Magyarország elítéli a Fülöp-szigeteken vasárnap reggel történt támadást és gyorssegélyt juttat el a sérültek és elhunytak rokonai számára – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter: Magyarország elítéli a vallásukat gyakorló Fülöp-szigeteki katolikusokat ért támadást

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szijjártó Péter emlékeztetett: vasárnap reggel a Fülöp-szigeteki Marawi városában robbantásos merénylet történt egy katolikus istentiszteleten, amelynek során a hívek közül legalább négyen életüket vesztették, sokan pedig megsérültek.

Ezer éves keresztény országként következetesen kiállunk a keresztényekért a világ minden pontján és a legmélyebben elítéljük a vallásukat gyakorló katolikusokat ért támadást, amelyre ráadásul advent első vasárnapján került sor – írta bejegyzésében a tárcavezető.

Szijjártó Péter közölte azt is, hogy Magyarország együttérez az érintett családokkal és ötmillió forintos gyorssegélyt juttat el a sérültek és elhunytak rokonai számára a Fülöp-szigeteki Katolikus Karitászon keresztül.

Forrás: mti.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Az ezeréves keresztény állam külügyminisztere azeri igaz barátaival tett hitet a keresztény örmények elleni háború, és annak minden vonzata mellett. Gratulálunk, egyben szeretettel várjuk a sok-sok kis filippínót az egészségre garantáltan veszélyes kínai akkumulátorgyárainkba. Jeligénk: " Valamiben úgyis meg kell halnunk, tegye azt szép hazánkban "
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Hazudtok az örményeket szerinted a pohos megvédte, te aljas illibernyák.
Nyírfa
Az ezeréves keresztény állam külügyminisztere azeri igaz barátaival tett hitet a keresztény örmények elleni háború, és annak minden vonzata mellett. Gratulálunk, egyben szeretettel várjuk a sok-sok kis filippínót az egészségre garantáltan veszélyes kínai akkumulátorgyárainkba. Jeligénk: " Valamiben úgyis meg kell halnunk, tegye azt szép hazánkban "
Menőmanó
A filippínók már fontosabbak mint a magyarok.
A recski sárlavina károsultak még egy kib...szott fillért nem láttak tavasz óta, csak egy be nem váltott ígéretet.
nejlontacskó
Érdekesen védi a magyar kormány, a keresztények érdekeit!
A Fülöp-szigeteki katolikusokat ért támadás miatti világfájdalmában bömbölni kezdett, de az Azerbajdzsáni keresztényüldöző diktátorral parolázik!
Hogy is van ez kakadu???
Nessy
@nejlontacskó: A törökök írtják a kurdokat, a kinaiak az újgurokat, stb.Az nem gond, ugye, drága külügyérünk?
Sőt, Orbán arról mesélt,hogy az azeriak a testvéreink.
izéke
Utállak benneteket mert mindent leírtatok már amit én is akartam :)))))))))))))))))))))))))))))))))
Nessy
@izéke: Valamikor, hajdanán az értekezleten, gyúlésen illett hozzászólni! X felállt , és közölte: Egyetértek az előttem felszólalóval! Aztán még vagy hárman.!
jáger laszló
Sajnálom
A magyar honvédség nem nyújthat katonai védelmet!!
Oldják ! a helyzetet a legjobb belátásuk és tudásuk szerint!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
fideszes gyökér
És az örmény keresztények üldözésével mi a helyzet, gyöngyhajú buzika?
Nyugodtan baszod otthon az öregasszonyt a delfines medencében, aztán a pénzért cserébe leszopod a vén muzulmán Ali Asadovot?

Retek arcika, a TEK viszi a töltött káposztát a karácsonyi vacsorához.

Szemétláda vén tyúk kúró náciautomata.
Sámannus
@izéke: Bocsi izéke legkozeleb irom, hogy nem én hanem izéke akarja írni bocsika.
Sámannus
Dől rátok a budi tarajas, nincs egyhullámon a banda. Hamarosan a tojások törnek össze a tyúkólban. Putyin levált benneteket
vagy MZP
Sztyepospista
Első gondolatom a cimet olvasva az volt, hogy Petike bztosan VALAYMENNYI pénzt is küld akkor hirtelenjében. Aztan a cikk utólsó sorában ott is volt : a magyar kormány 5.milliót utal a károsult családoknak. Merhogyilag- keresztények, vagy mi a fene ? Kib@szottul jól megy nekünk. Melyik országnak nem küldtünk eddig pénzt ? És várjuk a lóvét BRÜSSZELBŐL...
Dr. Proktor
A keresztény örményekkel szemben mi pedig, akarom mondani Orbán és segge, akarom mondani segédje, a muszlim azeriekkel barátkoznak...
A baltás gyilkos a barátjuk!
Nyírfa
@izéke: tegnap, 22.33

Hát, ezzel szokunk így lenni mi is! :)))
Nessy
@Horizont: Nálunk a fene nagy "üldözött keresztények védelem" erősen szelektív! Vannak "rossz" keresztények, akiket Orbán szövetségesi,barátai, testvérei üldöznek, gyilkolnak halomra, üldöznek el otthonaikból. Vannak "jó" keresztények, legalább is pillanatnyilag.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.