A világ egyik legnagyobb repülőtér-üzemeltető cége, a francia Vinci Airports segíthet a magyar államnak a ferihegyi repülőtér felvásárlásában – írja a 444.

Francia segítséggel hajtaná végre nagy tervét Orbán

A francia cég és az állami irányítás alatt álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. közös bejelentést tett az Európai Bizottságnál egy tervezett összefonódásról.

Az internetre feltöltött dokumentum szerint a két fél közös irányítást szerez majd az Airport Holding Tanácsadó Kft.-ben, amelynek feladata a budapesti repülőtér működtetése lesz. Az összefonódásra részesedés-vásárlás útján kerülne sor.

A Budapest Airport 51 százalékos részesedésének ellenértékét a Telex szerint péntekig, vagyis december 1-jéig kellene kifizetnie a magyar államnak. Becslések szerint a magyar államra eső összeg 1,5 milliárd euró, vagyis több mint 570 milliárd forint lehet.

- írja a lap.

A maradék részt pedig a menedzsmentjogokkal rendelkező kisebbségi tulajdonos Vinci Airports állná, mely cserébe 49 százalékos tulajdonrészhez jutna.

Forrás: 444

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Szóval a franciák pénzétől függ a ferihegyi bevásárlás. Hogy is van ez a nagy bazi szuverenitás?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Tehát így a "magyar állam" csak ~25%-ot hasít ki Ferihegyből...?
Cherry
Beteg egy állat,, nem elég a stadion, a nagyzásába fog beledögleni,,ez a kis felkapaszkodott cigány..
lusta
Szóval a franciák pénzétől függ a ferihegyi bevásárlás. Hogy is van ez a nagy bazi szuverenitás?
jáger laszló
Orbán franciázik!!??
Fene a gusztusát!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
fideszes gyökér
A Májsztró dögöljön bele a ferihegyi homokba:
Először a tökei húzódjanak végig rajta,
egy kötélen húzva.
Utána potyogjanak kifelé a migráncsai tökei is...

Aztán a szájával előre belefúródik a bunkósemmibe.

Ez a terv.
lampa laz
Végre megtudtuk, h mit veszünk karácsonyra a maffia családnak. Ha el nem is adja majd az állam a részét, de 35 éves koncesszióba adni fogja valamelyik nerlovagnak üzemeltetésre, mert úgy jó sok pénzt lehet majd kiásni belőle.
Dr. Proktor
Ajjajj, oda lesz a szuverenitásunk a reptéren... is!
kereső
@lampa laz: Az üzemeltetés joga a francia cégé. Egyenlőre a maffiának ebbe nem lesz beleszólása. Bár a franciák helyében elgondolkodnék azon,ahogyan a tikettes cégeik jártak orbánnal. Most meg a épitőanyag cégek-jobbára németek- elleni támadásokon, és külföldi kereskedelmi láncok elleni hadjáraton. Orbán nem tisztességes- vele üzletet kötni rizikós, hiszen a szavát, ha érdekei úgy kivánják- akkor egyik percről a másikra képes ellenkezőjébe forditani.
Eladott Ország
Orbán ezt is a családnak, magának akarja átjátszani és ezért képes egy gyomrost bevinni a magyar népnek és levinni a földre a magyar gazdaságot és élet színvonalat. Ettől végtelenül aljas ez az elképzelés. A francia nem a saját pénzéből fizet majd, hanem a magyar állam által garantált magyar kölcsönből , a francia egy fillért sem kockáztat, és pont ennyi szava is lesz az ügyekbe. A NER adja majd a franciák magyar menedzsmentjét, és majd lassan megtanulják a franciák know-how-ját is , amiért a franciák kapnak valami management fee-t (kezelési díj). Szerintem a gond nem a politikai, vagy pénzügyi oldalon van/volt, hanem a szakmai oldalon: ez egy alapvetően NER lenyúlás és a fiúk egyelőre még nem tudnak repülőteret üzemeltetni, és ezt a know-how-t sem a kínai, sem a katari pénz nem tudja behozni, és "üzembiztonsági szempontból" kellett egy új szakmai társtulajdonos után nézni, aki ráadásul elfogadja a NER primátusát
balos
@kereső: Csak a nyugati cégekkel "izmózik"!Keleten azt is élvezi,ha leszarják,de büszkén lenyalja!
Eladott Ország
A kleptokrata román cigány geci és kiscaládja az egész országot saját tulajdonaként kezeli!
Béla333
Nem az volt a szöveg, hogy magyar kézbe akarja tenni a repteret?
Most meg már egy külföldi csapattól egy külföldi csapat segítségével egy halom magyar adóforint befizetésével mindösszesen tulajdonost vált?
Ezt csak a hülyemagyar maffiahívők értik, de ők biztosan...!
Dr. Proktor
@kereső: Az üzemeltetésbe ugyan nem lesz beleszólásuk, de a menedzseri jogok alapján a termelődő bevételek lefölözésébe igen! Ezeknek túl ragadós a kezük...
Eladott Ország
@Béla333: 08:32 ♦ Ne aggódja magyar kézben van, mégpedig az Orbán család kezében. A francia cég nem a saját pénzéből fizet majd, hanem a magyar állam által garantált magyar kölcsönből, csakúgy mint az akkumulátorgyárak is magyar hitelből épülnek, csakúgy mint a Belgrád-Budapest vasútvonal, ami sohasekm térül meg. Ez a hülyének is megéri különösen a magyar népnek.
Pedig a franciák tudhatnák, hogy pórul jár az aki a fidesszel üzletel, hogy hogyan dobták ki az országból a Sodexo -t, és a Cheque Déjeuner-t amikor egyszerűen kizárták az étkezési jegy piacról, na meg a pécsi vízművekben közreműködő Suez Environnement csúfos története is tanulságos. Igaz, hogy a végén súlyos milliárdokat kellett kifizetnie kártérítésként a magyar államnak, természetesen közpénzekből, de borítékolható, hogy csak ideig, óráig kellenek a szalonképes európai partnerek, utána piszkos multivá válnak, akik kiviszik a profitot az országból, és hasonló sors vár a most körülzsongott francia cégekre is, mint a pórul járt elődeikre. Kellenek a jól fizető állások a NER családok felnövekvő gyermekeinek. Ezért is ez a nagy államosítási láz.
ómió
Mert a bolsik eladták/lopták, vissza kell szerezni!?
fideszes gyökér
@ómió: szerezd vissza ám a Vodafont, surmókám!
Hajózzál az Adrián!
Legyen kastélyod!

Ökör.
kereső
@ómió: tegnap 09:38 A reptér állami tulajdoni hányadát a második orbán kormány adta el 2011-ben. Aki nem hiszi járjon utána.
ómió
@fideszes gyökér: Mártha efftársadtól "tanultál ilyen behatóan"!? És ha "minden tanulmánya" rátok valló, akkor meg ne másra hazudd!
@kereső: Legalább ezt sikerült rájuk hazudnotok!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok