A halálos beteg jogász bármelyik párt képviselőjével szívesen beszélgetne az ügyéről.

Karsai Dániel is ott lesz a parlamentben az eutanáziáról szóló vitán
Fotó: Facebook/Karsai Dániel

Meghívta Karsai Dánielt a parlamentbe Bedő Dávid momentumos képviselő – derül ki az eutanáziáért kampányoló, halálos beteg jogász közösségi oldaláról. Karsai ezt írja a meghívásról:

A meghívást nagyon köszönöm és elfogadtam – bármely más politikai erő invitálását ugyan így fogadtam volna.

Hozzáteszi, ügyéről bármely képviselővel szívesen beszélget, azzal is, amelyik nem támogatja.

Bedő napirend előtt szólal fel az eutanázia kérdésében. Közleményében azt írja pártja:

A Momentum szerint jár Karsai Dánielnek a választás szabadsága. Hogy szabadon dönthessen arról, mikor és hogyan szeretné befejezni az életét. Mert az életéről és az emberi méltóságáról nem dönthet senki más.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
@Philip Marlowe: Az ő keresztje nagyobb bármelyikünkénél...
Vallásos emberként én egyetértek Karsai Dániel beadványával...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbinsc
@Philip Marlowe: Szerinted akit halálra ítélnek - nem Magyarországon, mert az unióban már nincs halálbüntetés - azt hogyan oldják meg??? Ugyanígy kell megoldani ezt is, csak ez kegyes halál...
Csizmás Kond
...ez most akkor haldoklik vagy halálosan politizál ?
Nessy
Érdekes volt az IM főosztály vezetőjének érvelése: Ők szakmai alapon döntenek. Milyen "szakma" alapján???
Továbbá, az állam gondoskodik a hasonló esetekben a betegről. (A lassú halálra ítéltekről) Olvasta ez a ó ember a saját Szociális törvényüket??? Egy frászt!
Vannak esetek, amikor az eutanázia megváltás a betegnek! Szép a palliatív ellátás, de nem ilyen esetekre van kitalálva! Szívem szerint, aki ellenzi, annak talán ki kellene próbálni egy ilyen betegséget! Amikor ép tudattal, végig éli, hogy esetleg évekig szobanövény állapo tban létezik. Igaz,a jelen egészségügyi helyzetben a passzív eutanázia nem probléma!
szegfue
Próbáltam beleképzelni magam az ő helyzetébe... Jelenleg fizikálisan is látszik rajta a betegsége, de még "észnél van", igy még él, mozog, még ha kis segitséggel is... tehát nem akar öngyilkos lenni. Viszont, ha már teljesen "leépül", akkor már fizikailag nem képes az öngyilkosságra, de az agya még müködik. Tudja milyen kiszolgáltatott helyzetben van... ezért szeretne méltósággal meghalni. Ehhez kéri a segitséget, ami ugye tulajdonképpen járna neki, de ugye ki tegye meg? Családtagjai, barátai nyilván nem... tul a lelki okokon ez ma M.o-on gyilkosságnak számit. Vagy orvos, aki az esküjét az "életért" teszi le?
Elgondolkodtam azon is: mennyiben más az az eset, amikor egy beteget már csak a gépek tartanak "életben" és a család ugy dönt: kapcsolják le... ezt viszont már az orvos teszi meg. Karsai Dániel ügyében pedig nem a családtagjai döntenek, hanem saját maga és ebben az orvosnak kellene segitenie.
Érdekes módon, amikor egy állat már nagyon beteg, akkor elaltatják és ebben semmi kivetnivalót nem találnak még az állatvédők sem.
justhpeter
@Levendula: ALPP-ként /Abszolút Liberális Pacifista Pogány) én is teljességgel támogatom Karsai Dánielt.
Csizmás Kond
@szegfue: ...soha nem szabad az állatot összehasonlítani az emberrel. mert az állat ma még eledel de a kannibalizmus már tiltott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.