Beiktatták hivatalába vasárnap Javier Milei jobboldali argentin elnököt.

Erről beszélt Orbán Zelenszkijjel – szemtől szemben nem volt nagy arca a magyar miniszterelnöknek
Orbán Viktor miniszterelnök (j) Javier Milei új argentin elnök beiktatási ünnepségén Buenos Airesben 2023. december 10-én. A kormányfő mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Buenos Aires-i törvényhozásban megrendezett ünnepségen Alberto Fernández leköszönő államfő feltette utódjára az elnöki vállszalagot.

Beiktatási beszédében az 53 éves politikus drasztikus gazdasági átalakításról beszélt; úgy fogalmazott, nincs alternatívája egy "költségvetési sokkterápiának".

Milei hangsúlyozta, hogy a megelőző kormány üres államkincstárt hagyott maga után, az ország pedig hiperinflációba süllyedt. Kiemelte, hogy a büdzsét ehhez kell igazítani.

"Ma új korszak kezdődik, megkezdődik Argentína újjáépítése" – jelentette ki az új elnök.

"Nincs alternatívájuk a megszorításoknak és a sokkterápiának. Újfent azt mondom: nincs pénzünk"

- tette hozzá.

A ceremónián részt vett mások mellett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, VI. Fülöp spanyol király, Gabriel Boric chilei, Luis Lacalle Pou uruguayi, Santiago Pena paraguayi és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

A beiktatási ünnepségen készült fényképeken és televíziós felvételeken látszott, hogy Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkoztak, és néhány szót is váltottak egymással.

Ezzel kapcsolatban az MTI kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta:

Ukrajna EU-csatlakozása ügyében a magyar kormányfő jelezte az ukrán elnöknek: az Európai Unió tagállamai folyamatosan tárgyalnak a kérdésről.

Videó itt.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
No, majd ha már hazajött!
Akkó maj megmutassa neki!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
No, majd ha már hazajött!
Akkó maj megmutassa neki!
NKF
Ez a köcsög fasz firkász kinek szurkol? Honnan a kurva anyjából tudja ,hogy Orbán mit beszélt
Zelinszkijel? Én legalább érettségiztem földrajzból is! Bunkókám legközelebb jobban figyelj!
nejlontacskó
@NKF: annyira begőzöltél, hogy már olvasni sem tudsz?
" az MTI kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta:
Ukrajna EU-csatlakozása ügyében a magyar kormányfő jelezte az ukrán elnöknek: az Európai Unió tagállamai folyamatosan tárgyalnak a kérdésről. "
namihami
@Pegero: 21.03: Nna, ebben bizony egyetértünk! Én aláírom, hogy egy hadbanálló ország vezetője nem lehet mindig puccban-parádéban! De ez az állandó kekinadrág-pulóver kombó (pláne fontos nemzetközi megjelenéseken) már bizony röhejes!
Bár, legalább a mérete passzol rá! Ezzel lassan mégis olyan szintre viszi az eleganciát, mint a Mi Istenünk (aki szintén betyárosan ki tudja csípni magát) és még igazi (nem sajátmaga által kreált) hadban se áll!
simmering73
Sámlin áll a főnök, hogy mindenkivel egy magasságban van?
namihami
@Pegero: 21.41: Az, hogy egy állam vezetője hogyan égeti magát, azzal elsősorban a saját népe előtt kell elszámolnia! De egy olyan államfőt, amelyik békében él és anyagi vonalon nincs rászorulva, így kelljen egy országnak csúfjára kiállíttatni, az bizony a delegáló nemzetre is szégyent hozó állapot!
Miért kell nekünk egy Z.-hez mérni? Miért nem lehet egy Kádárhoz, Németh Miklóshoz, Gyurcsányhoz(!!!ez a telitalálat) mérni? (egy olyan Kádárhoz, akinek nem volt francia nevelőnője---de volt Németh Ibolyája--és hallgatott rá). A politikáját lehetett vitatni, de ha meg kellett jelenni, mintha skatulyából húzták volna ki!
És, ezeket figyelembe véve m73-nak 21.43: és :45-kor bizony igaza van!
1kaszás
@Maccska: Te 1 rogángeciláda propagandista vagy, a lényeget elfelejtetted "Forrás
A megyei katonai hatóság a Karpataljalap.net szerint „emlékeztetett arra, hogy a behívó kézbesítése nem jelenti azt, hogy a hadköteles azonnal a háborúba kerül. Először az adatok ellenőrzése történik, majd a hadköteles orvosi vizsgálaton esik át, és csak ezt követően, ha az illető szolgálatra alkalmas, adják ki mozgósítási parancsot. Vagyis a hadköteles kiképzésre megy.” Magyarul, a hadkötelezettségnek nem eleget tevöket szedték össze,,,,
1kaszás
@Pegero: Sima hazudozo fidessbirka vagy.Tán az elsö nyerése volt a fityesznek OK, a többit elcsalták, amit mind a mai napig csinálnak.Erkölcsi tartásod a 0-hoz közelit, ha pár kilo krumpliért meg tudtak venni,,,
zenebohóc
Ilyen eseményen nincs DRESS CODE? Hogy néz ki az ukrán elnök? Illene megadni a tiszteletet!
Aki Én
@NKF: @KisTehen: volt már bármilyen hír, amit megértettetek?
kereső
Bocsi, de elröhögtem magam. A "nagy utcai harcos"- bebújt az Európai Tanács mögé, mert nyiltan szemtől szembe csak egy gyáva x@rkupac, aki még a saját véleményét sem meri felvállalni. Hol maradt az itthon pofázott "Nem akarok megegyezni az ukrán kérdésben."? Ezért vagytok annyira odáig-meg vissza fideSS/orbán hivők?
Csodálkozom, hogy Zelenszkij elnök nem vágta pofán, hogy a fal adta volna a másikat ott a sarokban.
ittott
Azt mondta, amit ilyenkor mondani lehet. utálom Orbánt, de ez egy protokoll esemény volt. A testbeszéden látszik, hogy Z nagyon könyörgőre fogta, de tudjuk, hogy lófasz jár a seggébe. nem csatlakozás.
frank
A BOLSI kommentekből ide folyik le a hazaáruló szar. Nehéz így írni.
namihami
@Pegero: 2.16: Te tényleg pont akkora bugris vagy, mint a szívszerelmed, a Kmalac! Nem a kádári politika volt a téma, hanem egy vezető politikus nemzetközi(érted?--nemzetközi) megjelenése!
Ezt úgy hívták és hívják az őshazámban (Csikágó), hogy terelés! Ha nem tudsz/tudtok érdemben válaszolni, akkor jön a komcsi/libsi/bolsi duma! Fejezzük be, mert ez csak fingfűrészelés a részedről! Nem érdemi reakció egy felvetésre, amit (azt hittem) részben azonos módon látunk! De, téged elvitt az orbáni ""csaknekemlehetigazam""--elv és attól én hányok!
vitriol
Nehéz is szembenézni egy ízig- vérig hazafival annak, aki sorozatos hazaárulást követ el!
Qqberci
@Pegero: Nem bizony! Masszív csalás!!!...
namihami
@Pegero: 16.52: Na, mégegyszer: HOSSZÚ! Eddig (a büdöshal kivételével) minen túloldalival megpróbáltam értelmes(!!!) módon eszmét cserélni!
De most azt nem tudom, hogy nem érted, nem akarod érteni vagy nem szabad értened?!?!?!
De (és ezzel befejeztem), nem is érdekel!
NKF
Hülye fasz firkász,ott voltál? Seggfej.
fideszes gyökér
@durbincs: na megjött az félázsiai kannibál észkombány is.
Gratulálok az elmebetegségedhez, de sajnos nem kezeli az Orbán úr miniszterelnöki hivatala.
Hanem kieresztett, mivel már a kurva anyád picsája is egy löttyedt kurva volt...

Igazából Orbán Viktor lenyomata vagy, ugyanolyan suttyó paraszt.
Igyál még több pálinkát!

Majd a májad elviszi a kipcsak-török-muzolmán faszszopásodat is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.