Répássy Róbertet nem hatotta meg, hogy szemtől szemben állt egy szenvedő halálos beteggel.

Fideszes államtitkár a halálos beteg Karsai Dánielnek: „Nincs felesleges élet”

Répássy Róbert. Kép: MTI/Máthé Zoltán 

Kérem Önöket, támogassák Karsai Dániel és a hozzá hasonló betegségben szenvedők harcát, és tegyük lehetővé azt, hogy méltóságteljesen fejezhessék be az életüket

– mint a Magyar Narancs idézi, ezt mondta a Pralamentben Bedő Dávid. A momentumos képviselő meghívta Karsai Dánielt is, aki aki gyógyíthatatlan ALS-betegként azért küzd a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságon, hogy méltóképpen, eutanáziával halhasson meg.

Répássy Róbert fideszes államtitkár azzal válaszolt Bedőnek, hogy állította, ők bizony mélyen együttéreznek a szenvedőkkel, de „azt vallják, hogy nincs felesleges élet”:

Mi élet pártiak vagyunk, az életet védjük.

Karsai Dániel egy rövid sajtótájékoztatót is tartott a Parlamentben, ahol alkotmányjogászként amellett érvelt, hogy a kérdés magyar alkotmányos szempontból nyitott, ugyanis gyakorlatilag nem alaptörvényellenes az eutanázia:

Mindenféle gúnyolódás nélkül azt kérem, mutassuk meg, hogy az alaptörvény mely szakasza tiltja az életvégi döntést.

Forrás: Magyar Narancs

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Amit a fidesz csinál Karsaival, és rajta keresztül az élet méltóságával, az olyan rossz ízű, az álszentséget, a cinizmust meghaladó barbarizmus, amelynek kizárólagosan a gonoszsághoz van köze.
Erre többek között bizonyíték az a 13 éve tartó pusztítás, amelyet elkövet az egészségügy ellen, a környezettel , a földünkkel szemben.
Van, ami felesleges. Ami kolonc, teher, ami lehúz minket, ami ballaszt, és ki kell dobni, ha életben akarunk maradni, és ez a fidesz által képviselt fasiszta elfajulás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
JápaJobi! A tiéd nemcsak, hogy felesleges, de káros is...
Nyírfa
Amit a fidesz csinál Karsaival, és rajta keresztül az élet méltóságával, az olyan rossz ízű, az álszentséget, a cinizmust meghaladó barbarizmus, amelynek kizárólagosan a gonoszsághoz van köze.
Erre többek között bizonyíték az a 13 éve tartó pusztítás, amelyet elkövet az egészségügy ellen, a környezettel , a földünkkel szemben.
Van, ami felesleges. Ami kolonc, teher, ami lehúz minket, ami ballaszt, és ki kell dobni, ha életben akarunk maradni, és ez a fidesz által képviselt fasiszta elfajulás.
Qqberci
"Mindenféle gúnyolódás nélkül azt kérem, mutassuk meg, hogy az alaptörvény mely szakasza tiltja az életvégi döntést."

Ezt kár volt mondani. Majd most gyorsan belegyurmázzák a tákolmányba...
justhpeter
Minden nap világossá teszi egy-egy fideSS-kdnp tahó, hogy amikor ők a kereszténységről beszélnek, akkor csak az üzleti kereszténységet értik alatta, ahogy korrábban a "oilgár" és a "nemzet" szó emlegetésekor. Két lábon járó erkölcsi hullák, semmi más.
jáger laszló
Az élet értelme
Élni mindhalálig ameddig az életünk engedi Az élet szép,bár nem mindig könnyű!
Fölösleges élet nem létezik!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Fenyöfa58
@jáger laszló: bocs félre nyomtam !! szép hosszú ,élményekben gazdag szenvedést ,kinokat kivánok minden okos TOJÁS NAK !!! ÁMEN !
Fenyöfa58
AMEDDIG NEM SZENVEDSZ KÖNNYEN POFÁZOL !! MEG OSZTOD A PAPOK ÁLTAL MONDOTT BAROMSÁGOKAT !!!@jáger laszló:
rücsü41
Nem csodálkoznék azon ha sokan az államtitkár úrnak Karsai Dániel életéhez hasonlót kívánnának , és azt mondanák hogy "Élj boldogan!"
Nyírfa
@Maccska: 17,52

Nagyon tudnám értékelni, ha meg tudnád ítélni, hogy mi a komoly, és mi nem az, mi barbárság, és mi vívmány. De, amíg ez láthatóan nehézséget jelent a számodra, inkább maradj távol a kommentmezőtől. Ez , persze, csak javaslat, hogy ne képeszd el a fórumozókat a butaságaiddal, és ne nevettesd ki magad.
Ami pedig a fasizmus fideszi gyakorlatát illeti, azt hályoggal a szemeden, és gyűlölettel a szívedben sem felismerni, sem belátni nem fogod - e kettő eleve feltételezi egymást. Ezért, kérlek, inkább maradj csendben, mert ez sokkal, de sokkal komolyabb társadalmi probléma annál, mintsem az értelmi képességeidre fecséreljem az időmet. Köszönöm.
Nessy
@Maccska: Amikor nem jut időben ellátáshoz, akin időben lehetne segíteni, aki a szét rombolt szociális ellátásban méltatlan körülmények között kell éljen, a megváltó halálig. Olvassa el az új szociális törvényt, és meglepődik az állam "gondoskodásán", amiről olyan szépen beszélt az IM főosztályvezetője Strasbourgban!Próbálja elképzelni, hogy tiszta tudattal mozdulatlanul várja a megváltó megfulladást! Ami nem siet! Tudja mi az érdekes, hogy sok elhunyt, amikor átlép a "kapun" olyan nyugodt, megbékélt lesz.
simmering73
@Maccska: 17:52 Hogy kerülnek a náci gyilkosságok egy kalap alá az eutanáziával. Te nem vagy magadnál.
Miki55
de vannak..sok sok felesleges ..sőt értelmetlen élet van..én kutyakolbászt töltenék belőlük..mert legalább akkor lenne értelme az egésznek ha valaki fityeszes..így csak mi szívunk..
Ditrich
Forditsuk ezt vissza! Karsai élete tragikus! Répássyé haszontalan semmirekellő!
geopapa
"Honatyáinkat" Orbán válogatta, tőle függ politikai jövőjük, Kövér pedig ügyel a frakciófegyelemre. Így működik a szavazógép. Példa a konkrét eset: teljes egyetértésben utasították el Karsai kérését. Gondolkozzunk: adott egy gyógyíthatatlan beteg, aki eldöntötte, nem vállalja a több éves, esetleg évtizedes sorvadás kínját. Alternatívája: eutanázia vagy öngyilkosság. A Fidesz-gép ellenérvei: 1. Az élet Isten ajándéka, ember el nem veheti és le sem mondhat róla. 2. Mi életpártiak vagyunk. 1. Az élet tönkretétele is Isten ajándéka lenne? 2. Akkor miért tették társtettesként végleg tönkre az állami egészségügyet, megtisztítva a terepet a fizetős üzletnek? Ez bizony vegytiszta cinizmus, és keresztény savóval oltott szavazatharács.
vitriol
répásinak üzenem: Bizony, van felesleges élet, a fideszesek az elmúlt 13 évet teljesen feleslegesen élték meg, mert jót nem cselekedtek, de romba döntötték mindazt, ami az országban jól-rosszul, de működött!
nemkati
@Nessy: @Nyírfa: Számtalan példa van a Fidesz 13 éves ámokfutására, hozzánemértésére, gonoszságára és cinizmusára. Karsai ügye is ide tartozik. Vagy mint a Qualitas Gimnázium ügye.

Megérdemelné az összes fideszes és az összes ide írogató @Philip Marlowe: és hasonlók, akiknek fogalmuk sincs, miről beszélnek, hogy megkapják ezt vagy egy hasonló betegséget. Mert láthatólag nem értik, miről van szó. Legalábbis ezt gondolom, ugyanis ha értik, akkor mérhetetlen gonoszság, amiket mondanak.
Nessy
@nemkati: Már unalmas, amikor minden túlhaladott, egyháti mantrát fújnak, és minden nem éppen tisztességes, dolgukat Isten égisze alatt csinálják,miközben játsszák a nagy keresztényt!
Nyírfa
@nemkati: 22.03

Nem is értik, erkölcstelenek is, faék egyszerűek is.
Nyírfa
@Nessy: 22.14

Akkor keresztények, amikor én eszköz nélkül látom a hátamat.
Nessy
@geopapa: Tökéletesen igazad van! Kár, hogy ezt a gyilkosok, háborús agresszorok pl- nem tudják, hogy nem vehetik el senki életét, mert az Isten ajándéka! Olyan álságosak! Közben megalkották a szociális törvényüket, a Lex Megdögleszt!
izéke
Erről a hozzáállásról a lengyel abortusztörvény jut eszembe,ha az anya belehal,akkor is meg kell szülnie a gyereket mert elkárhozik a lelke ha nem lesz megkeresztelve születés után. Annyira fontis az élet... itt ugyanaz,ha beledöglesz akkor is élned kell,mindegy milyen állapotban mert juuj meg jaaj...gondolom a kormány tagjai lennének hasonló esetben,akkor is ragaszkodnának a kínhoz...
Toller Béla
Ugyan már, répás, ti vagytok az élő példa , hogy igenis van felesleges élet, nem is egy ...
geopapa
@Philip Marlowe: I)gazságos akartam lenni, azért írtam, hogy a Fidesz táérstettes az egészségügy tönkretételéhez. Az korábban kezdődött, és nehéz lesz rendbetenni, pl. azért, mert a elektronizálása (dishnosztika és adatfeldolgozás) tenger pénzt igényelne. De neked ez magas, mint tyúknak a szénarács, hisz a szövegértéssel sem boldogulsz. Elég neked a főbenjáró bűn, hogy csúnya bácsik/nénik bántják a Fideszt, s neked mindenki ballibsi, aki tőled balra van, és persze idióta. Ilyen a szabványos fidióta.
Yoda69
@Maccska: Ezt mondta peldakeped kover koteles elvtars is, akinek omlik a szar a pofajabol, ha megszolal. Latom mar neked is.
Cherry
@Maccska: Anyád te szemét,,, remélem te fogsz lógni !!!
Lepényleső
...bár ha elkezdenének szemezgetni a fydes listában,- lehet megváltozna sok ember véleménye e témában?
nezelodo
Érdekes, akkor nem állt ki prédikálni ez az egykor a Dobrev Klára elől elfutó okos, amikor a Covid ürügyén százával raktak ki a kórházakból súlyos beteg embereket, ezzel megpecsételték a sorsukat. Amúgy rendes kis listát lehetne összeállítani azokról, akiknek bizony felesleges volt a dakoták számára az életük.
Aki Én
@Philip Marlowe: Az a baj baromarcú, hogy már a kérdést sem érted. Nem az a baj, hogy mérhetetlenül buta vagy, hanem az, hogy dicsekszel vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.