A baloldalon továbbra is Gyurcsány Ferenc a főnök, tehát úgy lesz, ahogy Gyurcsány Ferenc akarja – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón az ellenzék listaállításával kapcsolatban kérdésre válaszolva.

Friss bejelentés a magyar kormánytól: Gyurcsány a főnök
Fotó: MTI/Hegedűs Róbert

Az Origo azon kérdésére, lát-e esélyt arra, hogy az ellenzék egységesen indul a jövő évi európai parlamenti választáson, illetve, hogy Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője többször támadta a DK-t, de most beálltak a DK által is támogatott Karácsony Gergely mellé, Gulyás Gergely azt válaszolta: aki meghallgatta Donáth Anna korábbi nyilatkozatát, akkor ma jót nevethet azon, hogy annak semmi súlya és értelme nincs, hiszen a Momentum EP-képviselője korábban azt mondta, hogy sem ő, sem a Momentum nem fog közös listán szerepelni a DK-val.

"Ehhez képest a Momentum polgármesterei és képviselői sorra jelentkeznek be a DK-listára" – mondta a miniszter.

Egy vagy két főnöke van a baloldalnak, Gyurcsány Ferenc vagy a Gyurcsány-házaspár, és amit mondanak, az érvényesül. Ez igaz a közös listára is – közölte Gulyás Gergely.

Támogatást kapnak a zöldenergia tárolására a vállalkozások

Pályázati támogatást nyújt a kormány zöldenergia tárolására a vállalkozások számára – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely emlékeztetett, korábban a kabinet mintegy 70 milliárd forint értékben írt ki pályázatokat lakossági napelemes rendszerek telepítésére és energiatárolási kapacitás létrehozására, ezzel a lehetőséggel pedig több tízezer család élt.

Ezt a vállalkozásokra is kiterjesztik, amelyek a tárolókapacitás kialakítására költségvetési, később pedig a helyreállítási alapból (RRF) előfinanszírozott támogatást kaphatnak – ismertette Gulyás Gergely, hozzátéve, a programhoz rendszerhasználatidíj-kedvezmény is társul.

A pályázatokra 2024. február 5-ig jelentkezhetnek a vállalkozások, a beruházásokat 2026. április 30-ig kell befejezni – fűzte hozzá a miniszter.

A kormány meghosszabbítja a kamatstopokat

A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében – jelentette be Gulyás Gergely.

A kis- és közepes vállalkozások számára április elsejéig tolják ki a kamatstopot, a családok és a diákhitel esetében pedig 2024. július 1-jéig hatályos az intézkedés – közölte a tárcavezető.

Elmondta: a kamatstop 30 ezer vállalkozást és 300 ezer családot érint.

A vállalkozásokat és a családokat meg kell védeni az elhibázott brüsszeli szankciók és a háború következtében megugrott kamatoktól – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Magyarország nem támogatja az Európai Unió (EU) költségvetésének módosítását, illetve azt sem, hogy kezdődjenek meg a csatlakozási tárgyalások Ukrajnával – közölte Gulyás.

A tárcavezető azt mondta: a magyar kormány véleménye szerint az EU úgy akarja módosítani a költségvetést, hogy még a hatályos büdzsét sem hajtotta végre.

Hozzátette, semmilyen hatástanulmány nem készült arról, hogy milyen hatással lenne Ukrajna csatlakozása az Európai Unió egészére.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
"Friss bejelentés a magyar kormánytól: Gyurcsány a főnök" - nocsak... dobták Orbánt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
Ezek a kormányba tömörült buzik , leszbikusok akikből áll ez a kormány már beleőrülnek a Gyurcsányozásba !
jáger laszló
Gyurcsány az örök a fidex táborban!
Vele kelnek és fexenek a fiúg!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
percsi
Mi ebben a szenzáció? A jobboldalnak is egy főnöke van, vitya!
Toller Béla
Miné többször mondod, annál hülyébben nézel ki ! Amúgy a gyurcsány már pár hónapja meg se szólal, ti meg tomboltok a baromságaitokkal !
telegdilaci
@csak úgy..Orbánnak viszont Putyin a főnöke úgy rettegett tőle a Pincsi kutya mint egy megrettent kisegér,lányos zavarában azt hittem maga alá hugyoz amikor Pekingben tárgyaltak,Putyin nagyon nyugodtan mondta a magáét,Orbán viszont rettegett mintha az élete függött volna a Háborús bűnös Agresszortól,miről is ugatnak a Fidesz kutyák?
Lepényleső
A fydes legjobb kádere,a baloldalt teljesen szétverte,s mivel megosztó,így a bán legjobb,hűségesebb embere?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.