Kárpátaljai magyar vezetők Orbán Viktor miniszterelnököt és Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét arról biztosítják, hogy támogatják a december 14-15-re tervezett, Ukrajna EU-tagságáról szóló tárgyalások elkezdéséről szóló döntést – vette észre a 444.hu.

Kárpátaljai magyarok levelet írtak Orbán Viktornak Ukrajna EU-csatlakozása ügyében
Fotó: Youtube

Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség által posztolt nyílt levélben ez olvasható:

"Ukrajna az elmúlt évben jelentős előrelépést tett a nemzeti kisebbségek jogainak biztosítására vonatkozó európai bizottsági ajánlások végrehajtása terén. Az ukrán parlament által elfogadott új törvényjavaslat jelentősen tükrözi a nemzeti kisebbségek érdekeit, és teljes támogatásunkat élvezi."

"Ukrajna megérdemli" – írják:

"Határozottan felszólítjuk az uniós tagállamok vezetőit, hogy továbbra is támogassák Ukrajnát az európai integráció útján. A demokrácia és a nemzeti kisebbségek jogainak biztosítására tett lépés a koppenhágai tagsági kritériumok szerves részét képezi, és úgy gondoljuk, Ukrajna megérdemli az ebbe az irányba tett erőfeszítéseit."

A nyílt levelet aláírta Babják Zoltán, Beregszász polgármestere; Petei Judit, Kárpátalja kormányzójának egyik helyettese; Rezes Károly, Kárpátaljai Megyei Tanács magyar frakciójának képviselője; Rezes József, a Kárpátaljai Határmenti Önkormányzatok Társulásának (KHÖT) ügyvezető igazgatója és Zubánics László, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

Forrás: 444.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
orban nem csak a itthoni magyarokat szarja le, de a hataron tulikakat is. Csak akkor fontos szamara, amikor a szavazataik kellenek a hatalomban maradashoz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
A Kárpátaljai magyarok valószínűleg egy elvtelen alkut kötöttek, a blöff fasiszta helytartóval, akinek valójában már csak a gyenge lapjai vannak...!
Sámannus
Majd minyiputler intézi a szőnyegbombást nekik. Képes rá amilyen szaralak.
namihami
Még egy pofás! És azoktól, akiktől még jobban fáj a Kmalacnak!
Értük harcol és ez a köszönet? Talán célszerűbb lenne kevesebbet harcolni!!! Ezzel a nagy kardcsörtetéssel csupán a folyamatos beégését biztosítja! Már röhejes és utálatos a politikai szintéren!
csak úgy....
@verőce21: a veröcei krumplis magyarok+cigányok valószínűleg egy elvtelen alkut kötöttek, a blöff fasiszta helytartóval, akinek valójában már csak a gyenge lapjai vannak...!
Yoda69
orban nem csak a itthoni magyarokat szarja le, de a hataron tulikakat is. Csak akkor fontos szamara, amikor a szavazataik kellenek a hatalomban maradashoz.
izéke
Na ezek se fognak kapni guruló forintokat...a miseborra is keresztet vethetnek,se új templom,se játszótér a szavazatokért...
jáger laszló
Kárpátaljai magyarok máris csatlakozmának és vármák a nyugati pénzeket!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Nehogy már azt higgyék Kárpátalján hogy ők jobban tudják mi a jó nekik mint a mi drága mini szterelnökünk!
Dr. Proktor
@Horizont: Orbán abban a hitben van, hogy ha a ruszkik elfoglalják Ukrajnát akkor Putler nekünk adja Kárpátalját!
Putlert ismerve viszont a kis zöld emberkék Magyarországot csatolnák akkor Kárpátaljához...
balos
@Maccska: magácska nem maccska hanem 1 oltári nagy marha,de ne féljen,mert a fideSSes nemzethy csicskáknál ez a módi!
Sámannus
Kár a csüngőhasúra számítani. Elment a maradék esze is. Aki még kitart mellette, az agyhalál közelében van, vagy a lopásba beavatott kufárok.
Másol
"Mélyen Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!"

mi lesz a következö lépés a harapófogóban

T Másol
telegdilaci
@Yoda69:Ha annyira fontosak lennének neki a Kárpátalján élő Magyarok akkor a háború alatt meglátogathatta volna őket ahogy Megtette a Román,és a Lengyel kormány is,viszont Orbánnak csak szóban fontosak a Kárpátalján élő Magyarok eszébe nem jutott meglátogatni őket,hogy élnek mit tudnánk nekik segíteni mivel háborúban élnek, Sajnos hogy Orbán a Putyin pincsi kutyája gondolom tart tőle mivel Ő a Főnök és neki úgy kell táncolni ahogy Putyin fütyül,Valószínű hogy putyin kiadta parancsba hogy mindenáron akadályozza meg Ukrajna csatlakozási kérelmét,az EU-ba!
Dr. Proktor
@Maccska: Hát ha neked Putyin segge a vágyálmod akkor miért nem jelentkezel nála cipőpucolónak?
verőce21
A hivatalos értesítés módja nem a "nyílt levél"...! :)
Yoda69
@Maccska: Bolond vagy. Karpataljat elveszitettuk horti balfaszsaga miatt. Pont az olyan idiota politikusoknak koszonhetjuk hogy mindig a vesztes oldalra kerulunk, mint horti vagy orban.
jáger laszló
50 ezer Kárpátaljai magyar levele L ment
Eredmény
Falra hányt borsó
Én sem vártam többet!
ennyi barátilag
J.L.
Lepényleső
...ér annyit mint lónak imádkozni,- kivált ha békjózva van,- s ráadásul mást óhajt a gazdi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.