Ódor Lajos, Szlovákia leköszönő minisztere a Hvg360-nak nyilatkozott, a beszélgetés során pedig Orbán is szóba került.

Vélemény Orbánról: „Normálisan el lehet vele beszélgetni négyszemközt, aztán amikor kimegy a média elé, mondja a magáét” Thomas COEX / AFP

Ódor Lajos, Szlovákia leköszönő miniszterelnöke a Hvg360-nak adott interjújában szót ejtett az őt ért támadásokról. Elmondta, hogy sosem titkolta a magyarságát, de arra is kitért, hogy a szlovák nacionalisták és a magyarok egyaránt bírálták őt. 

A telex.hu szemléje szerint a politikus beszélt továbbá Orbán Viktorról, pontosabban arról,hogy a miniszterelnöksége alatt egyszer sem volt hivatalos látogatáson nála Budapesten. Ennek az oka, hogy kevés ideje volt, így megegyeztek, hogy külügyminisztere tartja a kapcsolatot a környező országokkal. Orbánnal néhány alkalommal találkoztak személyesen, ekkor pár perces beszélgetéseik voltak.

Normálisan el lehet vele beszélgetni négyszemközt, aztán amikor kimegy a média elé, mondja a magáét

– mondta Ódor Orbánról. Szerinte ilyen szempontból Orbán hasonlít Robert Fico jelenlegi szlovák kormányfőre.

Szót ejtettek továbbá a nacionalista politikusok felemelkedéséről. Ódor Lajos szerint ezt az okozza, hogy az embereknek imponál az erős politikus képe, akinek minden problémára van egy „egyszerű” megoldása, és elhiteti, hogy mindenért más a felelős.

Szerinte Magyarországon és Szlovákiában is erősen jelen van az a mentalitás, hogy „majd a jó földesúr mindent megold helyettünk”. 

A gazdaságra kitérve megjegyezte: szerinte Lengyelország, Magyarország és Szlovákia gyakorlatilag egy szinten van gazdasági szempontból. „Sokat fejlődött a régió az elmúlt harminc évben, de könnyebb látványosan fejlődni akkor, amikor 50-60 százalékkal vagyunk lemaradva az uniós átlagtól” – fogalmazott.

Forrás: Telex.hu, hvg360

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
"Normálisan el lehet vele beszélgetni négyszemközt, aztán amikor kimegy a média elé, mondja a magáét"

Ezt a magyar közbeszédben úgy mondjuk: seqqet csinál a szájából - aztán szépen körbe nyalintja párszor az elmebeteg állat!
csak úgy....
mond ki bátran ódor,hogy 0rbán egy hüllö ,egy kaméleon, - aki azt utóbbi 10 évben szarrá nyalta a száját!
Csizmás Kond
Marhaság az uniós átlagot emlegetni. A zunió nyugati fele soha nem volt kommunista parancsuralom alatt, mindig a magángazdaság vitte előre az országot és így felődött oda ahol van. A keleti részeken meg minden ötven évben megváltozik minden ami nemhogy haladást jelentene hanem kimondottan hátrányául szolgál amiből a nyugat is jórészt kiveszi a részét.
csak úgy....
@Csizmás Kond: csak nem a butaságodra keresel mentséget ,arra már nincs ,hiszen több mint 30 éve szabadok lennétek,ha nem estek bele 0rbán csapdájába !
libellle
Abszolut lehetettlennek, tartom, hogy az a tökfej normalis. Aki olyanokat beszél a nyilvánosság elött, hogy "elfoglaljük Brüsselt" az privát sem lehet normális. Na ja itt nyugaton mindenki megvan gyözödve arról, hogy egy örült vezeti a vesztébe azt az országot. De a lagborzasztóbb, hogy ott mindenki elvárja, hogy a problemát májd " valakik" megoldják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.