Az országgyűlési honlapon olvasható napirend szerint az ülés 8 órakor a napirend előtti felszólalásokkal kezdődik – írja az MTI.

Az Orbán-kormány ma ismét módosítja az alaptörvényt

Együttes általános vitát tartanak a kormányoldal által benyújtott három, a nemzeti szuverenitás védelmével kapcsolatos javaslatról.

A kormány kezdeményezte az alaptörvény tizenkettedik módosítását, amelynek értelmében az alkotmányos önazonosság védelme érdekében egy független szerv jön létre.

Az alaptörvény módosításával lehetővé válik, hogy a Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjainak alapvető jogait és kötelezettségeit a kormány törvény helyett kormányrendeletben szabályozza – írja az MTI.

A digitális állampolgársággal kapcsolatban az alkotmánymódosítás rögzíti, hogy az ügyek digitális intézéséhez az állam mindenki számára egy egyedi, tartós azonosítót biztosít, amely általánosan használható, és mindenki önként döntheti el, hogy használja-e.

A fideszes és KDNP-s képviselők által benyújtott, a nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvényjavaslat elemző, értékelő, javaslattevő és vizsgálati tevékenységet folytató, autonóm államigazgatási szervként hozná létre a Szuverenitásvédelmi Hivatalt. A szervezet feladata lesz, hogy feltárja és vizsgálja a más állam, külföldi szerv, szervezet érdekében végzett érdekképviseleti, dezinformációs, valamint az állami és társadalmi döntéshozatali folyamatok befolyásolására irányuló tevékenységeket – ha azok Magyarország szuverenitását sérthetik vagy veszélyeztethetik –, valamint azon szervezeteket, amelyek külföldről támogatott tevékenysége a választások, illetve a választói akarat befolyásolására, vagy ilyen tevékenységek támogatására irányul.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal új fejezetet fog alkotni a központi költségvetésben, ezért tárgyalja az Országgyűlés a központi költségvetés címrendjének a Szuverenitásvédelmi Hivatallal összefüggő módosítását.

Szintén kormánypárti képviselők kezdeményezték a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény és egyes kapcsolódó törvények módosítását. Az előterjesztés szigorítani javasolja a fiatalkorúak dohánytermékkel történő kiszolgálásának szankcióit, továbbá szabályozná az izolált vagy távoli beruházási területeken dolgozó munkavállalók hozzáférését a dohánytermékekhez.

KDNP-s képviselők javasolják a gyermek után járó pótszabadság biztosításának feltételeivel összefüggésben a munka törvénykönyvének módosítását. Ha az előterjesztést elfogadják, a gyermekek után járó pótszabadságot – bizonyos megszorításokkal – a munkáltató a munkavállaló által megjelölt időpontban köteles kiadni.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez a gránit szilárdságú takolmany olyan mint a NER elvtársak gerince. Gumifos.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Ez a gránit szilárdságú takolmany olyan mint a NER elvtársak gerince. Gumifos.
human
Fideszesek! Gratulálok az új ÁVH-hoz. Előre megyünk. Mi? Nem hátra.
ómió
Nemzeti szuverenitás!? Az efftársilag "fogós, ravasz kérdés" lesz!
jáger laszló
Aloaptö4vény Orbán rágógumija
Úgy rágja ahogy akarja
Végül úgyis kiköpi!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@ómió: ...pont olyan szilárd, mint a jellemetek, te agyhalott bolsi csicska.
Nessy
Mi ebben a hír? Az alaptörvény módisítás megszokott, átlag évente módosítják. A többi törvény módosítás már hetek óta még a vízcsapból is folyik. Volt olyan, hogy a droidok nem szavaztak meg egy kormány által benyújtott törvény??
Menőmanó
@ómió: Az ám, mert olyasmiről hoznak törvényt, ami nincs.
Mi szuverén állam vagyunk, csak Oroszország, Kína, Törökország megmondja, mikor mit kell csinálnunk, és mi ahhoz tartjuk magunkat. Jól mondom, te bolsiék fajkreténje?
NKF
Ha,jól emlékszem a 2/3-os törvényeket nem a Fidesz alkotta meg!
Ez van ,most a balosoknak cum-cum!
ómió
@Aki Én: Még mindig nem tudták az ápolóid az elmeosztályon megtanítani neked, bolsiék fajkreténje, hogy de facto kik a saját tetvesbolsi agyhalott csicskáid!? Már új donor kutyaagyaddal se megy neked!?
@Menőmanó: Kiürült az agyad, bolsiék elmebetege!? Ilyenkor csak az van, ami nincs benne, de az non stop!?
Aki Én
@ómió: Szánalmas beteg egysíkú csicska vagy :(
kereső
Árulkodó a cim???. A kormány nem módosithat alaptörvényt- csak a parlament. Persze igaz a cim akkor, ha a kormánynak=orbánnak van parlamentje, és nem a parlamentnek kormánya.
rücsü41
Ha az ellenzéknek ez nem tetszik akkor csak egyet csinálhat, hogy kivonul a szavazás előtt, és nem szavaznak..Ekkor azt lehet kommunikálni, hogy az Alaptörvényt csak a FIDESZ és segéd csapata szavazta meg, nem tükrözi az ország lakosságának az akaratát!Más mód nincs a jó eljárásra.Ha szavaznak az ellenzékiek, azt mondja majd a FIDESZ, hogy megtárgyalták és a tárgyalások eredménye lett a döntés, ami ugye nem igaz, mert tárgyalásról szó nem volt!
Peller Anikó
36 luxusingatlan-projekt sorolható az Orbán–Tiborcz-kör érdekeltségébe. Ehhez hozzáadódnak a lap által nem is listázott, nem eléggé prémium ingatlanok, mint a nemrég eladott Lifestyle Hotel Mátra vagy két ausztriai síszálloda.

- a budapesti Vörösmarty tér közelében lévő Hotel Dorothea 35 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanegyüttese;
- a Dorotheával szinte szomszédos D8 Hotel;
- a Lánchídnál lévő Sofitel Budapest;
- a Szabadság tér sarkán álló 50 szobás, ötcsillagos szálló Verno House (volt Iberostar);
- ha a Belvárost elhagyjuk, akkor Zuglóban a Dürer Kert egykori helyén épülő Dürer Park;
- az Andrássy úti egykori MÁV-épületegyüttes;
- a Hotel Gellért;
- vidéken a Balaton-partot kisajátító szántódi BalaLand;
- a galyatetői Grand Hotel;
- de az Orbán–Tiborcz-kör tulajdonában található egy külföldi hotel is, a spanyolországi Costa del Solon lévő 84 szobás, négycsillagos Hotel Atrio del Mar.
Peller Anikó
– Saját nevén van a budapesti XII. kerületben a Czinege utcában egy háza, amit 2002.májusában vásárolt 75 millióért, 183 nm, 1300 nm telken.
A házat 2004.I-2005.XII. között 90 millióért átépitették 420 nm-re.
– 2001-ben vásárolt Erdélyben Zetelakán egy kastélyt, többszáz hektár földdel.
– 2013-ban vásárolt egy házat Felcsúton 18 millióért, ahol felesége és apja házával a 3 házat egybenyitották, 7000 nm-en, és elöttük van Lévainak 6 ha földje.
– 1993-ban a Fidesz Székház eladásából 697 millióért vásárolta meg apja bányáit.
– 1997-ben Felesége nevére vásárolt 8 har szőlőt Tokajon, melyre Orbán 2001-ben 41 millió forint állami támogatást adott.
– 2001.IX. Felcsúton felesége nevére házat vásárolt, 2677 nm-en.
– 2008.VIII-ban a XI.kerületi Gellérthegyen 91 nm-es lakást vett Orbán Ráhelnek, 40 millióért.
– 2011-ben a mellette levő 66 nm-es lakást is megvette fiának Orbán Gáspárnak, Garancsi nevére Orlay u 3. 2.emelet.

– 2001.IX-2010.IV. között 38 ingatlant vásárolt felesége nevére.

– 2011-ben apja Orbán Győző nevére vásárolta meg a hatvanpusztai József főherceg majorságát 13 hektáron, 5 műemlék épülettel és víztoronnyal.
A hatvanpusztai majorságot 2012-ben felújitották és átépitették többszáz millió forintért Lévai Anikó vezetésével, az összeg az Átlátszó.hu nyomozása során bebizonyosodott, hogy csaknem 255 millió forint volt.
– Pintér Sándorral közösen vásároltak egy horvátországi szigetet, az Adriai tengeren.
– 2013-ban szintén apja nevére vásárolt az alcsútdobozi Rézhegyen örökpanorámás nyaralót 44 millió forintért.
– 2016.III. Orbán eggyik barátja Bőjte Csaba egyházi személy nevére vásárolta meg a gyergyószárhegyi Lázár Kastélyt.
– 2013-tól Tiborcz István nevére vásárolta: a keszthelyi jachtkikőtőt, fűrdőház, recepció, bár 515 nm, részben állami bankhitelből a keszthelyi kikőtő és a Via Hotel között 20.5 ha területen 175 luxusapartmant épitenek,
– 65 ha földet Mányban, 497 millióért, és 193 ha, 261 millióért...
Peller Anikó
– 65 ha földet Mányban, 497 millióért, és 193 ha, 261 millióért Bicskén. Mibűűű.

– 2015.I. pálinkafőzdét vettek Felcsúton.
– 2014.XII. Seregélyesi Kastélyt.
– 2015.IX. a volt Postabank Székházat a budapesti József Nádor téren.
– Informatikai cégeket.
– 2015.IX. bodajki Hochburg – Lamberg Kastélyt, 29 M-ért.
– 2015.XII. turai Schossberger báró Kastélyát, 10 hektár parkkal, 98 szobával, pálmaházzal, 200 millióért.
– 2016.II. zuglói városligeti fasorban Spitz Villát, 40 szobás.
– 2016.X. Mahart Székház Tropicana épűletét, 2 milliárdos állami hitelből.
– 2016.XI. komáromi ipari parkban ingatlant, 1 milliárd forintért.
– 2016.XII. visegrádi Kastélyszállót.
– 2017. Dorottya utcában és a Nagymező utcában Luxushotelt illetve Pollack Mihály téri Mélygarázst.

'A Don corleone eltulajdonított vagyona 3800-4000 milliárd forint+svájci és offshore bankszámlák. Feltételezhetően több ellenzéki párt szerint a Bánnak személy szerint 303-305 milliárd a becsült lopott vagyona. Milliárdokat loptak el elsősorban az EU-tól kapott pénzekből, a magyarországi közpénzből, a magánynugdíjból és mindenből amiből csak lehetett. Ezek egy része felesége, apja, Tiborcz I. és strómanjai, Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Hernádi Zsolt, Nyerges Zsolt, Szima Gábor, Leisztinger Tamás, Tarsoly Csaba, Szijj L., Paár A., Barkász S., Kékessy D., A. Vajna, Habony Á., Vitézy T. nevén van. A Bán a pénzét svájci és hongkongi bankokban tartja, teljesen titokban. Miközben eltűnt a szemünk elől a 96 000 kg fekete szén ami a Tolcsi őrizete alatt volt egészen 2011 júniusáig '

Nemis tudom hol kéne keresni a manyupot és az Eu támogatásokat.
dr. prédikátor
minden nap változik az ALAPTÁKOLMÁNY mint az időjárás!!!
kereső
@rücsü41: Már a szuverenitási aljasság "vitájában" sem szabadna részt venni. Na, de mi hiába mondjuk- süketek, és vakok. Báboznak még mindig demokráciát ott, ahol az már nyomokban sincs.
Aki Én
@Peller Anikó: És ezt a magára oly büszke nemzettel gond nélkül meg lehet csinálni. Sőt...
Nessy
@kereső: A "demokratikus" országból mára "KUSS" ország marad, ezzel a módosítással, és "szuverenitás törvénnyel"!
ómió
@Aki Én: Csak nem a tetvesbolsi brüsszeli efftársaitok "alaptörvényét kezelnétek" ott az elmeosztályon, bosliék fajkreténje!? Az olyan seggrecsúszóan illeszkedik az efftársi pofátok nyalása előtt!?
csak úgy....
ez 0rbánnál már úgy megy mint a reggelenkénti friss alsógatya váltás...
Aki Én
@ómió: Szánalmas beteg egysíkú csicska vagy :(
ómió
@Aki Én: Gyógyíttasd magadat, gyagyás, ott az elmeosztályon!
Aki Én
@ómió: Szánalmas beteg egysíkú csicska vagy :(
ómió
@Aki Én: Ennek látod magadat mindig a tükörben és olyankor mindig másokra hazudod!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.