A magyar hadiipar új mérföldkőhöz érkezett, ahogy az első Magyarországon gyártott Lynx gyalogsági harcjármű kigördült a Rheinmetall zalaegerszegi üzeméből – írta meg az RTL.

Elkészült az első magyar gyártású Lynx harcjármű

A Lynx KF41 harcjármű az átadási ünnepségen a Petőfi Sándor Laktanyában 2022. október 15-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Rheinmetall hadiipari cég és a Magyar Honvédelmi Minisztérium közötti partnerség eredményeképpen a hazai gyártású Lynx KF-41 harcjárművek az ország védelmét szolgálják majd.

A magyar gyártású Lynx harcjárművek impozáns méretekkel rendelkeznek:

hosszuk 8,49 méter, szélességük 3,8 méter, magasságuk pedig 3,73 méter.

Az elkészült Lynx a modern technológia és a korszerű haditechnika csúcsát képviseli, méltó módon tükrözve a honvédségben megtapasztalt kultúraváltást – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

A Rheinmetall közleménye szerint az első magyar Lynx harcjármű jelenleg üzembe helyezés alatt áll, és a tervek szerint 2024 közepén adják majd át a Magyar Honvédségnek.

A Rheinmetall és a Magyar Honvédelmi Minisztérium közötti együttműködés részeként a német hadiipari cég a Lynx KF-41 alapjaira légvédelmi felépítményt is fejleszt, mely a Skyranger 30 nevet viseli, és hatékony védelmet nyújt alacsonyan szálló drónok és hagyományos légi célok ellen.

Az RTL szerint Magyarország 2020 szeptemberében kötött több mint 2 milliárd eurós szerződést a Rheinmetall-lal a Lynx harcjárművek, valamint kapcsolódó termékek és szolgáltatások beszerzésére és gyártására. 

Forrás: RTL

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Ezzel fogják megvédeni a hazánkba importált migráns-munkaerőt!Az akkugyárakat pedig az örző-védők ilyen járőr autókkal fogják védeni a polgárok bosszújától!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Bástya Béla Elvtárs: Szerintem ettől többről lehet szó, és akkor a több még kevés is. Szóval jóval többről.A legújabb légiháború olyasmi mint a legújabb küzdősport a pofozkodás Adaok kapok oda vissza a gépek harca kevés emberrel, és rengeteg pézel.
Bástya Béla Elvtárs
@Sámannus: Persze! Csak előszedtem a kedvencem fotóját!
Sámannus
@Bástya Béla Elvtárs: Nekem még naptáram is van vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.