A világ egyik legnagyobb repülőtér-üzemeltető cége, a francia Vinci Airports segíthet a magyar államnak a ferihegyi repülőtér felvásárlásában – írja a 444.

Francia segítséggel hajtaná végre nagy tervét Orbán

A francia cég és az állami irányítás alatt álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. közös bejelentést tett az Európai Bizottságnál egy tervezett összefonódásról.

Az internetre feltöltött dokumentum szerint a két fél közös irányítást szerez majd az Airport Holding Tanácsadó Kft.-ben, amelynek feladata a budapesti repülőtér működtetése lesz. Az összefonódásra részesedés-vásárlás útján kerülne sor.

A Budapest Airport 51 százalékos részesedésének ellenértékét a Telex szerint péntekig, vagyis december 1-jéig kellene kifizetnie a magyar államnak. Becslések szerint a magyar államra eső összeg 1,5 milliárd euró, vagyis több mint 570 milliárd forint lehet.

- írja a lap.

A maradék részt pedig a menedzsmentjogokkal rendelkező kisebbségi tulajdonos Vinci Airports állná, mely cserébe 49 százalékos tulajdonrészhez jutna.

Forrás: 444

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Szóval a franciák pénzétől függ a ferihegyi bevásárlás. Hogy is van ez a nagy bazi szuverenitás?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@kereső: Az üzemeltetésbe ugyan nem lesz beleszólásuk, de a menedzseri jogok alapján a termelődő bevételek lefölözésébe igen! Ezeknek túl ragadós a kezük...
Eladott Ország
@Béla333: 08:32 ♦ Ne aggódja magyar kézben van, mégpedig az Orbán család kezében. A francia cég nem a saját pénzéből fizet majd, hanem a magyar állam által garantált magyar kölcsönből, csakúgy mint az akkumulátorgyárak is magyar hitelből épülnek, csakúgy mint a Belgrád-Budapest vasútvonal, ami sohasekm térül meg. Ez a hülyének is megéri különösen a magyar népnek.
Pedig a franciák tudhatnák, hogy pórul jár az aki a fidesszel üzletel, hogy hogyan dobták ki az országból a Sodexo -t, és a Cheque Déjeuner-t amikor egyszerűen kizárták az étkezési jegy piacról, na meg a pécsi vízművekben közreműködő Suez Environnement csúfos története is tanulságos. Igaz, hogy a végén súlyos milliárdokat kellett kifizetnie kártérítésként a magyar államnak, természetesen közpénzekből, de borítékolható, hogy csak ideig, óráig kellenek a szalonképes európai partnerek, utána piszkos multivá válnak, akik kiviszik a profitot az országból, és hasonló sors vár a most körülzsongott francia cégekre is, mint a pórul járt elődeikre. Kellenek a jól fizető állások a NER családok felnövekvő gyermekeinek. Ezért is ez a nagy államosítási láz.
ómió
Mert a bolsik eladták/lopták, vissza kell szerezni!?
fideszes gyökér
@ómió: szerezd vissza ám a Vodafont, surmókám!
Hajózzál az Adrián!
Legyen kastélyod!

Ökör.
kereső
@ómió: tegnap 09:38 A reptér állami tulajdoni hányadát a második orbán kormány adta el 2011-ben. Aki nem hiszi járjon utána.
ómió
@fideszes gyökér: Mártha efftársadtól "tanultál ilyen behatóan"!? És ha "minden tanulmánya" rátok valló, akkor meg ne másra hazudd!
@kereső: Legalább ezt sikerült rájuk hazudnotok!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.