Az új év kezdetével bővül a magyar családtámogatási rendszer, amelynek egyik új pillére a testi, lelki és szellemi egészség támogatása lesz – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a Baba-Mama Expón, amely szombaton került megrendezésre Budapesten.

Hornung Ágnes: Bővül a családtámogatási rendszer

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára beszél a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány Együtt felnövünk szülőtámogató és fejlesztő programjának keretében megtartott rendezvényén, a kelenvölgyi központban 2023. november 15-én.Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Hornung Ágnes tájékoztatása szerint ezzel immár négy fő pillére lesz a magyar családtámogatási rendszernek, ahol az otthonteremtés, anyagi biztonság és döntési szabadság mellett az egészség is kiemelt szerepet kap.

Az államtitkár elmondta, hogy már folyamatban van egy olyan csomag kidolgozása, amely ezt a negyedik pillért erősíti, és reményét fejezte ki, hogy ez az intézkedés hozzájárul a boldog családok számának növekedéséhez Magyarországon.

Az új intézkedést a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) és a Családbarát Magyarország Központ közös kiállítóstandján tartott tájékoztatón mutatták be.

Hornung Ágnes kiemelte, hogy a magyar családpolitika folyamatosan keresi a megújulási pontokat, amelyekkel a rendszert finomhangolni lehet.

Az államtitkár visszatekintett a korábbi intézkedésekre is, hangsúlyozva, hogy a családokat 2010 óta helyezik a középpontba. Az anyagi biztonságról szólva elmondta, hogy az intézkedések közül a családi adókedvezmény, a csecsemőgondozási díj és az egyszeri személyi jövedelemadó visszatérítés kiemelkedő fontosságúak voltak, és az elmúlt két évben mintegy négymilliárd forintot nyújtottak segítségül a családoknak.

A döntési szabadság terén Hornung Ágnes rámutatott, hogy a bölcsődei férőhelyek számának háromszorosára növelése segít abban, hogy a gyermeket vállalók ne érezzék hátrányban magukat a tanulás és a karrier terén.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy fontos, hogy a gyermeket vállalók akadályok nélkül térjenek vissza a munka világába, és gyermeküket biztonságos helyen tudhassák.

A hamarosan bevezetésre kerülő negyedik pillérről beszélve Hornung Ágnes kiemelte az "ép testben ép lélek" elv fontosságát, és kifejtette, hogy a boldog gyermekneveléshez elengedhetetlen a testi és lelki egészség. A jövőben még nagyobb hangsúlyt fognak fektetni erre a pillérre a családtámogatási rendszerben.

Az expón megkérdezett családok túlnyomó többsége egyetértett a családtámogatási rendszer intézkedéseivel és azokat aktívan igénybe is vette. A KINCS elnöke, Fűrész Tünde, elmondta, hogy a reprezentatív kutatások szerint a három évnél kisebb gyermeket nevelők 90 százaléka pozitívan értékeli a családtámogatási intézkedéseket, és egyetért azzal, hogy Magyarország családbarát ország, ahol érdemes gyermeket vállalni.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Mirabilis: ma, 19:26 ♦ Szofisztikáltan: “Kinek a farkát tisztelhetjük magácskában?”
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@izéke: A következő mi lábunkon álló saját lábon álló. Persze csak akkor, ha hagyjuk, de elnézve a nemzethy matyar gyapjas társadalmat, itt változás nem lesz.
kulabombaafityiszre
Szép fideszes álomvilág,azt viszont állítólag nem tartják nyilván,mennyi azon fiatal házasok száma akik bizonyos okok miatt a büntető kamatokkal megemelt hitelt fizetik.vagy már ki is lakoltatták őket,ez ugyanis nem illik bele ebbe a szép virtuális valóságu fidernyák világba ahol minden szép és jó és az ő családpolitikájukat éljenzi a világ.
Már csak a ksh újonnan kinevezett vezetőjének a segítségére van szükség,hogy a statisztika szerint 2 fölé nőjön a termékenységi ráta,és akkor boldogan fogy a magyar.
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:05 ♂ Ép testben nincs ép elme, ami a fidess-t illeti! A boldog család mi? Kismama 3 kis gyerekkel sorban áll a Krisnásoknál az ingyen osztott ételért! Ez az államtitkár sem tiszta fialás az biztos! Az Orbán kormány szervezeti felépítése.
uploads.disquscdn.com/images/85d7185f5301885285613af2c4481e20d4254dcf597e0fef254951a84d4c6d66.jpg?w=800&h=662
Hornung Ágnes a negyedik pillérrel kapcsolatban az "ép testben ép lélek" elv. Oké, ez nálam azzal indul hogy ne Orbán Viktor vezesse ezt az országot, az egészségüggyel ne egy rendőr foglalkozzon. Ép lesz a testem és lelkem ha ezek teljesülnek. - Nem rendőr az, hanem maffiafőnök. Szóval aki rendesen jár majd templomba agymosásra a gyerekkel, az kap valami alamizsnát. Kommunista szombat akarom mondamni NER szombat amikor ner gyárba kell dolgozni ingyen. A legnagyobb segítség a magyar családoknak a gyermeket nevelőknek, tervezőknek a GYES, nettó összege 2023 évében 25.650 Ft/hó, 2008 óta változatlan. Amennyiben az öregségi nyugdíjminimumot nem emelik, a GYES összege a későbbiekben is marad a jól megszokott bruttó 28.500 Ft, de a 10%-os nyugdíjjárulékot levonják belőle. Ez tényleg családbarát, de főleg mélykeresztényi. Ép testben ép hogy élek. Vótmá': Három gyerek, két szoba, négy kerék.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fmattlungerhausen.tripod.com%2F3gyerek_web.jpg&key=wHUkvivklF0jGohLAZkJpg&w=800&h=450
Humbuk’ Ágnes is tolja a NER propagandát. Talán megfelelő egészségügy, oktatás, európai fizetés, jog és pénzügyi biztonság és hasonlók segítenének, nem a gülüszemű retkes Tóni és pribékjei által kitalált bullshit, amit lök a sok szervilis varangy seggnyaló. Bár a társadalom egy jelentős része fel sem tudja fogni merre van arccal. Csak zabálják a fost amit a képükbe tol ez a nacionalista rendszer. Hát ha végre leváltatnának benneteket, akkor sok boldog család is lenne! A családok akkor lennének igazán boldog ha Orbán elhúzna a halál f.szára a rablópajtijaival együtt!
Eladott Ország
@izéke: ma, 09:31 ♦ Válságvers. ( a megszorítások miatt csak két soros) Csiribiri csiribiri jóisten, nemhogy lóf*sz, ló sincsen!
uploads.disquscdn.com/images/8b41dfb5d13cc5af9dcbeca30251a527d10030f2aad926ecf47f95b71bc01b0e.jpg?w=800&h=624
Hát én egy a kormány intézkedéseit illusztrálót találtam. Csiribiri, csiribiri, 6:3, van még lóf*sz raktáron. Csiribiri csiribiri négy-nulla, lakosság meg két hónap múlva hulla! Nincs már ingyen reggeli, a rezsi az embert hergeli. Csiribiri csiribiri stresszfaktor...
uploads.disquscdn.com/images/e04029d86c1614437406a488adc6eeb6f1a2b2fc7252e01de71b445223e36dbe.jpg?w=800&h
Ma kurvára be fogok rúgni, végre lejárt a diákhitelem.
i.pinimg.com/originals/c0/41/7c/c0417c07770d1f554b0f4ad5d392f16d.jpg
ómió
@Eladott Ország: Látom, odáig vagy a bolsi magadéiért! Túl kevésnek tartod még, hányszor tettétek tönkre az országot meg a lakosságát! Nagyon belehúztál már megint!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.