A magyar hadiipar új mérföldkőhöz érkezett, ahogy az első Magyarországon gyártott Lynx gyalogsági harcjármű kigördült a Rheinmetall zalaegerszegi üzeméből – írta meg az RTL.

Elkészült az első magyar gyártású Lynx harcjármű

A Lynx KF41 harcjármű az átadási ünnepségen a Petőfi Sándor Laktanyában 2022. október 15-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Rheinmetall hadiipari cég és a Magyar Honvédelmi Minisztérium közötti partnerség eredményeképpen a hazai gyártású Lynx KF-41 harcjárművek az ország védelmét szolgálják majd.

A magyar gyártású Lynx harcjárművek impozáns méretekkel rendelkeznek:

hosszuk 8,49 méter, szélességük 3,8 méter, magasságuk pedig 3,73 méter.

Az elkészült Lynx a modern technológia és a korszerű haditechnika csúcsát képviseli, méltó módon tükrözve a honvédségben megtapasztalt kultúraváltást – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

A Rheinmetall közleménye szerint az első magyar Lynx harcjármű jelenleg üzembe helyezés alatt áll, és a tervek szerint 2024 közepén adják majd át a Magyar Honvédségnek.

A Rheinmetall és a Magyar Honvédelmi Minisztérium közötti együttműködés részeként a német hadiipari cég a Lynx KF-41 alapjaira légvédelmi felépítményt is fejleszt, mely a Skyranger 30 nevet viseli, és hatékony védelmet nyújt alacsonyan szálló drónok és hagyományos légi célok ellen.

Az RTL szerint Magyarország 2020 szeptemberében kötött több mint 2 milliárd eurós szerződést a Rheinmetall-lal a Lynx harcjárművek, valamint kapcsolódó termékek és szolgáltatások beszerzésére és gyártására. 

Forrás: RTL

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Ezzel fogják megvédeni a hazánkba importált migráns-munkaerőt!Az akkugyárakat pedig az örző-védők ilyen járőr autókkal fogják védeni a polgárok bosszújától!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Ezzel fogják megvédeni a hazánkba importált migráns-munkaerőt!Az akkugyárakat pedig az örző-védők ilyen járőr autókkal fogják védeni a polgárok bosszújától!
Nyírfa
Méretét tekintve kényelmes lakás két ember számára.
Amúgy, tényleg, ki ellen kellene megvédeni a hazánkat? A Szerbiában raboskodó migránsok ellen?
Vagy lerohannak minket az ukránok? Nos, ők egy nap alatt megennének minket.
Szóval? NATO-tagként ki ellen kell védekeznünk?
Aha, leesett a tantusz. Nem is védelemről van szó, ellenkezőleg! Most nem nyilakkal rontunk a Nyugatra, amikor Brüsszelt megyünk foglalni.
Na jó, ma már vihogtam eleget.
jáger laszló
Aktuális
OV 2023 évi karácsonyi ajándéka MO-nak
Köszönjük
csak ennyi
barátilag
J.L.
tothjani
De mielőtt kigördült, a pontos műszaki dokumentációt elküldték jóváhagyásra Putyin elvtársnak.
Nyírfa
@Maccska: 18.48

Köszönöm szépen. Bárcsak erről lenne szó. Én is szívesen.
surdilloFUJT
@Maccska: @KisTehen: Két baxatlan,agyhugyköves ,idióta fidess fitkány,akik olyan hülyék,hogy a Holdról is látszik!!!
szép új világ
Ideális célpontnak néz ki a formája után.
Sámannus
@Nyírfa: Bocsi Kedvesa Nyírfa itt másról van szó. Ahogyan eldurvult a hangulat a világban, mindenkinek kell valamilyen képesség az önvédelemre. Természetesen elég lakájos egy ilyen negyedik ötödik generációs jármű, de a bevethetőség a legfőbb szempon ebben az esetben. Magyarország szövetségeseivel összefogva képes lehet megvédeni magát, ha alkalmas a hozzáállást mutat. Aggódom viszont amiatt, hogy a miniszter mekkora vagyonosodással foglalja el a hadiipart. A bevethetőségről pedig van történelmi tapasztalat bőségesen. Elég egyetlen házi megoldás az egész mehet a levesbe.
Nagy az összefogás a törökökkel is, ők viszont hajlamosak alantas eszközökhöz nyúlni, a nyeréskedés miatt. A fegyeriparuk a tömegtermelés miatt igen gagyi minőséget produkál. Hasonló vállalkozások lehetnek mint az akkumlátorok gyártásával. A felületes szakmaitlan üzleteléseknek köszönhetően hamar a lélegeztetők sikertörténeteinél közhetünk ki. Orbán esetében én ezt reménytelen kezdeményezésnek tartom.
Nyírfa
@Sámannus: 10.32

:) Szia!

Persze, tudom én, hogy az önvédelem komoly dolog, nem is csinálnék belőle viccet, ha olyan kormányunk lenne, amelyre ténylegesen rá lehetne bízni az ország ügyes-bajos dolgait. De ez a kormány nem olyan. Ez egy világbajnok egyesület a tények elferdítésében, a fehérgalléros bűnözésben, az értékek lábbal tiprásában, de előtte bakancsot húznak, hogy semmi ne maradjon belőlük. Békegalamb Viktor majd megőrül egy kis háborúért, legyen az polgárháború, határmenti incidens, mindegy, alig várja, hogy esemény legyen, és előléphessen képzelt hadvezéri szerepében, persze, szigorúan a barikádok mögött, nehogy már baja essen.
Nincsen még egy politikus, akit ennyire negatívan ítélnék meg. Ráadásul kizárólag hasonlókkal veszi körbe magát, ami hatalomtechnikai szempontból érthető, csak ebbe a szempontba belerokkan az ország. Nem érdekli. Ami viszont abszurd: a magyar népet sem.
Sámannus
@Bástya Béla Elvtárs: Szerintem ettől többről lehet szó, és akkor a több még kevés is. Szóval jóval többről.A legújabb légiháború olyasmi mint a legújabb küzdősport a pofozkodás Adaok kapok oda vissza a gépek harca kevés emberrel, és rengeteg pézel.
Bástya Béla Elvtárs
@Sámannus: Persze! Csak előszedtem a kedvencem fotóját!
Sámannus
@Bástya Béla Elvtárs: Nekem még naptáram is van vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.