Hazaszerető emberekre van szükség, olyan magyar emberekre, akik a hazájukat akár az életük árán is megvédik – mondta a köztársasági elnök Bács-Kiskun vármegyében tett látogatásán Kiskunhalason, egy kilencedik évfolyamos kadétszázad fogadalomtételén.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumban Magyarország főparancsnoka arról beszélt, hogy napjainkban felértékelődött a rend és biztonság szerepe.

Novák Katalin Magyarország főparancsnokaként erre buzdított egy kadétszázadot

Novák Katalin köztársasági elnök szelfit készít kadétokkal fogadalomtételük után a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumban 2023. november 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Mint mondta: mindenki arra vágyik, hogy a saját családját biztonságban tudhassa. A magyar kormány is szeretne minden magyar embert biztonságban tudni, és ebben számít a kadétokra is – tette hozzá.

Novák Katalin arra kérte a fiatalokat, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy ezt a biztonságot hosszú távon is garantálni tudják a magyar embereknek.

Kun Szabó István vezérőrnagy, a Sándor-palota Honvédelmi Igazgatóság igazgatója arról beszélt, hogy ma, amikor háború van a határ túloldalán, és újra háború dúl a Közel-Keleten felértékelődik a béke kérdése. A béke megőrzéséhez pedig az országnak szüksége van az erős, felkészült magyar honvédségre – fogalmazott.

Mint mondta: a honvéd kadét program célja, hogy a honvédelmi nevelésen keresztül megtalálja azokat a fiatalokat, akik fontosnak érzik a honvédelem és a haza védelmének ügyét. "A jövő Magyarországa ugyanis a haza ügye iránt elkötelezett fiatalok kezében van" – fogalmazott.

Az eseményen részt vett Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Kovácsné Szekér Enikő, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára, Takács Attila Géza vezérőrnagy és Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is.

Az államfő az ünnepélyes kadétavató után a kiskunhalasi Rostás László Cigány Közösségi Házba látogatott. A Női vezetők a közéletben című stúdióbeszélgetésen kiemelte: fontosak az olyan beszélgetések, amin csak nők vesznek részt, akiknek – véleménye szerint – tevékenységük a családi feladatok ellátásával és a közösségek élén való szerepvállalással is sokszor együtt jár.

"Szeretném, ha tudnánk találkozni, beszélgetni, és erőt adni egymásnak" – fogalmazott a köztársasági elnök.

Elmondta: a vármegyelátogatások elsősorban az emberi találkozásokról szólnak. Hozzátette: a köztársasági elnöki tisztségét arra is szeretné használni, hogy a látogatásokkal odairányítsa a figyelmet, ahová egyébként kevesebb figyelem irányul.

Az államfő hangsúlyozta: identitásának legfontosabb eleme a család. Úgy véli, a vezető pozíciókban lévő nőknek, ha van gyermekük, sokkal inkább gondolnak a következő generációkra, így felelősségteljesebb döntéseket tudnak hozni. Szerinte fontos azzal a kérdéssel foglalkozni, hogy a fiatalok kellő időben gondolkodjanak a családalapításon.

"Az a harc nem vezet sehová", amelyben némely női vezetők arra bátorítják a fiatal női generáció tagjait, hogy mondjanak le a családalapításról a karrier miatt – szögezte le a köztársasági elnök.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Majd meglátjuk, Katalin, hogy hová vezet téged az a harc, amelyet a hatalomért folytatsz.
vacsi
"emberekre van szükség, olyan magyar emberekre, akik a hazájukat akár az életük árán is megvédik"
Érdekelne, hogy a saját gyerekei kapcsán is így nyilatkozna - az "életük árán is..."? És látjuk, mivé lett az a haza, amit a korábbi évszázadokban a magyar emberek az életük árán is megvédtek! Többet között valamennyiünk ősei...
Dr. Proktor
Lefordítva magyarra: a NER-t kell megvédeni...
ómió
Efftársiasan más, hazaáruló "beütésűekre" kéne szükség legyen!?
dr. prédikátor
katóka:VAÚ VAÚ VAÚ!!! kutyaugatás nem hallik az égig!!!
Yoda69
Vajon te novakkatalin, adnád az életed a hazaért?
Kétlem. Elsők között húznál el innen, egy háború eseten. Tőled csak O1G menekule gyorsabban.
jáger laszló
A mindhalálig szónak itt még nincs súlya csak 1 kimondott szó
Értelmét még nem fogják fel!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
Azt a közösséget sajnálom igazán, akiknek erre a mérhetetlenül primitív demagógiára szüksége van. A Nemzet Háziszárnyasa 1.0 ebben szakértő.
Pálinkás Pál
ezt a sok nyomorultat...puhos alatt katonának, ez a selejt..
Péter2
@Pálinkás Pál: Meg tudom erősíteni , kicsit nagyobb nyomás , pl kitelepülés egy hidegebb esős szeles időben 1 hét gyakorlat , azt idegösszeomlást kapnak , vagy rájön a fosás stb egyéb betegség ,. Amúgy meg novák főparancsnok minden katonai iskola, tudás alkalmassági vizsgálat nélkül , nem is tudom , hogy a magas beosztású vezérkar miért nem kérdőjelezi meg , egy helyzetbe , hogy adna parancsot ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.