Úgy tűnik, hogy aktívan részt vettek a szerb és a szlovák választásokon.

Habony Árpád és a Századvég besegített Orbán szerb és szlovák szövetségeseinek isMTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Habony Árpád, Faragó Csaba –  a Századvég külügyi igazgatója – és az alapítvány további munkatársai közvetlenül dolgoztak az októberi szlovákiai választásokon – tudta meg a 444.hu a VSquare oknyomozó szervezettől.

Habonyék tavaly tűntek fel először Peter Pellegrini pártja, a Hlas körül, kapcsolatuk a pártban a VSquare szerint Matús Sutaj Estok volt, aki azóta Szlovákia belügyminisztere lett. Ahogy azonban Robert Fico pártja, a Smer népszerűsége nőtt a közvélemény-kutatásokban, Orbán embereinek száma is megnőtt, a források szerint

a Smerrel való magyar együttműködés még Fico választási győzelme után is erős maradt.

A VSquare szerint a Századvég közvélemény-kutatásokat és részletes felméréseket készítettek Fico pártjának arról, hogy melyik politikai üzenetek működnek a legjobban. Azt is írták, a Századvég a szerbiai választásokon is aktívan részt vett, Faragó segített a Vucic-párti Vajdasági Magyarok Szövetségének jó eredményt elérni. Habonyék a lengyel választásokon is dolgoztak, de az inkább rosszul sült el.

Orbán Viktor kulcsfontosságú kampányemberei tehát titokban segítették a magyar miniszterelnök külföldi szövetségeseit a közelmúltbeli európai választási kampányok során – foglalta össze a VSquare a tanulságot. Rámutattak, hogy ennek fényében különösen érdekes, hogy Orbán rendszeresen vádol más országokat a belügyekbe való indokolatlan beavatkozással.

Forrás: 444.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
@Horizont: ráadásul a mi pénzünkből.
Aki Én
Nem ezzel vádolja itthon minden ellenfelét ez a hazaáruló?
namihami
Azt még soha, egyetlen fideszprominens nem mondta, hogy az Orbánfalka MÁSországok ügyeibe nem ugathat bele! Az állandó tiltakozás csak akkor van, ha azok szólnának bele a Fidesz dolgaiba! Még az se számít nekik, hogy igaz-e vagy sem a belebeszélés ténye!
Kmalacnak szabad, neki már a ""133 hős"" vindikálta a jogát! A ""Jupiter kontra kisökör"" Fidesz törvény alapján!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.