Karsai Dánielt, az ALS nevű halálos betegségben szenvedő, 46 éves alkotmányjogászt egy nevét elhallgatni kívánó fideszes politikus levélben biztosította támogatásáról.

Eutanázia-párti Fidesz-tagtól kapott levelet Karsai Dániel – Meglepő lépésre szánta el magát

A levél szerzője egy magánszemély, aki a Fidesz-ben valaki.Az ő támogatása talán a legbátrabb levél, amit mostanában olvasott. Szerinte nagyon szép kiállás az ügyünk mellett, egyben kissé szomorú helyzetjelentés hazánkról.

… vagyok, a …-i Fidesz alapszervezetének … és eutanázia-párti. Az Ön küzdelme előtt már évekkel támogattam a méltóságteljes halálnak ezt a formáját, mert civilizációs vívmánynak gondoltam.

- írta.

Egy országgyűlési képviselőt, …-t megkérdeztem, hogy hallott-e a Fidesz frakción belül arról, hogy van-e esetleg szándék a jelenlegi szabályozás módosítására? Válasza lesújtó volt, azt mondta, hogy nem, ez egyáltalán nem téma a frakcióban.

- mondta el, és szerinte mostanra már világos lehet, hogy e levelet részben lelkiismereti okból írja, részben pedig ha nagyon kis mértékben is, de legalább ennyivel szeretné támogatni, tudom ez édeskevés.

Megrendítő strasbourgi felszólalásánál is szomorúbb volt látni, ahogy a kormánypárti képviselők szó nélkül elmentek Ön mellett a parlamentben, ezért az egész Fidesz nevében mélységesen bocsánatot kérek!

- írta a névtelen tag, aki arra is kitért:

Mi politikailag nem állunk egy oldalon, de én egy olyan és csak olyan országban szeretnék élni, ahol egy kormánykritikus ügyvédnek is joga és lehetősége van a méltóságteljes élethez és halálhoz.

Csináltatott egy pólót Karsai arcképével, és az „élet jog és nem kényszer” feliratot íratta rá. Ezt fideszes rendezvényeken, gyűléseken, polgári esteken kívánja viselni.

Ennél többet nem tehetek sajnos, ez is már határesetnek számít a Fideszben. Itt az ember nagyon könnyen elveszítheti a megélhetését, ha elvi alapon kiáll valakiért, valamiért, ami nem illeszkedik a Fidesz pártlogikájába. Ennyit viszont megteszek, mert meg kell tenni

– olvasható a Karsai Dániel által közölt levélben.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Philip Marlowe: én kívánok neked egy hosszú és gyötrelmes szenvedést, ami akár 10-15 évig is eltarhat, mikor már fölakasztani se tudod magad, sött a seggedet sem kitörölni...,talán akkor belátod,hogy egy buta segg voltál,lettél és maradsz az egész életedre a @Shikari: kollégáddal együtt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jancsipapa
@Őrnagy: Nagyon helyesen írod ,hogy "libnyák ",mert az ilyen emberszabásúak nem liberálisok ,csak hazudják magukat annak . Libsi - bolsi ,anarchista keverék . Persze mindegyikből csak a legrosszabb kell neki és csodálkoznak,hogy csak undort váltanak ki a normálisakból ,legyenek azok bármelyik párt szimpatizánsai...
simmering73
@Shikari: Anyád? Mindjárt gondoltam, kisnyilas.
Csizmás Kond
@szegfue: Hogy én is példával éljek nálunk együtt laktunk az apai és az anyai nagyszülőkkel is, bár külön házban laktak de egymás mellett, ott is haltak meg, a szüleim is és mind öregkorban akiket ugyancsak ápolni kellett...szóval nem két embert hanem többet, de azt sem én sem a családban senki nem vette nehézségnek, nyűgnek vagy hátránynak, hanem egy természetes élet lefolyásának, és mindenki amit tett azt szeretettel tette mert tudta hogy ő sem kerülheti el az öregkort és a vele járó nehézségeket...tehát valahol tudom mivel jár...sőt már én is öreg vagyok és bízok benne hogy ha tehetetlen leszek is azt nem tehernek fogják fel hanem egy kötelező folyamatnak.
Csizmás Kond
@szegfue: ...és az még kimaradt az előbbiből, hogy te mivel átélted a szeretteid kinszenvedését inkább megöletted volna ?...vagy kérték egyáltalán hogy öld meg őket ?
balos
@Nyírfa: Aztán meg el kell tartani a sok "parti-lányt"akik ellenálltak a nemzethy dikta-túrhának!89 után is előbújtak a patkányok az m.sz.m.pöcsből!
Giovanni Alba
Úgy látom (olvasom), akad itt a hozzászólók között aki mindenképpen félre akarja vinni a beszélgetés témáját, nevezetesen azt, hogy legyen a "kegyes halál" törvény adta jog. Ezt úgy ferdítik, hogy kötelezettség legyen, egyféle modern Taügetosz.
Jobb lenne, ha kicsivel jobban elmélyednének ebben.
Kíváncsi vagyok, mikor fogják az abortusszal összekötni, és mikor fogják "az élet szentsége" nevében egyként átkozni mindenkit, aki a józan értelem nevében meg szeretné kímélni az értelmetlen szenvedéstől embertársát, illetve biztosítani szeretné számára a választás szabadságát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.