Csütörtökön havazott Budapesten. A Fővárosi Közterület-fenntartó érdekes képpel illusztrálta, hogy nagy erőkkel takarították Budapesten a havat csütörtökön.

Csütörtökön az idei első nagyobb havazás annak rendje és módja szerint meg is bénította a fővárosi közlekedést, dacára annak, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) azt közölte, munkatársaik már kedd éjszaka preventív szórást végeztek Budapest magasabban fekvő útjain és a hidakon.

Az FKF késő délután aztán újabb helyzetjelentést küldött, mint írták, a mai napon összesen több mint hatvan FKF-es céljármű vett részt Budapest útjainak megtisztításában, és a közlemény szerint szépen is haladtak, mert már a mellékútvonalak síkosságmentesítését és takarítását végezték.

Az FKF képeket is csatolt, ahol jól látszottak az erőfeszítések, de az egyik felvétellel ezt sikerült a lehető legviccesebb módon illusztrálni

– szúrta ki a Telex.

A fotón a ránézésre már letakarított úton haladó 83-as troli és egy éppen egy esés utáni feltápászkodó bringás látható.

Egy utcán elesett kerékpáros fotójával illusztrálta a Fővárosi Közterület-fenntartó, hogy milyen szépen letakarították a budapesti havas utakat

Forrás: BKM / FKF

Karácsony Gergely: Budapest útjait jelenleg is 47 síkosságmentesítő és hókotró gép takarítja

Budapest útjait jelenleg is 47 síkosságmentesítő és hókotró gép takarítja szigorú sorrendben: először jönnek a hidak, felüljárók, az autópályák és a fő közlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, majd az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai és egyéb közösségi közlekedési útvonalak, ezt követően a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak következnek – közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtök kora délután Facebook-oldalán.

Azt írta, már szerda éjjel preventív szórást végeztek a magasabban fekvő utakon és a hidakon, hogy a most érkezett hó már alásózott utakra hulljon, nehezítve ezzel az útpályák lefagyását.

A mellékútvonal-hálózaton csak a főutak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés. A közjárdák és a kerékpárutak síkosságmentesítését további 6 munkagéppel folyamatosan végzik.

A főpolgármester arra kér mindenkit, legyen fokozottan óvatos. Továbbá kéri az autósokat, hogy csak megfelelő műszaki állapotú, és lehetőleg téli gumiabronccsal felszerelt járművekkel közlekedjenek, és vigyázzanak a városban dolgozó munkatársaira is.

Fontos, hogy vezetés közben ne előzzék meg a síkosságmentesítésben, hóeltakarításban résztvevő járműveket, hiszen a munkagépek mögött értelemszerűen tisztább az útburkolat – hívta fel a figyelmet Karácsony Gergely.

A főpolgármester kitért arra is, hogy az ingatlanok előtti járdák síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek kötelessége, társasházak esetében a lakóközösségnek kell gondoskodnia az épület előtti járdaszakasz takarításáról.

Forrás: Telex

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ittott
ki az a marha, aki ilyenkor kerékpárra ül. ahhoz spec gumikra, kerékre lenne szükség
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ittott
ki az a marha, aki ilyenkor kerékpárra ül. ahhoz spec gumikra, kerékre lenne szükség
Dr. Proktor
Gondolom figyelmeztetés volt a bevállalósoknak!
A kerékpár út le volt gakarítva mint látszik, de sajnos nem volt hajszárítóval felszárítva és a guminak kellemes 20 fokra felfűtve...
jáger laszló
Attól függetlenül az utak csúszósak
Tessenek vigyázni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Minden fórumon figyelmeztettek az ónos esőre! Esett is. Szépen fénylett a letakarított úttest!
Yoda69
Gyalog is el lehet zakozni, nem csak bringaval.
Csizmás Kond
Ma a kerékpáros az aki sehol nem tud közlekedni. ...gondolom ha beszakadna az út oda is belehajtana mert ugye neki addig ér az esze hogy joga van biciklizni.
Sakk Matt
@ittott: Az hagyján, de még meg is büntetném, mert balesetveszélyes és nem csak magára nézve!
Cherry
@ittott: Megsúgom csak fideszes lehetett hahahahhaha
Cherry
Hiányzott egy kereke "odafent" vagy csak fideszhivő.../Karácsony ellen/
kereső
@KisTehen: Ha jól rémlik, a legmagasabb fokú riasztás volt kiadva tegnap este egész Pest megyére, és Budapestre ónos eső miatt. Ilyen időben csak a veled egy szinten lévő barom ül kerékpárra- és veszélyezteti saját testi épségét, és a többi közlekedőt. Te voltál az kistehen, haza repültél Moszkvából?
telegdilaci
@ittott:Ez tipikus sapka és a nyúl esete a kormány mindent kitalál hogy lejárathassa a Főpolgármestert,ha van sapka rajta az a baj ha nincs akkor az a baj,egyébként ilyen helyzet van az egész Országban,nem csak a Fővárosban,azért is Karácsony a hibás?Gyalázatos ócska csűrhe!
ittott
@KisTehen: Fideszes hülyékkel nincs mit kezdeni. van amihez ész is kell.
szegfue
@utánam a vízözön: Nekem ez a feldolgozás tul "zajos"... a tél számomra a hóesés, a csend és a nyugalom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.