A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) közzétette légúti figyelőszolgálata 2023. 50. hétre vonatkozó tájékoztató adatait.

40 százalék felett áll a Covid-pozitivitás karácsony előtt Magyarországon

Fotó: MTI/Veres Nándor

A közlemény szerint 2023. december 11 – 17. között az országban 40 200 fő fordult orvoshoz influenzaszerű és 295 600 fő akut légúti fertőzés tüneteivel.

Az influenzaszerű megbetegedések kapcsán az NNGYK azt írta, hogy a betegek

26,4 százaléka 0-14 éves gyermek,

31,9 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt,

29,4 százalékuk a 35-59 évesek,

12,3 százalékuk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

Kiderült az is, hogy az 50. naptári héten összesen 327 betegtől érkezett légúti minta az NNGYK Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába.

Forrás: 24.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Nyírfa: @Nessy: Két gyerekemnél és nejemnél is pozitív lett a teszt, az egyik szerencsére már túl van a kb. egy hetes hasmenésen, a másik meg szépen lassan kijön a felső légúti nyavalyából, nejem is talán most megúszta 4 napos enyhébb náthával, gyengeséggel. Engem megint nem akar elkapni, valami van a génjeimben:-) Már régen itt lehetett volna a Pfizer új covid variánsára készített oltóanyag, ha kormányunk nem így állt volna az egészhez.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Remek. A gyógynövényesünk vasárnap is kinyit, annyi a beteg ember.
division
@Nyírfa: Ennyi. Sajnos a covid ellen csak az oltás és a közösségek létszámának korlátozása segíthetne, plusz a kötelező maszkviselés. Az oltással elkéstünk, a másik kettő meg nem megvalósítható még egyszer, mert ugye ez már "csak egy egyszerű megfázás". Az a fő gond, hogy azoknak sincs semmi esélye majd elkerülni, akik amúgy mindent megtennének érte.
Alfa
a keresztény-fasiszta orbán célja újra a nyugdijjak megvédése megtakarítása...dögöljenek a magyarok
division
@Alfa: Plusz megint elhitetni a tudatlanabb réteggel, hogy Brüsszel miatt nem lesz mégsem jövőre a ma beígért 32,2% - os pedagógus béremelés, mivel nem jött meg valamilyen igazoló levél tőlük. Ki van ez találva.
Nyírfa
@division: Ma vásároltam nála, feltöltöttem a készleteket, kérdeztem, hogy lesz nyitva, ha valami lemaradt volna. Akkor közölte, hogy vasárnap is kinyit, mert annyian jönnek hozzá, hogy a lelkiismerete nem engedi a zárvatartást. Nem mellesleg, akik felkeresik, jellemzően covid-tünetekkel, illetve teszt alapján végzett diagnózissal.
Ma visszavettem a maszkot, óriási a tumultus, nem hiányzik, hogy elkapjak valamit.
Ami a legeslegnagyobb baj, az a nép-, a közegészségügy felelős vezetőinek a teljes leépítése, a jól működő szervezet ledózerolása. Tudom, milyen volt , mert benne dolgoztam 5 évet.
Nessy
Lesz ez több is, a karácsonyi népvándorlás miatt! Majd a kormány imádkozik értünk, mint Orbán Karsaiért!
division
@Nyírfa: @Nessy: Két gyerekemnél és nejemnél is pozitív lett a teszt, az egyik szerencsére már túl van a kb. egy hetes hasmenésen, a másik meg szépen lassan kijön a felső légúti nyavalyából, nejem is talán most megúszta 4 napos enyhébb náthával, gyengeséggel. Engem megint nem akar elkapni, valami van a génjeimben:-) Már régen itt lehetett volna a Pfizer új covid variánsára készített oltóanyag, ha kormányunk nem így állt volna az egészhez.
Nessy
@division: Miután gyermekem egy klinikán dolgozik, lehet, hogy a nátha és köhögés nálunk sem rhinitis volt. Én viszont az ördögnek sem kellek, mert kis családom szerint egy héten belül át akarnám szervezni a pokol működését!
Nyírfa
@division: Valahol olvastam, hogy a covid már régen velünk van, csak nem ütött ekkorákat mint az elmúlt években. De tartja magát az az elmélet is, hogy laborból kiszökött vírus, s maradva Kínában, hogy a halpiac volt fertőzött.
Csak mindegyik állításhoz odatehető a de vagy a ha, tetszés szerint, s lehet folytatni: de ha így van, akkor...
Nyírfa
@Nessy: 16.51

:))) Látlak lelki szemeimmel, és, ha nem zavarok, veled tartanék. Imádok rendet csinálni, racionalizálni, rendszerezni, áttekinthetővé tenni, egyszerűsíteni, csak pragmatikusan! :)
Ja, és referenciám van arról, hogy a problémamegoldó képességem kiváló! :))
Nessy
@Nyírfa: Vagyunk páran, akik ott fogunk egyszer találkozni! Szegény Belzebub! :-)))))
division
@Nyírfa: Igen, nem új keletű már a covid, csak nem ment át ekkora változásokon eddig, viszonylag szelídebb variánsai voltak. Most az omikron volt úgymond a vége, és jelenleg is annak a variánsai fertőznek, talán ezért sem olyan kegyetlen mint a vuhani idején. Aztán ki tudja még mi jön. Egy ismerősöm egyszerre lett influenzás és covidos, most az intenzíven van, persze oltás egy darab se, minek az...
Nyírfa
@Nessy: 17.08

Majd ráfogjuk, hogy ez az ő műve, vessen magára.:) De jobb ötletem is van: addig nevelgetjük, amíg angyal nem lesz belőle. Ez az igazi visszavágó, nem? :) És akkor dolgunk végeztével felszállunk a mi kis mennyországunkba, ahol se covid, se Orbán, se nyugdíjkorrekció, csak remek társaság. :)
Nyírfa
@division: 17.12

Látod, itt üt vissza a vezetés alkalmatlansága. Egyrészt az elmulasztott intézkedések miatt. Másrészt, beszélt ugyan valamit Cecília, de annyira súlytalan ember, hogy nem is figyeltem rá. Ha valódi, hiteles információhoz akarok jutni, akkor nem az állami szervekhez fordulok.
Már előre félek, hány embert fognak a kínai, lélegeztetésre alkalmatlan gépekre kötni, ha erre lesz szükség. És nincsen felelősségre vonás, pedig életeket oltottak ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.