Az írót a korrupciónál is jobban zavarja a népbutítás, de arról is megvan a véleménye, hogy valójában hogyan lehetne megvédeni a gyerekeket.

Nádasdy Ádám: Az Orbán-kormány hallatlan ravaszsággal rágja bele magát a magyarok lelkébe

Nádasdy Ádám. Kép: litera TV / Youtube

Az Orbán-kormányzat hallatlan ravaszsággal, kommunikatív ügyeskedéssel rágja bele magát a magyarok lelkébe

– mondta a Magyar Hangnak adott interjúban Nádasdy Ádám nyelvész, író, műfordító. Nádasdy úgy folytatta, hogy a korrupciónál is jobban zavarja „a népbutítás, amit a Fidesz-propaganda művel”. Úgy folytatta:

Ennek csak egy szelete az, hogy egy viszonylag jelentéktelen európai várost, Brüsszelt kiáltották ki minden rossz okozójának, nagyobb baj az, hogy igyekeznek megakasztani az évszázadok óta tartó nyugathoz közeledést. Ez eddig csak a vasfüggönynek sikerült.

A gyermekvédelminek nevezett törvényről Nádasdy azt mondta, téves irány: szerinte a gyermekeket úgy lehet megvédeni, ha megmutatjuk nekik, hogy milyen kihívásokkal találkozhatnak az életük során, nem úgy, ha elhallgatjuk előlük, hogy léteznek olyan emberek, akik a saját nemükhöz vonzódnak.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Csizmás Kond: Téged bátorít valaki az ilyen ,,magasröptű" előadásokra?
Mert innen kintről tekintve nagyon olyan, mintha alaptalan lenne a lendületeted.
Szerintem te nagyon nem vagy tisztában önmagaddal, pedig hidd el, ez kívülről nem olyan mint hiszed.
Megint csak annyi lett világos, hogy qrvára nem érted mit mondott ez az ember.
Akinek egyébként nagyon igaza van.
Ő kívülről is másképp látszik, mint te...
De azért tudd, nagyon szórakoztató, ahogy parodizálod saját magad :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...íróhoz képest elég lapos megfogalmazás. A népbutítás mindenkinek más...neki is. ő egyfélét próbál beadni más másfélét...kinek mi az elképzelése. A gyerekeknek pedig nem példával és szemléltetéssel kell bemutatni, mint ahogy elkezdték a buziságot, a ferdeséget, az elcsámporodott lélekvilágot hanem azzal hogy épp az ellenkezőjét értetik meg velük...de gondolom a kisöregnek is hiányzik valami érdemrend és azért kezdett most kalimpálni.
Aki Én
@Csizmás Kond: Téged bátorít valaki az ilyen ,,magasröptű" előadásokra?
Mert innen kintről tekintve nagyon olyan, mintha alaptalan lenne a lendületeted.
Szerintem te nagyon nem vagy tisztában önmagaddal, pedig hidd el, ez kívülről nem olyan mint hiszed.
Megint csak annyi lett világos, hogy qrvára nem érted mit mondott ez az ember.
Akinek egyébként nagyon igaza van.
Ő kívülről is másképp látszik, mint te...
De azért tudd, nagyon szórakoztató, ahogy parodizálod saját magad :)
Peller Anikó
@Aki Én: Bizonyára naggyon ravasznak véli magát.
Nessy
@Csizmás Kond: Árulja mát el ó bölcsek, bölcse, kik azok, akik egyfolytában buziznak? Pont ezzel hívják fel a kamaszok figyelmét a témára, de sajnos a szakértő felvilágosítás elmarad! Érdekes, a csinos leszbik nem zavarják a buzizó hölgyeket és urakat!
Nessy
Nádasdi Kálmánnak tökéletesen igaza van!
szegfue
"...gyermekeket úgy lehet megvédeni, ha megmutatjuk nekik, hogy milyen kihívásokkal találkozhatnak az életük során..." Én bizony ezt gondolom helyesnek!
Tudnia kell a gyereknek, hogy pl. egy kis csokiért nem megy el egy bácsival, aki pedofil/ homoszexuális, vagy léteznek "mutogatós bácsik", akik láttán a gyermek megrémül és fogalma sincs mit kell tennie. Hasonló módon tudnia kell -- akik mellesleg szinte kötőszóként használják a "buzi" szót! -- pl. mi a nemek jellemzője és mit is jelent, ha a saját neméhez vonzódik valaki. Pontosan ugy kell megtanitani nekik ezeket is, mint ahogyan azt: ha piros a lámpa, vagy a sorompót lezárták, akkor nem megyünk át, vagy köszönünk, ha bemegyünk valahova, ill. találkozunk ismerőssel, a jobb lábra nem huzzuk fel a bal cipőt, étkezés után fogat mosunk, WC használat után kezet mosunk és még sorolhatnám. A lényeg szerintem, hogy a gyereket a lehető legtöbb dologra meg kell tanitani, ami életünkben a környezetünkben előfordulhat.
csak úgy....
@Csizmás Kond: téged ha valaki meglát a faluban, akkor gondolom kibuggyan belöle egy jézus mária..
Csizmás Kond
@Nessy: ...gondolom a buzik...mert más csak mondja, viszont az hogy a gyerek megértse a szexualitás valódiságát azt nem egy feltűnően öltözött ferde hajlamú kéne elmagyarázza, megmagyarázza, belemagyarázza, kimagyarázza, hanem a biológia tanár.
Csizmás Kond
@Nessy: kimaradt, hogy ez olyasmi mint amikor a viskis tart előadást a becsületről...
Csizmás Kond
@szegfue: ...és ezeket szerinted hogy kell megtanítani, ki kell megtanítsa ?...mert itt lényegébe arról van szó, hogy az iskolákba nem megmagyarázni próbálják a gyereknek hogy a ferde érzet csak illúzió, mert soha sehogy nem fog tudni egyik bőrből átbújni a másikba, hogy fiúból soha semmilyen formában nem tud lány lenni és a lányból se fiú, csak nyamvad imitálást véghez vinni ami az egész életét tönkreteszi.
Aki Én
@Maccska: Nyilván nem te fogod ezt jól értelmezni, akit már régen tönkretett a propaganda, mert végtelenül ostoba, befolyásolható, gondolkodni képtelen.
És így van ez jól.
csak úgy....
@Csizmás Kond: te jóval a fidesz megalakulása elött születtél ,gondolom te egy csokiért el is mentél minden buzzacsal és pedofillal, hiszen akkoriban még nem volt 0rbán, aki megvédett volna! :)
Aki Én
@KisTehen: Ahogy az orbán-kormány hallatlan ravaszsággal rágja bele magát a magyarok lelkébe?
Jól látod agyhalott, ez természetellenes. Nem véletlen, hogy csak ti, ostoba balfaszok vagytok nyitottak rá.
csak úgy....
"Az Orbán-kormányzat hallatlan ravaszsággal, kommunikatív ügyeskedéssel rágja bele magát a magyarok lelkébe" - de csak az elbutultakéba! - erröl van is egy érdekes statisztika,mi szerint a többnyire a képzetlen,tanulatlanok a fideszre szavazók!
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...én amikor születtem akkor a holt tenger még csak beteg volt...és nem kellett engem soha senki megvédjen mert meg tudtam védeni magamat, és nem kellett a szexre sem tanítson senki mert a lényeget az iskolában megtanították a többire meg voltam annyira értelmes hogy magamtól is rájöttem...ma viszont annyira félkegyelművé váltak egyesek hogy képtelenek önmeghatározni magukat, azt sem tudják, hogy fiuk-e vagy lányok és annak vallják magukat amit más mond nekik...és elismeréssel lennék ha nem csak azon böfögnél hogy én mit írtam hanem lenne néhány értelmes megfohgalmazásod a témával kapcsolatban, hacsak nem te is az előbb leírt egyedek egyike vagy.
Cherry
Csak a primitiv IQ nullák agyába tud az a retkes cigány féreg mint pl. Shikari,@Kis Tehén,és a többi agyi gyenge !!!
csak úgy....
@Csizmás Kond: ebböl a sok semmiböl csak az derült ki,hogy neked vénségedre sem jött meg az eszed!
szegfue
@Csizmás Kond: 13:16 Ne hülyéskedj már! Hogy tanitod meg a gyerekednek mondjuk a cipőjét befüzni? Megmutatod, elmagyarázod... pontosan igy kell minden mást megtanitani elsősorban a szülőnek, a családnak. Az iskolától pedig csak annyit várok el, hogy ne hülyeségekkel vezesse félre a gyerekeket. Itthon sem hazudok a gyereknek, ha kérdez! Mindig az akkori értelmi szintjéhez képest magyarázom el.
Abban pedig nincs igazad, hogy a "nyamvad imitálás tönkreteszi az egész életét". Szerintem ettől az imitálástól jobban érzik magukat, ha már nincs pénzük mütétre...
Egyébként van a környezetedben homoszexuális ember, akivel beszélő viszonyban vagy, ill. akit igazán ismersz? Én nem is egyet ismerek és vagy 20-30 éve kapcsolatban vagyok velük. Mindegyikük rendkivül kulturált, müvelt, jó humoru ember... szóval kedvelem őket.
Nessy
@Sakk Matt: Köszönöm,. Kitörtek a klerikális hajlamaim, és elkereszteltem!:-))
lampa laz
Ha az orbán kormány olyan kultúrált emberekből állna mint Ön, akkor ilyen nem fordulhatott volna elö.
Nessy
@Csizmás Kond: Neki sem szabad jelenleg! Marad az internet, meg a közösségi csoportok, amiből, ha rossz helyre kattint az ifjú, röbbet tud meg, mint kellene!
Csizmás Kond
@szegfue: ...:))...vagyis neked ugyanúgy megmutatták hogy kell szexelni mint ahogy megmutatták, hogy a cipődet hogy kell megkötni ???...:))
A szexualitás minden emberben egy kódolt genetika, ami kifejleszti benne a szaporodási ösztönt és nem arra ösztönöz hogy átműttesd magad hogy végül se ez se az ne legyél hanem csak egy átszabott nemtelen emberi test. A fajtalan viselkedés beteges magatartás, ami kialakulhat egy emberben de nem tud felülkerekedni a valódi ösztönén sőt bizonyos szexuális viselkedések egyáltalán nem befolyásolnak semmit, azokra esetleg rákap, vagy környezetétől függően az megkapató számára, de olyan nincs hogy egy átműtött ember az új bőrében tökéletesen meg tudjon felelni annak
Csizmás Kond
@szegfue: ...és ja..nincs pillanatnyilag ilyen ismerősöm, ismertem egyet de azzal sem voltam semmilyen viszonyban csak annyit tudtam hogy Bandi néninek becézik és a férfiakat ölelgette tapogatta...amúgy volt egy fia..
csak úgy....
@KisTehen: és ezt pont egy fideszes tehénember mondja? :)
Bástya Béla Elvtárs
@Shikari: Ja! Lehet, a gyerekeket tőle kéne megóvni?!
Aki Én
@KisTehen: igazad lehet.
Talán ezért is lettem vén homokos férfi létemre KisTehen.
Jesszus ember...
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Bástya Béla Elvtárs: @Őrnagy: belöletek dühöng a setétség!
- oszt 0rbán az 1 szem buzzancs fiát miért tartja dugva,ha csak nem azért ,mert át lett operáltatta?
NKF
Ez egy kibaszott büdös nem tudom micsoda! Ilyen faszok osztják az észt?
Ki pénzeli az ilyen okos tojásokat?
szegfue
@Csizmás Kond: 14:14 Most hülyeséget irtál, mert itt nem arról van szó, hogy "meg kell mutatni hogyan is kell szexelni", hanem arról, hogy a gyerekek tisztában legyenek a nemiséggel, a homoszexualitással is. Abban is tévedésben vagy szerintem, hogy a "fajtalan viselkedés beteges magatartás". Hiszen Magad is az előző mondatoddal ellent is mondasz ennek: "A szexualitás minden emberben egy kódolt genetika..." Tehát akkor a homoszexualitás nem beteges magatartás, hanem egy kódolt genetika, amiről senki sem tehet. Arról már nem is beszélve, hogy sem Neked, sem nekem fogalmunk sincs arról, hogy egy nemileg átmütött ember mit is gondol, mit érez.
Egyébként meg "rászokni" a homoszexualitásra szerintem nem lehet... szóval ez nem olyan, hogy rászokik a cigire, vagy az italra, kábitószerre.
Egyáltalán nincs szándékom Téged akár csak kicsit is kimozditani abból a hitedből, amit képzelsz, vagy gondolsz erről... igy Te is én is maradunk a véleményünknél.
Na pont itt van eggyel a hsz-ek alatt "Nővé vált Návai Anikó fia"... és ez nem napjainkban történt.
csak úgy....
miért van az,hogy a magyarokat (állítólag) védö és féltve örzö fidesz kormányzás alatt, csak éhezö óvodásokról,iskolásokról,- kivándorlókról és hullahegyekröl lehet beszélni ?
azért azt a covidos sikernek elkönyvelt + pár ezer hullát nem igazán értem, azt sem igazán ,hogy miért néznek el sokan az fölött ,hogy 0rbanisztánban a kaszásra már 55-60 éves korban számítani lehet?
Csizmás Kond
@szegfue: A homoszexualitás egyáltalán nem gyermeki téma. Azt még a gyerek előtt emlegetni is aljasság nemhogy azt próbálni elfogadtatni velük.
És genetika ...a ferde hajlam nincs kódolva senkiben csak a fajfennmaradási ösztön. Egy gyerek soha nem fajtalankodna ha azt nem hallaná esetleg látná valahol ugyanis az nála idegen dolog, tehát a fajtalankodás egy felnőtt ratyimánia. Rászokni bármire rá lehet, még a kecskére is lásd az arab világot ahol tűzzel vassal irtják a szexualitás minden fajtáját a házasságon kívül...és az is hazugság hogy az a fiú nővé vált...bár át lehet műteni külső formára hogy az megtévesztésig hasonlítson egy nőre de csak annyi...mert ő mint műnő soha nem fog tudni sem menstruálni, sem foganni, sem szülni, sem szoptatni...csak dugni, de azt is mint férfi éli át mert az érzékei az átélési érzelmei mind megmaradnak, azt nem lehet megváltoztatni...vagyis csak egy átcincált nőalakú élő guminőforma marad aki idővel abba fog belezavarodni.
csak úgy....
@Őrnagy: pedíg te magadat liberálisnak vallod! :) -ti gyogyósok,faxán egymásra találtatok @Shikari: val,aki még állítólag pedagógus is volt! - @Csizmás Kond: ot is fölvehetnétek végre a gyogyós klubba! -hiszen ö sem rosszabb nálatok..
csak úgy....
@Shikari: tibim, te pedíg csak egy munkakerülö de nagy magyar idiótának nézel ki, - a szegény,szerencsétlen nejed nélkül éhenhaltak volna a gyerekeid, te gázai zsidó kókler!
szegfue
@Csizmás Kond: tegnap 17:16 Ehhez csak annyit, mit mondanál, ha mondjuk a 10 éves unokád megkérdezné: mit is jelent a "buzi" vagy a "homoszexszuális" szó?
Csizmás Kond
@szegfue: Elmagyaráznám neki de nem biztatnám hogy olyan legyen. Amúgy egy tíz éves már tudja mi az...
Csizmás Kond
@szegfue: Én is kérdeznék valamit...ha a tízéves unokád azt mondaná hogy ő egy regényekbe illő kalóz akar lenni, te kiszúrnád a szemét és amputálnád az egyik lábát ?
szegfue
@Csizmás Kond: Ennyire talán nem kellene hülyének nézned, hogy "biztatnám": legyen homoszexuális.
De tényleg befejezem ezt a témát, mert "elrobogunk egymás mellett, mint a gyorsvonat".
Csizmás Kond
@szegfue: Biztos vagyok benne hogy nem biztatnád, sőt abban is biztos vagyok hogy minden erőddel azon lennél hogy ne forduljon ki önmagából, viszont az a felvetésed, hogy el kell fogadni annak amit ő akar ez nálam nem elfogadható, ugyanis a gyereket nevelni kell nem hagyni, hogy csak nőjön és majd lesz ahogy lesz...ha pedig neveled és ahogy neveled vagy aminek neveled olyan lesz, arra leszel büszke, annak fogsz örvendeni vagy azért fogod szégyelni magad, esetleg őt.
Peller Anikó
Végre kiderült, az egész ország ukrajnát támogatja még az oly fidesz nézőpont szerint is, bár a kovácsnak egy kicsivel kevesebb esze van anál, hogy egy grafikont értelmezni tudjon hazugság nélkül,

img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/AA1kt9Pp.img?w=800
Aki Én
@Őrnagyagyás: Az olyan buta gyagyás illibkányok mint te, végképp leamortizálják a magyarok hírnevét.
Elképesztő, ahogy fényezed magad totál idióta propagandazabáló orbánista illibkányként.
Pedig olyan buta vagy, hogy arra nincsenek szavak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.