A Nemzeti Adó- és Vámhivatal valamit nagyon el akar titkolni... – kezdi bejegyzését Hadházy Ákos.Botrányos: a NAV megtagadta a válaszadást – A legnagyobb mezőgazdasági cégek nyertek a gabonaimporton

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Egészen botrányos eredménnyel zárul a NAV-val az ukrán gabonaimport ügyében folytatott levelezésem: az adóhivatal törvénytelen módon megtagadta a válaszadást egy egyszerű kérdésre: 2023-ban, havi bontásban mennyi ukrán gabonát vámkezeltek, illetve mennyit exportáltak tovább

- számol be közösségi oldalán Hadházy Ákos.

A történet előzménye, hogy áprilisban a kormány – nagy dirrel-durral – megtiltotta az ukrán gabona importját, arra hivatkozva, hogy az olcsó termék tönkreteszi a hazai termelőket. Én viszont olyan információkat kaptam, hogy az import zavartalanul folytatódik, méghozzá a legnagyobb mezőgazdasági cégek nyernek rajta. Ezt az állítást bizonyította vagy cáfolta volna, ha megkapom az adatokat havi bontásban

- folytatta az ellenzéki képviselő.

A NAV azonban csak egy összesített adatot volt hajlandó megadni: 1,5 millió tonna gabonát vámkezeltek. Ez elég sok (a magyar éves termés 6 millió), de úgy lett volna érdekes, ha megadják a havi adatokat is (esetleg kiderült volna, hogy a bejelentett tilalom egy nagy kamu). Mikor egy újabb levélben felhívtam a figyelmüket erre, hogy ezt “elfelejtették” közölni, csak annyit válaszoltak, hogy fenntartják a korábbi válaszukat... A biztonság kedvéért még külön rákérdeztem a vámkezelt és a tranzitra plombált szállítmányok mennyiségére is, de arra a levelemre már nem is érkezett “válasz”. Az Országgyűlésről szóló törvényben még mindig ott van, hogy az állami szervek kötelesek segíteni a képviselők munkáját. Csak hát ennek a rendszernek az az egyik lényege, hogy bármilyen szabályt szelektíven lehet alkalmazni, és semmilyen következménye nem lesz, ha valaki megszegi a törvényt – vagy éppen az állítólagos tilalom ellenére importtál ukrán gabonát

- ecsetelte Hadházy.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Csizmás Kond: Muszáj neked mindig világgá kürtölni, hogy nem érted amit olvasol? Ráadásul ilyen gyatra színvonalon?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
azt még egy állatorvosnak is kéne tudni, hogy ahol növekszik az értékesítenivaló árú ott mindig árcsökkenés jön létre, ugyanis ha nem csökkent árat nincs ahogy eladja...itt pedig még mindig elég magasak az árak.
Aki Én
@Csizmás Kond: Muszáj neked mindig világgá kürtölni, hogy nem érted amit olvasol? Ráadásul ilyen gyatra színvonalon?
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Kivéve persze ha az importőr olcsón vesz és drágán ad...
Olyan országban mint a mienk, ahol az árak kormányzati segítséggel elszabadultak az értékektől, bárrmit és annak ellenkezőjét is meg lehet a csókosoknak csinálni!
Csak egy példa más területről: Kaleta a gyerekpornó miatt csak ejnyebejnyét kapott, míg egy volt katona ugyanazért több év börtönt. Nálunk a jog istennőjének duplán bekötötték a szemét és a mérleg helyett egy kormányzati kampót adtak a kezébe.
Eladott Ország
A hazai hús gondolom olcsóbb lenne ha olcsóbb lenne a gabona, ahhoz viszont kell az ukrán termék. Ha viszont jön az ukrán gabona, akkor a hazai gabonatermesztők mennek tönkre mert versenyképtelenek. Ha mindenkit kitiltunk akkor drágulnak a termékek és a vásárlók pampognak. Nem tudnak mit csinálni, ugrálnak egyik lábukról a másikra, mert bármit tesznek, valaki itthon úgyis ráb*szik, annyira piacképtelen szinte minden. Ha nincs kistafírozva EU pénzzel vagy adófizető pénzzel, akkor nem marad meg a piacon. Egy a lényeg, hogy ők ne járjanak rosszul, minden más kimozgható megfelelő "mindig más a hibás" kommunikációval! Szóval az olcsó élelmiszer kitiltásával csökkenti a kormány az inflációt. Továbbá a putyinszopással erősíti a szuverénitást. Most már legalább tudom, hogy miért nem lesz olcsóbb az egyébként 1000 Ft/kg kenyér. A háború előtt szerintem nem volt tilos ukrán napraforgót, mézet, kukoricát importálni. Mi változott? A fideszes kormányzati vezetők meghülyültek. De előtte sem voltak valami sok ésszel megáldva. Vagy egy másik ok, így tudják megint Putyint támogatni.
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: ...kijavítalak engedelmeddel...Kaleta csak lemásolt és tárolt mittudommilyen képeket videókat...és ennyi...nem pártolom Kaletát, de azt sem aki ráhazudik mindent...és ki az a katona aki a számítógépén tárolt hasonló dolgokért több év börtönt kapott ?
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: ...bocsi lemaradt a lényeg...a gabona...szerinted a gabona meddig tárolható és értékesíthető drága haszonnal ?...főleg ha rettentően sok van belőle ...ha annak nincs hazai minőségellenőrzött irata...
... mert mindenki mondja a tutit de szerintem ezeknek 90% nem tudja egymástól megkülönböztetni a gabonákat, nem tudja melyik a régi melyik a jó és melyik mit ér...
Aki Én
@Csizmás Kond: Kaleta 19.000 (tizenkilencezer) pedofil képet tárolt a gépén.
Mi a fasz az, hogy ,,csak"?
Az ilyenek miatt van gyermekkereskedelem, gyermekpornó...

,,2131 gyerekpornós felvételt találtak egy volt katonánál, nyolc és fél évet kapott"

hvg.hu/itthon/20231117_gyerekporno_katona

Kezded kapisgálni???
Clavigo
@Csizmás Kond: ?? kaleta..? 19 000 tárolt kép,videók.. A Tek. hozta haza Limából.. Miről beszélsz,,te ember ?
Clavigo
@Shikari: Ne aggódj,,more. ! Te megkapod a segílykídet... Csak nyugi..
Csizmás Kond
@Aki Én: @Clavigo: ...gyakorlatilag nem is kéne egyetlen egyet sem tárolni mert tele vele a net...szóval abból az akárhányból hányat csinált ő mert ahogy letölt valamit az nem pedofília...csak neketek...de az nem ha egy idegbeteg fordítva ruházkodó agybajos a gyerekek előtt parádézik...hát itt kezdődnek a bajok.
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Erre a feladatra megbízható müszerek állnak rendelkezésre a NÉBIH-nél, a sikértartalomtól a hamutartalomig mindent pontosan lehet mérni!
Amúgy lehetett volna erre a problémára kormányzati megoldás is, a vámot meg kellett volna emelni ami nem érintette volna a tranzitot...
nejlontacskó
@Shikari: ezredannyiba sem kerül, mint a többszörösen túlárazott horkolásgátlók ára volt!
És most kapaszodjál meg, a biznisz súlyos százmilliárdokba került a közigazgatásnak, azaz nekünk!!!
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Tegnap volt a hírekben, 8 évet kapott!
Dr. Proktor
@Shikari: Ajjajj, te vagy a közigazgatás? Akkor már mindent értek...
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: Szerintem minden tőlük telhetőt megtettek amit tudtak és amiért nem sikított brüsszel, ugyanis ámerika parancsára minden gabonát valahova el jellett sózni...sőt előre csak a tranzitról beszéltek de milyent bekerült egy másik országba már ahová indult az nem fogadta...szóval épp azok okozták a bajt akiknek az lett volna feladata hogy elhárítsa...ide jutottunk...
balos
@Shikari: Miért van 1 olyan érzésem,hogy a hitlerjugendben töltőtte az anyád felcsinálója a buzingás éveit?Nagyon sokáig azt hittem hogy csak sötét vagy,de korrigálnom kell a fekete lik hozzád képest ' búzgár!
Aki Én
@Csizmás Kond: 14:45
Hogy te hova a faszba tudsz még lecsúszni...?
Csizmás Kond
@Aki Én: ...miaz vazze átmentél színtjelzőbe ?
Dr. Proktor
@Shikari: Én pedig pedofilfasiszta elmebetegnek csak utoljára válaszolok...
Aki Én
@Csizmás Kond: ...majd ha elérsz egy bizonyos szintet.
Csizmás Kond
@Aki Én: ...hát a te szintedre nem fogok semmiért lesüllyedni az hétszentség.
Aki Én
@Csizmás Kond: :))
Kezdhetnél azzal, hogy megtanulsz néhány helyesírási szabályt. Tehát legyen az első óra nyelvtan.
Ha megy, átugrunk a fogalmazásra.
Csizmás Kond
@Aki Én: ...te akarsz tanítani ???...egy mosogató ???...
Aki Én
@Csizmás Kond: ...na, itt a baj.
Ezt mondtam volna???
Akkor talán kezdd az alapoknál.
Lehet, hogy egyszer tényleg meg fogsz lepni. De eddig a vártat hozod :)
Csizmás Kond
@Aki Én: Én csak annyit tudok ajánlani, hogy előre magaddal kéne törődj hogy ki tudj törni a szolgasorsból és ha már a magad gazdája vagy akkor próbálj mást oktatni.
Aki Én
@Csizmás Kond: ...továbbra sem érted. Nem én akarlak oktatni. Nem vagyok gyógypedagógus.
De mindenképpen javaslom a tanulást, pláne, hogy itt töltöd az életed és szeretsz okoskodni, pedig távolról sem áll jól.
Csizmás Kond
@Aki Én: ...ja...de neked jól áll ugye hogy folyton mást piszkálsz ami mint műveltségi fok a legalacsonyabb megnyilvánulás ?
...előbb nem need kéne tisztában legyél azzal hogy miként kell viselkedni egy fórumon ?
Aki Én
@Csizmás Kond: ...még csak nem is a viselkedésedet kritizálom. De ha már úgy viselkedsz ahogy, és annyit szerepelsz amennyit, legalább írni, fogalmazni tudhatnál. Szerintem ez a minimum, ami elvárható egy fórumon.
Ja, és nem lep meg, hogy nem érted. Ezek összefüggenek.
Csizmás Kond
@Aki Én: ...mégegyszer megkérdezem...tudod mi az a fórum ?
Lepényleső
...akik valami roppant véletlen folytán mind káderek? Ez országot ezért is vették fel azok közé akikre illik a "csodahelyek"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.