A Miniszterelnöki Kabinetiroda Szlovákiában is reklámozta a Lengyelországra célozó, migráció veszélyeiről szóló videót.

A migránsozó videóit Szlovákiában is futtatta a magyar kormány

Nyomasztó videókat futtatott fizetett hirdetésként a magyar kormány a lengyel választóknak. Az anyagban látott felvételeket a határon elhelyezett rendőrségi kamerák készítették, aláfestő zenének egy meglehetősen sötét darabot választottak, és angolul hangzik el benne az üzenet: Magyarország megvédi a határait, de Brüsszelből akadékoskodnak

- számol be a Szabad Európa híre alapján a 444.hu.

A lengyel Tygodnik Powszechny azt írja, a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda állta a hirdetések számláit. Azok ugyanakkor nem voltak politikai hirdetésként megjelölve, így az sem derül ki, pontosan mennyit költöttek el rájuk. A lengyel lap azt írja, ha a PiS valóban elfogadta a Fidesz online kampányát, akkor azzal kijátszhatták a lengyel választási törvényt. Azaz egy szürke zónában kavarhattak, hisz a videókban nincs konkrét választásra felbujtó szöveg vagy utalás, ám a bevándorlás a választáson aztán elbukó PiS egyik központi kampánytémája volt.

Úgy tűnik, ugyanezt az eljárást követték a szlovák választás esetében is. Ez azért is érdekes, mert a választások előtt hirtelen nagyobb számban jelentek meg migránsok Dél-Szlovákiában, ez pedig jól jött a populista pártoknak – köztük Orbán szövetségesének, Robert Ficónak

– írja a Szabad Európa.

A Google reklámközpontjában néhány adat is elérhető a szlovák videós kampányról.

A szlovák választásba nemcsak videókkal, hanem személyesen is bekavart a magyar diplomácia. Szeptemberben a szlovák külügyminisztérium bekérette Balogh Csabát, Magyarország szlovákiai nagykövetét, akit arra kértek, tolmácsolja a magyar miniszternek Szlovákia fenntartásait a választási kampányba való beavatkozásával kapcsolatban. Szijjártó a kampány egyik napján Délkelet-Szlovákiában, másnap pedig Délnyugat-Szlovákiában lépett fel a Szövetséggel közösen. Mindkétszer arra buzdította a szlovákiai magyarokat, hogy szavazzanak az „egységes magyar pártra”.

A Szabad Európa mai cikke amúgy sorra veszi, hogy a külföldi beavatkozásra oly érzékeny „szuverenitásvédő” magyar kormány hányszor és hogyan avatkozott be más országok választásaiba az elmúlt években. Az összefoglalóban a szlovák mellett ukrán, francia, brit, lengyel, bosnyák, szlovén, macedón és szerb esetek is fel vannak sorolva.

Forrás: 444.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mert mi se bele nem avatkozunk más országok belügyeibe, ahogy azt sem hagyjuk, hogy a mienkbe avatkozzanak!
És persze, mi pénzt se küldünk nekik! Mert az Orbán kormány ugye nem kétszinű és főleg hiteles!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Mindenhol utálnak minket,,a környéken.
namihami
Mert mi se bele nem avatkozunk más országok belügyeibe, ahogy azt sem hagyjuk, hogy a mienkbe avatkozzanak!
És persze, mi pénzt se küldünk nekik! Mert az Orbán kormány ugye nem kétszinű és főleg hiteles!
Nessy
Csak mi vagyunk fenemód szuverének? Más országok választásába a kormány bele vau???
Yoda69
@KisTehen: Ilyenkor persze nem szamit hogy az orban-kurmany beleavatkozik masok szuverenitasaba. :)
Péter2
@KisTehen: Utálnak bizony , kicsit beljebb megyek a Szlovákoknál a határtól már nem érdemes magyarul beszélni , főleg egy boltba mikor kérsz valamit akkor már mondja ha meghallja , hogy előtte beszéltél magyarul , szlovákul mondja nem érti és sok van ilyen , nem szolgál ki azzal , hogy nem érti mit kérsz , biztos nem felejtették el az elvtársaitoknak nyújtott segítséget 1968 -ban , na meg orbánotok által favorizált Fico magyar gyűlöletre uszító beszédeit , ott is van a szemét szélsőségből mint itt , de minden környező országban utálják a magyar embert már az erdélyi magyarokat is megosztottátok , Ausztriába a magyarnak mondott kisebbség vívta ki ,orbán fajtái , mikor kijártak, és járnak lopni ,koldulni nőket futtatni stb , kár abban ringatnotok magatokat , hogy szeretik a magyart , hát nem ! Van egy amerikai közmondás , " ha nincs ellenséged , szerezz egy magyar barátot " !
namihami
@Clavigo: 13.07: Magyarország nem az ilyen brutális megkülönböztetések földje! Itt nincs megkülönböztetés a köz- vagy a magánpénz között---ha azt a Kmalac költheti! Főleg a saját celjaira!
Egyetlen apró különbséget tehetünk csak! Ha az ellenzék ellehetetlenítése és anyagi kivéreztetése a cél! Akkor van különbség az Orbáni adópénz és az ellenzéki külföldi pénz között! Mert---ugyebár---a tőlünk beszedett pénz az becsületes (hiszen magára költi), az őt (esetleg) leváltó támogatói összeg viszont bűnös! Hiszen az a börtönét jelentené!
Yoda69
@KisTehen: Ne aggodj amiatt, hogy nem ismerik a valos helyzetet az EU politikusai.
Meg a kinaik is ismerik, ezert is nem adtak hitelt orbanodnak.
telegdilaci
@namihami:Senki nem avatkozhat be a Magyar belügyekbe nem befolyásolhatják a választásokat,Ezzel szemben a Pártunk és kormányunk simán bele pofázhat más Országok választásaiba,a Szerbeket még Magyar közpénzből is Támogattuk!
namihami
@KisTehen: 13.35: Ausztria Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia Horvátország, Szlovénia!
Kimaradt bárki a határos országok közül?
És hol van még az USA, Olaszország, Franciaország, Mexikó stb, stb...
Elég ennyi?
Havanagi
@namihami: Hát persze! Egy utolsó aljas!
Péter2
@KisTehen: Téged is utálnak böle , főleg a magadfajta szélsőségeseket , próbáld ki , de mivel ellentétbe veled én beszélem a szlovák nyelvet, így ki is tudom védeni , de te nem tudnád , beljebb merészkednél Pozsonyba egy esti szórakozóhelyen ha megszólalnál magyarul el is vernének mint a buzi a faszát . A magyar embereket szinte egész Európában többen gyűlölik mint megtűrik , vagy szeretik , ezt, ez az istenadta nép kivívta magának !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.