Magyarország elítéli a Fülöp-szigeteken vasárnap reggel történt támadást és gyorssegélyt juttat el a sérültek és elhunytak rokonai számára – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter: Magyarország elítéli a vallásukat gyakorló Fülöp-szigeteki katolikusokat ért támadást

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szijjártó Péter emlékeztetett: vasárnap reggel a Fülöp-szigeteki Marawi városában robbantásos merénylet történt egy katolikus istentiszteleten, amelynek során a hívek közül legalább négyen életüket vesztették, sokan pedig megsérültek.

Ezer éves keresztény országként következetesen kiállunk a keresztényekért a világ minden pontján és a legmélyebben elítéljük a vallásukat gyakorló katolikusokat ért támadást, amelyre ráadásul advent első vasárnapján került sor – írta bejegyzésében a tárcavezető.

Szijjártó Péter közölte azt is, hogy Magyarország együttérez az érintett családokkal és ötmillió forintos gyorssegélyt juttat el a sérültek és elhunytak rokonai számára a Fülöp-szigeteki Katolikus Karitászon keresztül.

Forrás: mti.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Az ezeréves keresztény állam külügyminisztere azeri igaz barátaival tett hitet a keresztény örmények elleni háború, és annak minden vonzata mellett. Gratulálunk, egyben szeretettel várjuk a sok-sok kis filippínót az egészségre garantáltan veszélyes kínai akkumulátorgyárainkba. Jeligénk: " Valamiben úgyis meg kell halnunk, tegye azt szép hazánkban "
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@izéke: Bocsi izéke legkozeleb irom, hogy nem én hanem izéke akarja írni bocsika.
Sámannus
Dől rátok a budi tarajas, nincs egyhullámon a banda. Hamarosan a tojások törnek össze a tyúkólban. Putyin levált benneteket
vagy MZP
Sztyepospista
Első gondolatom a cimet olvasva az volt, hogy Petike bztosan VALAYMENNYI pénzt is küld akkor hirtelenjében. Aztan a cikk utólsó sorában ott is volt : a magyar kormány 5.milliót utal a károsult családoknak. Merhogyilag- keresztények, vagy mi a fene ? Kib@szottul jól megy nekünk. Melyik országnak nem küldtünk eddig pénzt ? És várjuk a lóvét BRÜSSZELBŐL...
Dr. Proktor
A keresztény örményekkel szemben mi pedig, akarom mondani Orbán és segge, akarom mondani segédje, a muszlim azeriekkel barátkoznak...
A baltás gyilkos a barátjuk!
Nyírfa
@izéke: tegnap, 22.33

Hát, ezzel szokunk így lenni mi is! :)))
Nessy
@Horizont: Nálunk a fene nagy "üldözött keresztények védelem" erősen szelektív! Vannak "rossz" keresztények, akiket Orbán szövetségesi,barátai, testvérei üldöznek, gyilkolnak halomra, üldöznek el otthonaikból. Vannak "jó" keresztények, legalább is pillanatnyilag.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.