A vidéki kórházak karbantartását is a B+N Referencia Zrt. végzi januártól. Konkrétan, újabb 51 intézményben veszik át a takarítási feladatokat.

Iszonyat közpénzből felhizlalt NER cég teszi be a lábát a vidéki kórházakba

Tisztára mossák. Forrás: Pixabay

A takarítók attól félnek, hogy kirendelhetők lesznek más kórházakba is – írja a 24.hu.

A fővárosi kórházakban és azok vidéki telephelyein már július 1-től felbukkant a B+N, a vidéki központú kórházakban pedig jövő év elejétől kezdik meg a tevékenységüket, 61 intézményben.

A 24-hu szerint a kórházi takarítóknak nincsen más választása, mint átlépni a cégbe, ha továbbra is ott akarnak dolgozni. Egyik forrásuk szerint a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház takarítóira „felmondást erőltetnek”. Az érintettek között az terjed, hogy december 31-én 220 takarítótól válnak meg, hogy aztán január elsején átvegye őket a B+N Referencia Zrt.

Az, hogy egy adott kórház miként menedzseli a változást a munkavállalóinak körében, az az érintett intézmény hatáskörébe tartozik, mi a partnerségünket minden esetben felajánljuk ehhez

– válaszolta a lap megkeresésére a B+N Referencia Zrt.

A dolgozók attól tartanak, hogy az új szerződéssel előnytelenül változnak majd a munkafeltételeik, kirendelhetők lesznek más kórházakba is, ahol éppen munkaerőhiány van.

A cég azt állítja, hogy az átvett takarítókat ugyanott kívánják foglalkoztatni, ahol eddig is dolgoztak. Elismerték viszont, hogy a szerződésben nincs kikötve, hogy a takarítók csak a munkavégzésük eddigi helyszínén dolgozhatnak.

A cég jelenleg egyedüli részvényese Kis-Szölgyémi Ferenc, aki egy időben Simicska Lajos üzleti körével birtokolta közösen a vállalatot. Orbán Viktor és Simicska összeveszése után azonban Kis-Szölgyémi nevére került a teljes vállalat, ami 2012 óta összesen 608 milliárd forint értékben húzhatott be állami megrendeléseket. Ez még NER-körökben is szédítőnek számít.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az egyik partnerüket is megkörnyékezt most a NER. Egyenlőre nem felvásárlásról van szó hanem másról. Persze meglátjuk mire megy ki a játék, de mostanában elég sok hatósági vizsgálat lett hirtelen a cégnél. Egyébként minden rendben volt csak tapogatóznak mivel tudják megfogni a céget.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@rücsü41: A kórházi fertőzések zavartalanul folynak a műtétek alatt is!
fideszes gyökér
Gondolom minden fasza.
Mindössze a kilencvenes években nevelkedett makkoscipős bácsi folytatja a tevékenyéget.
CsipkeRózsa
Az orbáni évek alatt sikerült mindent, mindenhol megdrágítani!
Eladott Ország
De vajon mi a spórolás abban, ha Géza a villanyszerelő munkáltatója NER zsebes lesz? Nem kell annyi Géza, ráadásul nem állami alkalmazott lesz, hanem a Zrt alvállalkozójának egy munkaerőközvetítő által foglalkoztatott embere, aki után ugye nem szoktak járulékot fizetni, meg nincs szabadság, betegállomány, stb. Nyilván aki ezt így kitalálta, annak fogalma sincs, mi az, hogy kórház, és 0-24-es üzemidő, ügyelet, készenlét. Tudják csak leszarják, legfeljebb nem működik majd valami, mi baj történhet? Nekik van magánellátásuk meg protekciós helyük. És?... eggyel több "annyit is ér" döglik meg, a statisztikába belefér. A betegek meg a gyógyítás nem számítanak. „A szerződésben nincs kikötve, hogy a takarítók csak a munkavégzésük eddigi helyszínén dolgozhatnak.” Ez az ország megérdemli. Gecisztán a világ legjobb példája, hogy szétrohadva, lerabolva, magánosítva mindent a polgárok helyett alattvalókkal és a fejpénzért szült közjószágokkal a főfidióta haláláig "vidáman" elpöfög gyűlöletben és csóróságban. Hacsak a népharag nem kezd bele... de nem kezd... A népharag sajnos megoldható pár kiló krumplival.
Eladott Ország
"Magyarország GDP-arányos egészségügyi kiadásai a harmadik legalacsonyabbak az Európai Unióban, mindössze a bruttó hazai termék 4,7 százalékát költjük egészségügyre, 2010-ben 7,5 százalékot fordítottunk erre a szektorra - ez áll a Magyar Nemzeti Bank Versenyképességi jelentésében. Egészségügyre a többi visegrádi ország a GDP-je 7,1 százalékát költi, az uniós átlagköltés pedig 9,9 százalékon áll." A Belügyminisztérium államtitkára szerint tényleg lehetnek kirúgások, de a cél a spórolás." Ha a BM-ből és a minisztérium környékéről kirúgnák az összes közpénzből fizetett tehetségtelen fideszkomcsi szarf.szút, az x államtitkártól és helyettestől a táskahordóikon át a FB-oldalaik kezelőivel bezárólag, akkor ezekre a kirúgásokra nem lenne szükség. Mindenesetre remélem, hogy sok olyan fideszkomcsi nyugger (vagy épp nem nyugger) szavazó lesz, akiknek ezért fognak késni a vizsgálatai, műtétei. Hajrá. Szóval a spórolás azt jelenti a NER oligarcha vagyona több tíz milliárddal nőni fog, a dolgozók meg utcára kerülnek, nagy segítség ez a családoknak.
Lepényleső
...mint minden hájjal,joggal meg,és felkent kivégző osztag?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.