Ha összejön az üzlet, a miniszter szerint egy harmadik terminált is építeni fognak.

Nagy Márton elszólta magát egy külföldi lapnak: Kiderült, katari pénzekre is számít a kormány a Budapest Airport megvásárlásánál

Kép: Gazdaságfejlesztési Kabinet / Facebook

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter olyat is elárult a Bloombergnek a Budapest Airport megvásárlásáról, amiről Magyarországon eddig hallgatott a kormány – szúrta ki a 24.hu. Azt írják, abban nincs változás, hogy a francia Vincivel közösen vásárolná be magát a magyar állam a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.-be,

a Bloombergnek azonban arról is beszélt a miniszter, hogy a katari állami beruházási alapot is próbálják meggyőzni, csatlakozzon a vásárló konzorciumhoz.

Az állam 51 százalékot szerezne, a katari alap pedig ezután pénzügyi vagy stratégiai befektetőként csatlakozhatna a projekthez. Nagy azt is közölte, hogy az állam egy harmadik terminált is építene, ha összejön az üzlet.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Katari-kínai kölcsönből, Lölő-Andi cégcsoport veszi meg, és a nép fizeti vissza 50 év alatt a háromszorosát. Ha a reptér az övék lenne, úgy végezné mint a MALÉV. A magyar buszgyártás is hogy fellendült? Ja nem! Nem lenne baj, ha egy pénzügyi befektető helyett egy olyan tőkeerős szakmai befektetőhöz kerülne, akik számára nem csupán egy pénzforrás az egész. De az biztosan nem a magyar állam lesz, és egészen biztos,hogy nem a szervezett bűnözés által foglyul ejtett magyar állam. Annyira fontos, hogy Katarban már árulják azt ami nem az övék! Annyira kifogyott a pénzből a fidesz-maffia hogy már párszáz milliárdnak is örülne, bárhonnan is jön. Kezd élesedni a helyzet az EU pénzcsap elzárása miatt. Az EP delegáció pontosan tudja mi folyik itt, csak ők nem tudnak tenni semmit. Ezt a magyar népnek kellene megoldani.
Milyen szépen rajzolódik a stratégiai térkép. Mennyivel jobb egy arab társtulajdonos, mint ha a német cég tulajdonában maradna? Annyival, hogy az arabok minden aljas módszert segítenek/támogatnak. Míg a németek valamennyi tisztességet/egyenességet még elvárnak. A teljes lezüllés már megint évtizedeket vesz el tőlünk. A repülőtér egyébként ma is állami tulajdonban van, csak az üzemeltetési jog lett privatizálva 75 évre 465 milliárd forintért 2005-ben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Katari kecskbszó arabok ezért cserébe megkapják Rákosrendezőt, h ott maxi-Dubajt építsenek fel. Jó üzlet ez megint az orbán famíliának.
Nanya
Félek,hogy mégis igaza volt a Rynair légitársaság vezetőjének,amikor ezt a fazont idiótának nevezte.
Lepényleső
...magyarul;
a magyar kormánynak nevezett szövetkezet "közvetítésével" Katar kezére játszották a Budapest Airport-ot?
jáger laszló
Katarból minden pénz jöhet!!
Köszönjük arabok...
csak ennyi
barátilag
J.L.
vitriol
Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.