésére, a kapcsolatépítésre, nem pedig a blokkosodásra, szankciós politikára helyezné a jövőt".

A politikus szerint az európai parlamenti választásokon nagy esély mutatkozik arra, hogy ennek a modellnek a nemzetközi ismertsége erősödni fog a nyugat-európai társadalmakban. Ezt kutatások is alátámasztják, amelyek minden európai országban egy meghatározott módszertan szerinti méréseken alapulnak.

Hozzátette: a "nagy ügyekben", amelyek egyaránt foglalkoztatják a magyarokat és más európaiakat, a magyar kormány álláspontja – ami értelmezhető a magyar nemzeti álláspontként –, többségben van Európa más országaiban is. Hiszen ha megkérdezik az emberektől, hogy szeretnének-e háborúba keveredni Oroszországgal, egyértelműen nemet mondanak. Szeretnék-e, hogy Ukrajna és Oroszország békét kössön? Erre a legtöbb országban igen a válasz. Arra pedig, hogy szeretnének-e illegális migrációt a saját országukban, nemet mondanak – fejtette ki.

Mindez azt mutatja, magyarázta Orbán Balázs, hogy komoly bázisa van ennek a politikának. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy "jelen pillanatban Magyarország az európai emberek hangja", jelentette ki a politikai igazgató, hozzátéve, hogy kormányzati szinten csak Magyarország képes ezt az európai többségi véleményt következetesen kifejezni.

Orbán Balázs az M1 aktuális csatorna vendége is volt, ahol elmondta, a miniszterelnök kongresszusi helyzetértékelése szerint a legnehezebb kormányzati éveket élték meg. Komoly nyomás alá került a magyar kormány, hogy mi is vegyünk részt a háborúban, majd súlyos mértékben hatottak a szankciós politika negatív következményei, mint az energiaárak elszabadulása és az infláció.

Olyan nehéz időszak volt, amit nem gondoltunk volna, de sikerült azokat a vállalásokat teljesíteni, amiket a miniszterelnöki programadó beszédben kitűztünk magunknak

- jelentette ki a politikus, majd hozzátette: meg tudták védeni a nyugdíjakat, a családtámogatásokat, valamint azt hogy a magyar emberek fizessék a legalacsonyabb rezsit, és hogy aki dolgozni szeretne, annak legyen munkája.

Utalt az inflációra is, ami "elindult lefelé". Így jövőre vissza lehet építeni a "masszív növekedést", amihez az elmúlt időszakban hozzászoktunk – mondta Orbán Balázs.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
Orbán: Pár évtized múlva nem lesz olyan ország, amit Magyarországnak nevezhetünk
hazudik a faxi a hívei meg beveszik, persze lehet valami a dologban mert kis kínának is nevezhetik a rengeteg adósság fejében!
Menőmanó
Csak rá kell nézni az eszelős tekintetére.
Istenem, egyik bolondabb mint a másik.
Aki Én
@Menőmanó: Ezek tényleg mind korcsok.
Aki Én
Már most sincs, bóvli ország lettünk, azzá tettétek és nem is tudtok leállni.
Péter2
Hát nincs kizárva , Kínán kívül ki tudja , hogy kiknek adósították el még az országot , akkor újból elő akarják szedni a letelepedési kötvénybizniszt , a sok elvándorló magyar ember ebből kifolyólag egyre több magyar anyától született gyerek már nem magyar állampolgár lesz , a sok vendégmunkás , akik majd nem akarnak hazamenni , majd fognak maguknak magyar férjet , vagy feleséget , és már maradhat is stb a fidesz megkezdte a lakosságcserét és akkor a kisebbségekről még nem is esett szó !
vacsi
Ha engedünk Brüsszelnek, akkor nem is...
rakitics41
De bizony hogy "nemország" vagyunk és akasztjuk a sokkal nagyobb többség álláspontjának érvényre jutását az állandó vétózással a vas pálcikáknak a küllők közé dugdosásával!A "mi Orbánunknak." eszébe se jutott, hogy néha talán az is előfordulhat, hogy a többi huszonegynéhány tagországnak van igaz és a mi ellenmodelünkben van a hiba?Balázs?Hallottad Te már Orbán Viktort, hogy itthoni vagy külföldi felszólalásaiban elismerte volna egyszer is a három választási cikluson átívelő uralkodása alatt, hogy tévedett volna, vagy hogy a másik félnek volt igaza?Ha ezt majd ki tudja mondani hangosan hallgatóság, nyilvánosság előtt akkor elhiszem, hogy ő is keresi egy jobb, egy erősebb, gazdagabb ország létesítésének, megalkotásának módját, de amíg ilyent nem hallok tőle addig csak az az álláspontom marad , hogy ez az ember nem tud, nem akar megválni a hatalomtól ,bár mit is tett az országgal, "még mindig tíz körömmel ragaszkodik hozzá "mint a dalban a vágyakozó, epekedő szerelmes!
csak úgy....
@Maccska: ha hidegebbre fordul az idö, remél a buta nejedet és a lányidat nem küldöd ki az utcára stichelni !
"Magyarország minimálisan van eladósodva Kína felé." -ezen jót röhögtem!
Menőmanó
AZ ÚJ LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYEK EGY GIGANTIKUS KÍNAI ÓRIÁS HITELT FEDEZHETNEK! Miközben a csapból is az folyik, hogy kormánypropaganda migránsokkal riogatja az erre fogékony polgárokat, szép csendben megteremtik a tömeges és legális migráció feltételeit. Ez egyrészt vendégmunkások ezreit, tízezreit jelenti, másrészt pedig indul a „letelepedési kötvény 2.0”, azaz némi VENDÉGBEFEKTETŐI JEGY vásárlása mellett bárki tartózkodási engedélyt kaphat.
Az ezt lehetővé tevő törvényjavaslat feltűnően egybeesik Orbán Viktor kínai látogatásával. Információim szerint a miniszterelnök egyebek mellett egy hatalmas, 10 milliárd dolláros hitelről tárgyalt. Ez nagyságrendileg megegyezne a visszatartott EU-s támogatások összegével, ez a HITEL pótolhatná azt. De fontos szempont volt, hogy az ne klasszikus kölcsönnek tűnjön, hiszen az nagyon nem mutatna jól az államadóssági statisztikában.
Lehetséges, hogy az a megoldás született, hogy a rosszemlékű letelepedési kötvény újraélesztésével oldják meg ezt. Mivel a javaslat szerint szabad belépést kap, aki 250 ezer dollárt befektet valamelyik (fideszes) befektetési alapba. Tehát csak 40 ezer kínainak kell tartózkodási engedélyt adni, így meg is van a 10 milliárd dollár. Ebből a közvetítők is elvehetik a maguk részét, vagyis Tibotcz és a többiek is örülhetnek.
A tervek szerint a pénzt valamelyik fideszes magán befektetési alapba kell befizetni (a legnagyobbak pl. Tiborczhoz köthetőek). Az alapok aztán nyugodtan vehetnek államkötvényeket is. Így kész is lehet a varázs trükk: papíron „belső adósság" lesz a gigantikus kínai hitelből (még ha technikailag ez is az ország dolláradósságát szaporítja majd). Ami a kormánynak még jól jöhet, hogy a buli a pocsék valutatartalék statisztikát is javíthatja. Az EU-s támogatások ugyanis euróban jöttek volna és annak a valutának a pótlása létfontosságú Orbánéknak. Ezért inkább beengednek 40 ezer kínait.
Na ez az igazi szuverenitás kérdés!...
Qqberci
@simmering73: Orbanisztán lesz, ha lesz...Fővárosa Lophatnámpuszta...
kereső
Már nincs olyan ország. Ma már csak orbanisztán-fociland van.
"Orbán Balázs elmondta: Magyarország nem egy "nemország". A magyar politika nem abból áll, hogy betartunk másoknak, azoknak az európaiaknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy mi is az Európai Unió részesei lehessünk."

De orbanisztán éppen ebből áll.
Megkérdezném ezt a névhasonmást, hogy hogyan tudtok majd elmenni Brüsszelbe, és hogyan tudtok szemébe nézni az Európai Bizottság elnökének, a másik 26 tagállam vezetőinek- orbán szombati szavai, a nemzethy konzultáció, és főleg a gyalázatos plakát után? Van vastagbőr a pofátokon. A nasa nem jelentkezett még, hogy adjátok el neki jó pénzért, úrhajó boritásnak- tuti nem égne el.
csak úgy....
@Maccska: ha hidegebbre fordul az idö, remél a buta nejedet és a lányidat nem küldöd ki az utcára stichelni !
Clavigo
Kínai tartomány,,orosz sz.sz.k. lesz,,vagy Nyugat- Balkáni Putriland lesz... Oszt jó napot.
aqua40
@Clavigo: Azért lesz az, mert nincs generáció aki rendet tartana, csak buli, telefon stb., bocsi...
aqua40
Nem véletlenül védi magát körbe, amint baj van repül melegebb éghajlatra, pld, mehetne Indiába a gyökerei közé.
aqua40
@kereső: Csak roma ország lettünk amióta uralkodnak.
aqua40
@csak úgy...: Nincs rá szükségük nem tudod? Előbb mehet a polgár az utcára szegénysége miatt.
aqua40
@Menőmanó: Csak szeretnénk, akik ott álnak hazánk fiai, azok máshova viszik a pénzüket.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 12:40
Akkor légyszíves már világosíts fel,az kb,33000 milliárd forint amit orbánék felvettek,mely országok befektetői finanszírozták?Gondolom kapásból menni fog hiszen fentebb írtad nagy magabiztossággal:
"Magyarország minimálisan van eladósodva Kína felé."
Nagyon megköszönném,ha arra is válszolnál,miért van kinai hitel 30 évre titkosítva,ill.a felvett"minimális"kinai hitel hány százaléka jelzálog tipusu.
Béla333
"Orbán: Pár évtized múlva nem lesz olyan ország, amit Magyarországnak nevezhetünk"

Én mondtam, hogy ezek a mocskos maffiózók mindent ellopnak...
Sámannus
Már ma sem orbán irányít ez a fostalicska is csak a lopást segíti elő. Amiket felhoz eredményként csak a minimum minimuma, hogy ne szálljonak el mint gólyafos melegebb vidékre.
justhpeter
Sokat gondolkodtan azon, hogy ha valaki "politikai igazgató" akkor ő a politikai hazugságoknak kitalálója, igehirdetője vagy mindkettő. Orbán balázs bebizonította, hogy ő akár mindkettő egyben. Igaz, mifelénk ezt politikai szélhámosnak mindják.
human
Mennyivel is csökkent a magyar lakosok száma az Orbán kormány alatt?
kereső
Felszólalt már(meg merte-e már tenni) valamelyik ellenzéki képviselő a gusztustalan, aljas és rágalmazó hazug plakát és nemzethy konzultáció ellen, ott játszóházban? Mert-e már azt mondani, hogy ez nem a magyarok véleménye, hanem orbáné-és a fideSS-é, akik nem egyenlők azt egész országgal? Vagy jól el vagytok hölgyek, urak? Gereblyézitek a a vizet( a x@rt)orbánnal?
kereső
Bocsi. Nem szoktam mások külsejét véleményezni - de ez az orban úgy néz ki ezen a fényképen, mint egy teljesen hibbant-aki inkább a pszhiátriára való, nem a miniszterelnökségre.
Sámannus
@kereső: A parlamenti ellenzéknek már az illegalitás lenne a leg főbb fegyvere orbán ellen. Ugyanis ekkor nem hivatkozhatba demokráciára, hiszen az öszlakoságot tekintve a hatalom gyakorlás diktatórikus.
human
Ennyit tudsz Orbán!

"Az elmúlt 11 évben olyan mértékben csökkent a népesség, mint a népszámlálások kezdete, 1870 óta soha két cenzus között, az ország jelenlegi területén: a 2011-es és a 2022-es népszámlálás között 3,4 százalékkal. Ez magas szám, ugyanis előtte 2,6 százalékkal, azelőtt 1,7 százalékkal, azt megelőzőben pedig 3,1 százalékkal csökkent mindig az előző tíz évhez (az akkori népszámlálás adatához) képest."

g7.hu/adat/20230218/sosem-csokkent-meg-ilyen-mertekben-magyarorszag-nepessege-ket-nepszamlas-kozott/
jáger laszló
OB a pesszimista rémeket lát!!!
Legyen az ő mentális baja!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Ha ilyen marad ez az ország,hát nem is lesz kár érte. Jönnek értelmesebb emberek és eltörlik az emlékét is a magyarok ittlétének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Eladó Freddie Mercury londoni luxuspalotája
Szórakozás - 2024. February 26., 11:35
Eladó Freddie Mercury londoni luxuspalotája
Egyre több a lepkehimlős óvodás
Itthon - 2024. February 25., 14:38
Egyre több a lepkehimlős óvodás