Annak ellenére, hogy az Európai Unió (EU) és Ukrajna közötti tárgyalásokat érintő kérdés is napirendre került az Orbán Viktor–Charles Michel találkozón – írta meg a 24.hu.

Gulyás: a kormány álláspontja nem változott Ukrajnával kapcsolatban

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2023. november 28-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság által előterjesztett dokumentum sem vitatja, Ukrajna jelenleg nem felel meg az uniós tárgyalások megkezdéséhez szükséges feltételeknek.

A kormány továbbra is azt vallja, hogy Ukrajna még messze van attól, hogy megfeleljen az EU-csatlakozáshoz szükséges objektív kritériumoknak.

A 24.hu szerint a budapesti találkozó kapcsán felmerült állításokról, miszerint Orbán Viktor feltételezhetően azt követelné, hogy Ursula von der Leyent ne jelöljék újra az Európai Tanács élére, Gulyás elmondta, hogy nem volt jelen a megbeszélésen, ugyanakkor szinte kizártnak tart az ilyen kikötést.

Forrás: 24.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Már hogy változott volna! Csak nem fog szembe menni a háborús bűnös putyinnal.Félti a bőrét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Van egy olyan érzésem, hogy Gulyás le fog lépni az országból. Túl meleg már a feneke alatt a NER, és túlságosan únja ezt az ostoba cirkuszt, a permanens hazudozást.
kereső
"Érdekes " dolog ez. Az az ország vétózik-és ellenzi legjobban Ukrajna eu-s csatlakozási törekvéseit, mondván:
"A kormány továbbra is azt vallja, hogy Ukrajna még messze van attól, hogy megfeleljen az EU-csatlakozáshoz szükséges objektív kritériumoknak."- amely ország immár messze van az eu-s alapszerződés objektiv kritériumaitól. Messzebb, mint Ukrajna.
És GG nem emlékezhet arra, - hiszen akkor még kiscserkész volt, hogy Magyarország 1994-ben adta be a kérelmét. 1994-1998 között számtalan jogszabályt kellett módositani-és bevezti ajhhoz, hogy 1998-ban elkezdődhessenek a csatlakozási szerződés tárgyalásai- amelynek aláirására 2006-ban került sor, és a csatlakozás időpontja 2004.05.01.
Azaz ez egy tiz éves folyamat volt , és igy volt ez minden csatlakozni szándékozó országgal.

Szóval nem értem a dolgot, hacsak az nem az indok- , hogy a "cár kivánságára, a csuka parancsára" nem változik a kormány álláspontja.
CsipkeRózsa
@Nyírfa: Ahhoz túlságosan jól kereshet, milyen beosztásban kaphat még ennyit?
kereső
@kereső: Most látom, elirtam a dátumot. Az aláirás időpontja 2003!!!
kereső
@Nyírfa: Ugyan már. teljesen NER-enc lett. Már pirulás nélkül hazudik.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: @kereső: A pufi kis képe mögött egy hidegfejű, kőszívű , ravasz fickó rejtőzik. Ugyanúgy hátbasztúrná Orbánt, mint ahogy most részt vesz az ország kifosztásában. Tudni fogja, hogy mikor és hová induljon, nem tart majd a branccsal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.