A Kúria szerint mindenben igaza van az Államkincstárnak.

Budapest ellen döntött a Kúria, szabad az Államkincstárnak milliárdokat leemelnie a főváros számlájáról

Varga Mihály pénzügyminiszter. Kép: MTI/Hegedüs Róbert 

5,6 milliárd forintot emelt le november végén a főváros számlájáról a Magyar Államkincstár, a pénzt a jogilag is vitatott szolidaritási adóra hivatkozva szedték be. Jogerős bírósági döntés mondta ki, hogy a kormány nem vehet le több pénzt a főváros számlájáról – írta erről Karácsony Gergely főpolgármester, aki az eset után Varga Mihály pénzügyminiszter lemondását követelte.

Döntött a Kúria: Karácsony Gergely nem kap mentességet a szolidaritási adó megfizetése alól

jelentette be csütörtökön Varga. A miniszter szerint a Fővárosi Ítélőtábla által megítélt azonnali jogvédelem október 17-én lejárt, a Kúria ezen felül még hatályon kívül is helyezte az Ítélőtábla határozatát. A Kúria teljes egészében elfogadta a Kincstár fellebbezésében leírt indokokat, azaz a Kincstár ezidáig teljesen jogszerűen szedte be a főváros adótartozását.

A Kúria csupán azt mondta ki, hogy a Főváros Ítélőtábla nem volt illetékes ebben az ügyben. A döntés indoklása nem terjedt ki az ügy érdemi részére, de ez valójában lényegtelen, hiszen a kincstár már levonta a novemberi 3,8 milliárd forintot

– válaszolta ugyanakkor a Népszavának Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes. Kiss szerint az ügy szempontjából sokkal nagyobb jelentősége lesz a Fővárosi Törvényszék pénteki ítéletének.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Felfoghatatlan. Fellebbezni kell, ahányszor csak lehet. El kell menni a strasbourgi bíróságig.
És hinni, bízni abban, hogy ez a rémálom véget ér, s tenni érte , ami tőlünk telik.
namihami
Tényleg a Kúriára számítottak? Erre a Bírói Orbánfalkára?
Ideje lenne kimenniük a Keletibe, hátha valamelyik vonattal megjön az eszük! Persze, a Lázártrain esetében erre se sok az esély!
jáger laszló
Kúria ezt is L kúrta!!
Nem is volt más várható a részükről mert tagjai tök fidexes beütésűek!!
Európai ügyészség nélküli +oldás ismét nyert!!
csak ennyi
barátilag
J,L
Yoda69
Vart valaki mást attól a testülettől, amelyben fideSS mamelukok ülnek. Viszont most mar lehet Strasbourgba menni a következő fokozatra, igaz ez évekig is eltarthat. De hat a fideSSnek pont ez a célja, elhúzni az időt, hátha addig becsődol a főváros.

@KisTehen: Forditva ulsz a doglott tehenen, tehén. Pont e miatt vannak felfuggesztve az Unios penzek - tobbek kozott - mert a magyar birosag mar nem fuggetlen.
ómió
Akkor, ezért loptok el mindent, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.