Aki nem siet, annak csak 2025-ben jár először a juttatás.

Nem mindenkinek jár jövőre a 13. havi nyugdíj –  Erre kell figyelni friss nyugdíjasként

Illusztráció: Pixabay.com

Sokan betöltötték már a nyugdíjkorhatárt, de még nem igényelték nyugdíjukat. A 13. havi nyugdíj miatt számukra megfontolandó, hogy igénybe vegyék-e a nyugellátást még ebben az évben – írja elemzésében az Adó Online.

Tizenharmadik havi nyugdíjra az jogosult, aki a tárgyévet megelőző év legalább egy napjára, valamint a tárgyév januárjára társadalombiztosítási nyugellátásban vagy az azzal egy tekintet alá eső ellátásban részesül

Így tehát azoknak, akik 2024-ben vonulnak nyugdíjba, csak 2025-ben jár extra nyugdíj.

A portál kitér arra is, hogy ha a tizenharmadik havi nyugdíjra jogosult személy még a juttatás kifizetése előtt, 2024. január hónapban elhalálozik, a juttatás felvételére jogosult lesz a vele közös háztartásban együtt élt házastárs, gyermek, unoka, szülő, nagyszülő és testvér egymást követő sorrendben. E személyek hiányában az örökös veheti fel az ellátást.

Forrás: Adó Online
Fotó: Pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
A többinek azért jár, mert fizette a 30%-os adót és a 30%-os inflációt és a 30%-os forint gyengítést. Tehát a nyugger előző évben gyakorlatilag a vásárlói kuponokat váltjabe nettó jövedelemként, ha a qúrmányunkon múlik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok