Répássy Róbertet nem hatotta meg, hogy szemtől szemben állt egy szenvedő halálos beteggel.

Fideszes államtitkár a halálos beteg Karsai Dánielnek: „Nincs felesleges élet”

Répássy Róbert. Kép: MTI/Máthé Zoltán 

Kérem Önöket, támogassák Karsai Dániel és a hozzá hasonló betegségben szenvedők harcát, és tegyük lehetővé azt, hogy méltóságteljesen fejezhessék be az életüket

– mint a Magyar Narancs idézi, ezt mondta a Pralamentben Bedő Dávid. A momentumos képviselő meghívta Karsai Dánielt is, aki aki gyógyíthatatlan ALS-betegként azért küzd a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságon, hogy méltóképpen, eutanáziával halhasson meg.

Répássy Róbert fideszes államtitkár azzal válaszolt Bedőnek, hogy állította, ők bizony mélyen együttéreznek a szenvedőkkel, de „azt vallják, hogy nincs felesleges élet”:

Mi élet pártiak vagyunk, az életet védjük.

Karsai Dániel egy rövid sajtótájékoztatót is tartott a Parlamentben, ahol alkotmányjogászként amellett érvelt, hogy a kérdés magyar alkotmányos szempontból nyitott, ugyanis gyakorlatilag nem alaptörvényellenes az eutanázia:

Mindenféle gúnyolódás nélkül azt kérem, mutassuk meg, hogy az alaptörvény mely szakasza tiltja az életvégi döntést.

Forrás: Magyar Narancs

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Amit a fidesz csinál Karsaival, és rajta keresztül az élet méltóságával, az olyan rossz ízű, az álszentséget, a cinizmust meghaladó barbarizmus, amelynek kizárólagosan a gonoszsághoz van köze.
Erre többek között bizonyíték az a 13 éve tartó pusztítás, amelyet elkövet az egészségügy ellen, a környezettel , a földünkkel szemben.
Van, ami felesleges. Ami kolonc, teher, ami lehúz minket, ami ballaszt, és ki kell dobni, ha életben akarunk maradni, és ez a fidesz által képviselt fasiszta elfajulás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
geopapa
@Philip Marlowe: I)gazságos akartam lenni, azért írtam, hogy a Fidesz táérstettes az egészségügy tönkretételéhez. Az korábban kezdődött, és nehéz lesz rendbetenni, pl. azért, mert a elektronizálása (dishnosztika és adatfeldolgozás) tenger pénzt igényelne. De neked ez magas, mint tyúknak a szénarács, hisz a szövegértéssel sem boldogulsz. Elég neked a főbenjáró bűn, hogy csúnya bácsik/nénik bántják a Fideszt, s neked mindenki ballibsi, aki tőled balra van, és persze idióta. Ilyen a szabványos fidióta.
Yoda69
@Maccska: Ezt mondta peldakeped kover koteles elvtars is, akinek omlik a szar a pofajabol, ha megszolal. Latom mar neked is.
Cherry
@Maccska: Anyád te szemét,,, remélem te fogsz lógni !!!
Lepényleső
...bár ha elkezdenének szemezgetni a fydes listában,- lehet megváltozna sok ember véleménye e témában?
nezelodo
Érdekes, akkor nem állt ki prédikálni ez az egykor a Dobrev Klára elől elfutó okos, amikor a Covid ürügyén százával raktak ki a kórházakból súlyos beteg embereket, ezzel megpecsételték a sorsukat. Amúgy rendes kis listát lehetne összeállítani azokról, akiknek bizony felesleges volt a dakoták számára az életük.
Aki Én
@Philip Marlowe: Az a baj baromarcú, hogy már a kérdést sem érted. Nem az a baj, hogy mérhetetlenül buta vagy, hanem az, hogy dicsekszel vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.