A Magyar Közlönyben pénteken este jelent meg, hogy január elsejétől mekkora nyugdíj- illetve egyéb járadékemelést kell végrehajtani. A 6 százalékos emelés a jövő évi költségvetés által megálmodott inflációhoz igazodik. 

Szabad szemmel alig látható nyugdíjemelést ad januártól az Orbán kormány

Doktorminiszterelnök úr adna többet is, csak Brüsszel nem engedi neki... Forrás: Pixabay

Az öregségi nyugdíj átlagban 210 940 forint volt a KSH adatai szerint októberben, erre jött rá a novemberi 3,1 százalékos emelés, ami 217 479 forintra növelhette az átlagnyugdíjat. Ennek 6 százalékos emelésével 230 528 forintra emelkedhet januárra az átlagnyugdíj. Az átlagot jobban kifejező medián öregségi nyugdíj (aminél ugyanannyian kapnak többet, mint kevesebbet) összege 186 810 forint volt októberben a KSH adatai szerint. Így a novemberi 3,1 százalékos emeléssel a mediánérték 191 601 forintra nőhetett, illetve a januári 6 százalékos emeléssel 204 157 forintra emelkedhet januártól a medián öregségi nyugdíj.

A saját jogú nyugellátás és az özvegyi nyugdíj, baleseti özvegyi nyugdíj januártól havi 147 270 forint összeghatárig folyósítható együtt. Emelkedik azok juttatása is, akik saját jogú nyugdíjra nem jogosultak, 34 755, 40 870 vagy 550 170 forintra – írja a 24.hu.

Bár a fideszes kormány november közepén társadalmi egyeztetésre bocsátotta a nyugdíjemelés kérdését (november 24-ig lehetett véleményt mondani), de már akkor kijelentették, hogy ettől még a januári 6 százalékos emelés nem fog változni, mert „törvényben rögzített”.

2024-ben társadalmi vitára bocsájtják a nyugdíjreform kérdését –az EU pénzek megérkezése érdekében. A nyugdíjreform 2025-től lépne életbe.

Forrás: 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Szabad szemmel alig látható: tűpontos értékelés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@KisTehen: A fidkányok meg köztudottan gyengeelméjűek. Téged is elölről vártak, de hátul bújtál ki.
www.kepfeltoltes.eu/images/2023/12/04/592ffidesz_anal.jpg
archive
Ez az éhhalálhoz is kevés.. de tapasztalom a környezetemben, hogy a fidesznyany...ák kezet csókolnak érte (fujjjjj) no meg a maccs meg a marha még talpat is nyal
Másol
az öregedö kisz-titkár magának már ebben az évben is elintézte a havi 500 000 ezres emelést ami 6000 000 forintot jelent évente lehet neki kezet csokolni
dr. prédikátor
@KisTehen: te meg veszettül nagy marha vagy!!!
jesz
péntek reggeli megmondásában Orbán jelezte, hogy tulajdonképpen 5% emelés járna a ksh adatok alapján, de ő ezt 6%-ra emelte...
Havanagi
@Maccska: Hány gyereket neveltél fel,te nyomorult,hogy így beszélsz a nyugdíjasokról? Egy ledolgozott élet után nem alamizsnát érdemelnek ,hanem erkölcsi és anyagi elismerést.Gazdád végbelén lógva erkölcsi hulladék vagy. Fogd vissza magad az embertelen megnyilvánulásaiddal, élősködő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.